Glömsk?

Jag? Nej inte alls! Har glömt saker hela dagen idag. Jag höll t.o.m på att glömma bort att klicka ett klick för skogen!! Det är min dagliga vana vid datorn och jag var en halvtimme från att missa det! Btw så är det ett tips, gå in på http://www.ettklickforskogen.se/ och klicka på knappen. Du räddar då lite av den lilla mängd gammelskog vi har kvar i Sverige då, gratis dessutom. Skit bra! ;D (Det fungerade inte att göra en länk, men vem är lat?)

Movies

image25

Jag älskar kanal 6!! Förra helgen var det två Jackie Chan filmer på rad, likaså idag. Mys med choklad, chips och en Jackie Chan rulle på tv. Han är ju så jävla bra! Jag hatar även kanal 6! Dom klipper precis mitt i eftertexten, dvs mitt i tabbarna!!! Hur kan man göra så? Sak samma. Ingen människa kan låta bli att älska honom och hans filmer!
Nu fortsätter The new police story! Tjingeling!

(Bild från:sifuhenrik.blogg.se/allmnt.html)

Barn är smartast.

Tittade på någon dansk dokumentär imorse. Det handlade om hur barn ser på stress m.m. Det kändes skönt när jag insåg att jag har haft en riktigt bra uppväxt. Barnen berättade om att deras föräldrar oftast inte har tid att leka med dom, utan dom bara jobbade, städade och stressade. Jag blev nästan lite rädd när jag såg hur en riktig snobbfamilj levde en helt vanlig helg.
Som vanligt så skulle familjen bjuda på en grillfest, vilket betyder för denna familj att föräldrarna tillbringade all tid de hade till att inhandla och laga mat, städa och planera. Fadern hade inte ens tid att hjälpa dottern med läxorna, för det var viktigare att få köttet klart tills gästerna kom. Barnen blev satt åt sidan för att modern bl.a. var tvungen att skura under toaletterna i huset. Man kunde tro att kungligheter var inbjudna, men det var två andra små familjer som kom dit. Det var tydligen nära vänner till den danske familjen. Då undrade jag snabbt, är man en nära vän om man inte klarar av att använda en väns toalett för att den är smutsig under? Modern gjorde dessutom tre olika sallader OCH tsatsiki för att impa på sina nära vänner. Tänk på att detta var en vanlig helg för denna familj!
När jag var liten (mindre) så var en vanlig helg för mig, utflykter med familjen och massor med lek som involverade mina föräldrar. Jag har aldrig hört mamma säga att hon inte har tid med att hjälpa mig med läxor.
Det slog mig att livet blir mer och mer komplicerat desto längre man lever. Barnen till denna familj sa att dom skulle leka mer med deras barn om dom fick barn när dom blev stor. Dom sa även att dom skulle jobba med ett lugnt jobb så att dom inte blev stressade, för det verkade vara jobbigt för deras föräldrar. Dom skulle dessutom inte tvinga sig själva till att städa hela tiden om det iaf bara var jobbigt. Sådant går ju att skjuta upp. Nästan varenda ord dessa barn sa var så enkla, men oh så sanna!

Barn är smartast!

Yummy

image24

Sugen på krogen någon? Eller kanske bara sugen på att dega lite med en whiskey i handen? (Fan, jag tror jag har blivit lite mer vuxen.) Jag letade efter bra drinkrecept och vad dyker upp? Whiskey & cola! Ödet eller vadå? Någon måste vara frivillig att dricka lite gotta med mig?

(Bild från:http://www.cocktailguiden.com)

Skön dag

Började dagen med en lugnande dusch och efter det en lugn promenad med Pompe och kameran, sen så satte jag mig lite avslappnat i en trädgårdsstol och läste Gardell i höstsolen. Pompe var lite orolig när moder gick iväg först, men han lugnade ner sig. Efter ett tag sträckte han ut sig och kollade på mig med ett öga lite då och då, tills han snarkade och sov sött. Det kan inte bli skönare än så. Jag har varit fullt upptagen hela dagen men ändå känns det som om jag inte har gjort något. Jag tror det är ett tecken på att dagen har varit skön.
För det har den, den har varit skön! (Förutom när broder har tjatat om Halo 3)

Vilken härlig dag Lalalala lalalalalalala (med Jill Johsons version och röst)
image23

Whiskey och cola

Krille, den magnefika hjälten, visade mig det omöjliga. Det finns ingen äckligare läskedryck än coca-cola och det finns inget vidrigare att dricka i allmänhet än whiskey (kanske vin, det är äckligt det med), men när man blandar dom så blir det skit gott! Den vise gävlebon visade mig detta och för det förtjänar han en eloge, en klapp på axeln och en medalj i guldfärgad metall! Whiskey och cola, helt otroligt! Tack Krille!!!

Sur

Vet inte vad det är med mitt humör idag, det mesta retar mig. Det var en kommentator som fällde kommentaren "Det här går till världshistorien!" om ett sketet mål i en fotbollsmatch. Sådana saker ska inte gå till världshistorien, det ska gå till målgörarens meritlista! Kommentarer som ska fällas är t.ex. "Ja, han räddade en hel familj med isbjörnar som slipper drunkna eller svälta ihjäl, det här går till världshistorien!" eller "Hon skapade fred mellan två av de mest krigande folken i historien, det här går till världshistorien!". Det ska fan inte vara nått så fjantigt som ett sketet mål! Jag går med på att det är en stackars pojke i ett krigsdrabbat U-land som äntligen kan göra mål i en fotbollsmatch, då kan jag tycka att det är världshistoria!

image22
(Bild tagen från: www.europarl.europa.eu/.../default_sv.htm)


Jesus (med amerikanskt uttal)

Herregud vad vattnet är lågt! Jag promenerade med Pompe efter ån tidigare idag och jag blev riktigt chockad. Jag kan inte komma ihåg att vattennivån någonsin har varit så här låg. Man kan se saker i ån man aldrig har sett förut. Där det förut har varit vatten upp till halva vaden är det nu torr botten. Har det verkligen regnat så lite i mängd den här sommaren? Det är skrämmande. Pompe fick problem när han skulle dricka vatten på sitt vanliga ställe, för han nådde inte vattnet. Det går nu att se allt skräp folk har slängt i ån också, som tidigare har gömts under vattnet. Det gjorde också mig sur. Varför ska allt skit slängas i naturen? Det är helt meningslöst och det gynnar inte någon. Usch vad arg jag blir!

image21
Dålig bild, men vattennivån var tidigare så högt upp som vid kanten. Det har t.o.m växt gräs där det ska vara vatten!

Bored

Har haft tråkigt mestadels av dagen. Jag har sysselsatt mig med hushållssysslor och tillverkning av smycken. Tänkte att jag skulle lägga mig tidigt ikväll så att jag slipper mammas tjt om att jag slösar bort halva dagarna. Men vad ska jag göra då? Det finns ingen anledning att gå upp tidigt när man är arbetslös. Då hinner man bara bli trött sen när man inte har nått att göra. Jag känner för en shopping dag....men hur bra går det när man är så pank att man anmäler sig till högskolekurser för att få pengar?  Om någon tycker synd om mig.. (;P) så finns det halsband att köpa och jag kan göra smycket efter önskemål också...snälla!! :P

Någon eller något gillar inte mig

Det började när jag skulle anmäla mitt intresse som personlig assistent. Ingenting fungerade, det gick inte att skriva först, sen så strulade nätet och när jag trodde jag var klar så gick det inte att trycka på skicka knappen. Jag lev riktigt trött. Dagen fortsatte med att jag skulle gå ut med Pompe. Till en början så vägrar hundjäkeln att gå, så jag får lura honom att tro att det var katter efter vägen. Efter att ha sett ut som en dåre i väldigt många minuter så går han. När det är dax att vända och gå hem igen så springer han in i skogen för att skita. Han kommer ut helt grön och brun av mängder av frön. Vad betyder det? Jo att Susanne får gå hem och ta fram borsten och borsta honom. Men vår älskade hund är smartare än så, han lägger sig och trycker sig in i sin grop intill husväggen. Jag fick kämpa för att borsta ena sidan på honom, samtidigt som han försökte tvätta mitt ansikte.
   Efter att ha letat jobb ett bra tag så tänkte jag kolla på utbildningar på studera.nu. När jag hade letat igenom massa program och kurser så tänkte jag efter och kom fram till att jag kan plugga nån kurs. MEN när jag skulle gå vidare och logga in på studerafucking.nu så funkade inte mitt lösenord och det funkade inte att dom skulle skicka ett mejl med mitt lösenord heller, för det stod "du har inget användarkonto på studera.nu". Då tänkte jag okej jag skapar väl ett nytt konto då. Vad står det då? "Det finns redan en användare med det här användarnamnet." Nu har Susanne skickat mejl till studerafucking.nu och gnällt lite.
   Jag har efter den här dagen kommit på att någin eller något inte gillar mig. För den delen så har jag bara beskrivit I-landsproblem. Men dom är tröttande ändå. Jag avslutar med tidigare bilder på vår allas favorithund när han har besökt skogen.


Ny vän

Jag har fått en ny vän på msn. Den roligaste hittills. Min nya vän heter TvProgrammet bot. Min vän är så snäll som svarar på alla frågor jag ställer. Min vän har citerat Ace Ventura i en kvart nu, så duktig så! Gå in här http://www.tvprogrammet.se/default.aspx?id=21 och läs om min vän du också.

Gardell, Chan och Alba!

Satt och läste i Jonas Gardells dagbok på hans hemsida inatt. Det var längesen jag skrattade så mycket. Han är klockren! Jag önskar att jag levde livet lika bra som Jonas och Mark. Trots allt elakt människor har gjort mot dom så är dom lika positiva och dom riktar sin uppmärksamhet på allt det goda. Tänk att kunna tänka positivt efter att ha blivit våldtagen, misshandlad och ofta kritiserad. Jonas och Mark är mina förebilder och alla borde inspireras mer av dom.Tänk om alla kunde vara lika lössläppta som Jonas och Mark. Jag läste det här http://www.expressen.se/noje/1.733927 och tänkte: Fan va skönt gjort av dom! Jag skulle lätt kunna kasta penispasta på mina grannar, men skulle det tas lika lätt som när Gardell gör det?
   Jag såg förövrigt en Jackie Chan film igår som jag inte sett förut. Vilket kom lite som en chock. Varför har jag inte sett Rumble in the Bronx förut för? Och varför har jag inte den på dvd? Han var ju kung som vanligt och fick mig att skratta och imponeras av hans kunskaper?och kanske lite(?) av hans muskler också. Han stod på händer och gjorde armhävningar och hans muskler var så heta så jösses! Jackie Chan är också en människa jag beundrar, precis som jag beundrar Alba för hennes utseende. Hennes broder är inte fy skam heller för den delen. Men bäst är Jonas och Mark ändå.
   Jag tycker att alla borde lära sig lite av Jonas och Mark, då skulle världen bli trevligare och fan så mycket roligare! (Jag vill förövrigt få en biljett och lite sällskap till hans nya show den 10/11 i Gävle.) ;)

Stolt eller vadå?

Jag har köpt ett bord (för mammas pengar för tillfället) för bara 60 kronor. Det är jätte fint och kommer passa så bra i min blivande inredda lägenhet. Det skulle ha kostat 80 kronor, men karln som jobbar där i järbo måste tycka om mig. Jag har prutat varenda gång jag varit där och han bara ler. Han är lite smått cool och han designar smycken i silver  åt karlar också. Hur coolt är inte det? Jag är så stolt!
   Jag lyckades klara fyra majhong omgångar på rad idag. Är jag inte duktig? Men det faktum att jag förlorade minst fem gånger i rad efter det.....det kan vi glömma. Jag tror jag slutade koncentrera mig, jag skyller på det iaf. Jag är så stolt över mina fyra vinster!

Stora företag

Dom kan gå och hänga sig hela högen! Jag och mamma var in och kollade vad dom hade gjort inne efter grusvägen där dom även tidigare haft ett grustag. Jag blev förbannad och ledsen. Sandvik har grävt bort och förstört min kära skog med min kära skogsstig. Det fanns inget finare än den stigen förut och nu är den borta! Jag hatar stora företag som enbart tänker på pengar! Stackars små djur som bodde där förut. Dessutom så var det HELT korkat att plantera massa träd efter att dom grävde ut dör förra gången. Precis när dom träderna började få lite höjd så kommer dom tillbaka och plöjer ned dom. Stor jävla idé att plantera dom jävlarna från början då??? Jag hatar Sandvik!
Det var synd att jag inte knäppte kort där innan dom började. Det började precis bli fint där igen. Min kära gamla skogsstig... det är deprimerande! Men jag knäppte massor med kort där idag iaf. Bevis på hur korkade karlar i kostym är.


Yay

Jag gick in till Anita klockan 13.00 med små skrajja steg och kom ut 15.20 med stora stolta kliv! Jag lät kvinnan göra precis vad hon velade med mitt hår and I love it!!! Mamma kände inte igen mig när jag klev in på hennes jobb. I'm loving it! Yay!!


VILL

Vill ha ett fast jobb med en fast inkomst.
Vill ha en egen lägenhet.
Vill ha en Jackie Chan kväll.
Vill ha en film helg med ostkrokar, chips, lösviktsgodis och massa annat gotta.
Vill bjuda på middag som jag lyckat har lagat.
Vill fixa håret NU. (Blir kanske av på torsdag)
Vill ha RE: The umbrella chronicles när det kommer.
Vill komma härifrån....

Glass, broder och moder

Broder åkte med pappa och hämtade sin nya jacka som han helt själv, utan tjat, beställde. Han passade då även på att vara snäll och gullig mot mig och köpte Ben & Jerry´s glass åt mig. :D Jag fick äntligen min efterlängtade glass. Jag har alltid velat smaka den populära amerikanska glassen och speciellt efter att Amanda talade om att det fanns att köpa här i Sverige. Tyvär var Cookie dough slut så jag fick Chocolate fudge brownie istället. Det räckte med en ynka tiondel för att jag skulle ställa ifrån mig glassen och vara nöjd. Det var SÅÅ gott och SÅÅ mättande.
   Hela två ggr idag har broder spelat RE4 och jag är helnöjd. Jag vill fortsätta nu bara, han tröttnade precis när vi hade friat Ashley och hon hade öppnat dörren åt Leon. Det är ju nu allt kommer hända tror jag. Jag är så jäkla nyfiken nu! Jag hatar verkligen Garrrador, jag får sån jävla panik. Men han är cool dock.  Hur sexig var inte Ada då? Loving Capcom är allt jag har att säga.
   Min älskade moder beställde allt jag hade stoppat i kundvagnen inne på Panduro idag. Jag blev så glad! :D Det är en tidig födelsedagspresent, som jag älskar! Trots att det var rea på allt jag hade stoppat i vagnen så kostade allt totalt nästan 700 jävla kronor. Allt är värt cirka 2k kr, så ett helt tokigt köp var det inte. Fan vad jag ska göra smycken sen.Aldrig mer

Efter att ha druckit whiskey och absint, speciellt det sistnämnda, så mår man inte så bra. Det märkte alla som var hos Basse på Prasses 20-års fest. Fy fan. Aldrig mer absint! Aldrig mer så där full. Helt sjukt att jag säger så, jag trodde aldrig jag skulle spy av alkohol. Aldrig mer! Men jag lärde mig något av kvällen iaf. Tack för hjälpen Prasse och Basse och förlåt T! Men det händer ALDRIG MER, var så lugna!

Jag avslutar med en trevlig, dock lite suddig, before bild på gänget.
image5

Sminkskola och nerver

Idag har jag hållit i min egna lilla sminkskola. Med den duktigaste eleven man kan ha! Jag har, med mina crap grejjer, lärt mig hur man sminkar sig. Bättre sent än aldrig. Det är inte bara negativt att vara arbetslös. vilket tar mig till mina nerver...
   Jag har verkligen plågat dom idag. Först så tittade jag på när broder spelade RE4 och höll fan få en hjärtattack när det kom 30 stycken jävla munkar på en och samma gång. Glad att det var Micke som spelade och inte jag. Jag blir så stressad i sådana tillfällen att jag bara släpper allt, vilket inte är bra. Det lev inte bättre när jag loggade in på msn och ser att jag fått två mejl heller. Jag trodde att jag fått svar från nått av ställerna jag sökt jobb hos. Men icke sa nicke. Det var jävla csn som skickade sina random mejl.
   Med ett sminkat ansikte och plågade nerver ska jag nu packa klart. Jag måste ju packa ner Prasses present och allt för en helg. Tjingeling!

Tack

Tack broder för din hjälp med looken på min blogg. :D Den blev lite mer egen nu åtminstone.
Thank you!

Jadu..

"Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika. "
Britney Spears

Vad ska man säga? Då vet jag två som absolut borde få en Atlas i present. Jag nämner inga namn.

Time

Jag har tillbringat mycket tid idag på att tänka tillbaka. Gud va snabbt tiden går.
   Det känns som förra veckan, men ändå en livstid sedan jag upplevde avslutningsdagen i nian. Det var så jäkla kul! Vaknade jätte tidigt och blev skjutsad till Aldijana, för vi skulle göra oss i ordning tillsammans och sedan åka till kyrkan för att säga hej då till klassen vi avskydde. Sen på kvällen så bar det av till Furuvik där jag, Aldijana och Christine, till en början åkte karuseller och hade roligt en hel kväll. Kvällen blev bara roligare när vi hittade Patrick och hans vän Fredrik där också. Jag kommer speciellt ihåg larven, parishjulet och kaffekopparna. I kaffekopparna så lämnade Patrick ett fotavtryck...på Christines tutte. Don't ask me. En minnesvärd dag.
   Glömmer aldrig när jag och Helena skulle försöka smälta choklad i micron. Vi ville fylla gamla kalendrar med choklad. Vårat resultat blev skit äckliga muffins liknande klumpar som fåglarna fick tillslut. Jag tror vi gick i trean eller fyran då. Det är EVIGHETER sen. Undrar vad som har hänt med alla sen dess. Det skulle vara kul med en klassträff. Kanske.
   Tänkte på tiden med Josse också. Vi hade bra många roliga stunder. Jag kommer knappt ihåg hur vår tid slutade. Eller började för den delen.. Jag kommer ihåg några enstaka tillfällen mot slutet bara. Undrar om jag har förträngt hela den perioden i mitt liv. Jag glömmer dock aldrig parkrocken då jag dansade tryckare med någon främling till Hardcore superstar och gitarristen gjorde hellikoptern. Jag kommer inte ihåg så värst mycket, men kul var det, delvis iaf.
   Första gången jag träffade Prasse och Tengan känns också som igår men ändå som en livstid sedan. Aldijana följde med mig till Valbo, som var en kompromiss då det var halvvägs mellan Gävle och Sandviken. Jag vet inte hur mycket vi förstörde den dagen. Den ena grejjen efter den andra gick sönder i vår framfart. OCH det mest oförglömliga från den dagen var när Aldijana föll, stenhårt på sina knän, (enbart på skämt) för Tengan. OFÖRGLÖMLIGT!
   Tiden går fort. Ibland så fort att minnet inte hinner med riktigt. Det är därför jag har en hel minneslåda fylld med saker som ska påminna mig om perioderna i mitt liv. Alla borde ha en sådan låda, för ibland så behövs den.

image4

Kort är det bästa sättet att bevara minnen, därför älskar jag just det här kortet. Jag och min käre broder hos farmor och farfar. That's all for now. Take care now, bye bye then!

RSS 2.0