Är minnet av förintelsen borta?

Man skulle kunna tro att minnet av förintelsen är färskt i alla I-länder och att liknande inte skulle kunna tänkas hända åtminstone förns det är helt glömt (vilket jag hoppas att det aldrig kommer bli). Romer får registreras med fingeravtryck i Italien och är inte det diskriminering så säg. Det var så det började då också. Folk blev indelade i klasser, grupper och vissa blev sämre klassade än andra.
   Nu har det spridits bilder på två döda flickor, som är romer, som legat döda under badlakan på en strand medan turister och italienare suttit brevid och ätit mat. Flickorna drunknade efter att ha skrikit på hjälp och inte fått någon. Ingen turist hjälpte till utan två badvakter från en annan strand fick komma och försöka rädda dem. Två av fyra flickor dog. "Nu anser många att tragedin med de två flickorna på ett cyniskt vis illustrerar den fientlighet som finns gentemot romerna." skriver aftonbladet.
   Tänk att någon kan sitta och äta och kolla på två döda flickor utan att göra något. Jag skulle inte klara av det och jag skulle säga åt någon att göra något åt det. Även om jag bara var en turist så skulle jag inte vilja att två flickor ska ligga där döda framför mig. Hur kan någon vara så nonchalant och hur kan folk reagera så p.g.a någons bakgrund?
   Att någon kan tänka så diskriminerande, speciellt i ett I-land, är skrämmande. Varför ska just romer få lämna avtryck och registreras? Utför verkligen en grupp människor mer brott än andra? Varför får inte varenda kotte lämna avtryck? Ne, om en viss folkgrupp ska få bestämma över någon annan så är vi tillbaka till 40-talet igen.
   Jag vet att det sker hela tiden i t.ex. Afrika, men det här är ett G8 land som borde komma ihåg förintelsen bra och som inte borde falla tillbaka i tiden. Det är skrämmande!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Tack så jättemycket :) kul att höra!

Det låter ju toppen.

2008-07-22 @ 18:12:56
URL: http://lisabjernhagen.blogg.se/
Postat av: sanny

dumt är det iad

2008-07-22 @ 19:37:23
URL: http://sannyt.blogg.se/
Postat av: Ida Björck

svar: ja okej :D

2008-07-22 @ 20:08:22
URL: http://idahbjork.blogg.se/
Postat av: Wysteriia

Finns en gammal bild i bloggen nu ;)

2008-07-23 @ 00:11:15
URL: http://Wysteriiasblogg.se
Postat av: Stefan

Allt som skrivs i Aftonbladet är inte alltid sant. Detta är ett exempel. Media råkar bara driva en kampanj mot Italiens nya lagstiftning.

forsokerslamyntavzigenarflickorsdod.html" rel="nofollow">http://www.den-svenske.com/2008-07-22-mediaforsokerslamyntavzigenarflickorsdod.html

Postat av: Peter Ingestad

texter, dikter, bilder:



http://nattljuset.blogspot.com/

http://kraxpelax.blogspot.com/

http://screenfonds.blogspot.com/

2008-07-24 @ 21:47:49
URL: http://tankesmedjandumbo.blogspot.com/
Postat av: kajsa

Om det är sant så är det ju så sjukt jävla vidrigt! Mänskligheten i vår tid är skadad på riktigt alltså.

2008-07-26 @ 21:55:37
URL: http://aenigma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback