Shaolin munkar



I somras åkte jag och min moder till Dalhalla och såg en fantastisk show. Vi såg på Shaolin munkar som visade vad dom gör bäst. De utövar Shaolin kung fu och chan-buddhism. Shaolin munkarna har en lång historia långt tillbaka till år 497 e.kr. Kung fun utövas för att sammanstråla deras kropp, sinne och hjärta. Det användes även som försvar av deras tempel som gång på gång har bränts ner och blivit attackerat. Numera utövas det även för show som gör att dom får medel till att hålla templet uppe. Dessa munkar kan fokusera all styrka till en kroppsdel genom qi-gong. Det gör att dom kan göra otroliga saker som man nästan inte förstår sig på.
   Vi fick se en hel del under de två timmar vi satt på stolarna i Dalhalla. Första halvan av showen visade munkarna försvar och olika kung fu tekniker. Bl.a. så visades det upp olika djurstilar som deras kung fu fått inspiration ifrån. Vi såg apan, tranan, ormen och tigern vad jag kommer ihåg nu. Den yngsta och den äldsta munken visade även att dom var viga och hade förmågan att göra otroliga saker. Den äldsta munken är då läraren (Sifu) till den yngsta munken.
   I andra halvlek blev det mer avancerat och dom visade upp mer av qi-gong styrkan. Det kastades en nål genom ett glas på en ballong som gick sönder. Glaset fick några sprickor. Halsar spetsades av spjut utan att det blev några märken alls. Munkar hängde i tygbitar under hakan. Spikar hamrades ner i trä med hjälp av en knuten näve. Pinnar slogs mot huvuden och strupar utan att det märktes på munkarna. Ja, det var helt otroligt.
   Det var synd att mer reklam inte hade gjorts över deras visning för det var bara halvsatt i Dalhalla. Dessa munkar förtjänar en stor publik, för fy sjutton så bra dom är.
Vill ni öva upp era förmågor som dom så finns det ett svenskt Shaolintempel i Göteborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback