Sting like a bee


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/200s, F5.6, ISO 100)
Jag fick välja en bild att bjuda på som inte krävde så mycket redigering. Krille har ju ställt in sin mus för att kunna spela bra med den, dvs den rör sig alldeles för snabbt och det går inte alls att redigera med den, speciellt inte detaljer. Därför valde jag den här bilden som var helt klar redan i kameran.

Igår var jag hem en sväng och åt tårta och grattade moder min som fyllde år och på kvällen var jag ut med powerpinglorna Angelica och Karro. Gott och roligt var det! Imorgon ska jag jobba och på tisdag kanske jag ska köpa tält, zebrarandigt!!!

Broder i svartvitt


Nikon D60+Sigma 70-300mm 4-5.6 (Glömde kolla inställningarna)
Vad sägs om en svartvit bild på min broder tills jag hittar något riktigt att blogga om? Jag ska komma ihåg att beställa en reflexskärm någon dag också. Some day!
Idag och igår var jag i Furuvik och tjänade pengar. Vi får se när blogglusten kommer tillbaka.

Från rabatten


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/320s, F5.3, ISO 100)
Idag har jag åkt tillbaka till Gävle efter någon dag hemma och en dag i Sthlm. Imorgon ska det jobbas igen. Jag ska tjäna ihop pengar till festivaler och till ett nytt kamerahus och då gäller det att jobba. Inte sjutton kan jag låta bli att åka på festival när jag har chansen att bo i ett zebrarandigt tält i flera dagar!
Njut av lite färg och lite sommar och lite bilder från rabatten ni!

Mina kollegor

Jag tänkte visa er några av mina arbetskamrater som det gick att ta kort på och som jag hann ta kort på innan jag började jobba en dag förra veckan.

Jag undrar om det är Linda som sitter och håller koll på alla besökarna på andra sidan glaset. Det var lite svårt att få bra bilder utan speglingen i glaset när det var massor med nyfikna barn där att trängas med.

Vi har en aning mindre apor också, notera bebisen, grymt söta!

Två polare som lever ihop i regnskogen. Också svåra att komma åt då alla barn flockades för att se dessa läskiga djur.Såklart så har vi påfåglar från Indien som går lösa i parken och en hona är kär i sin egen spegelbild tror vi och kollar in sig själv i Cirkusrestaurangens glas hela dagarna. (Hane på bilden)

Dessa små rackare är parkens vanligast förekommande djur och vi inne i restaurangen får jaga ut dem konstant.

Lemurerna är också ett populärt ställe för alla barn som älskar att gå runt bland dessa lösa varelser.

Någon dag ska jag ta med kameran och ta mig tid till att fota alla kollegor där i Furuvik lite bättre. Visst har jag väl det bra ändå som får dela arbetsplats med alla dessa djur?

Kiss!


Jag igårkväll, tagen av mamma med hennes nya mobil.

Angelica och moder var mitt sällskap igår. Moder skulle strypa mig om jag la upp en bild på henne.

Igår var det underbart!! Jag listar Kiss uppe i topp tre av framträdanden jag sett och är supernöjd idag. Trots känslan i kroppen av att ha supit i 30 år, fast jag bara var i Sthlm en dag, så är det jävligt bra.
Mustasch och Europe var förband och gjorde det bra. Europe hyllade Dio med att spela Heaven and Hell, väldigt bra! Det var smällar, konfetti, fyrverkerier, linbanor, hissar, ljussättning, ett sjuhelvetes spelande och imponerande sång, det var helt enkelt underbart! Ni borde alla var avundsjuka som inte var där!
Idag är jag halvt död och det känns som om jag är bakis efter flera års supande och jag kan påpeka att jag inte drack en droppe alkohol igår. Det är så det ska vara! :)

Taggad!!

Ja, imorgon bär det av, då blir det Kiss i huvudstaden! Jag, Angelica och moder åker dit till öppningsdags av alla affärer och åker hem efter konserten på natten. Vi kommer ha det så grymt kul! Irrar vi bort oss och ni inte hör något från mig igen så vet ni att jag är borttappad i Stockholm. Kom och leta efter mig då!

Gröna blad mot grå himmel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/60s, F5.6, ISO 100)
Idag var jag iväg och jobbade igen. Jag hade tur och slapp jobba kvällen/natten. De andra fick jobba under "stolt & nykter"kvällen med flera tusen högstadielever fram till ett inatt. Jag skrattade på bussen hem när vi mötte tre fulla bussar som var på väg till Furuvik.
Vad tycker ni om bilderna ovan? Lite enkla sådär.

Ett argt och långt inlägg

Nu har jag återigen blivit påmind om hur orättvist och hemskt det är när människor grupperas och blir diskriminerade enbart pga deras bakgrund. Låt det inte bli ett måste här i Sverige! Jag ser verkligen hur det i framtiden är vanligt och ett måste att trycka ner invandrare endast pga att de inte har fyra förfäder som är födda i Sverige eller liknande. Precis som när det var ett måste att vara elak mot alla svarta i USA om man var vit, bara för att!

Jag stör mig något så fruktansvärt på alla facebookgrupper som fler och fler går med i, såsom "Vi måste stoppa arabisk musik från att spelas på gatorna" och "Vi vill ha Sverige tillbaka och vi vill kunna vifta med våran sketna flagga på gatorna och enbart lyssna på svensk musik samtidigt som vi viftar med våra andra röda flaggor med ett svart, inte alls rasistiskt, hakkors på och sjunga nationalsången i ansiktet på alla som möjligen kan se ut som en terrorist."

Vad är folk så jävla rädda för? Skolavslutningar hålls inte i kyrkan längre och då är det självklart en muslim som har fått skolledningen att besluta det. Det var inte alls bara som så att föräldrar och elever inte är lika kristna som förr och har blivit ateister och därav inte vill fira i en kyrka. Nä, det är självklart dessa djävulsmuslimer som kommer och tar kyrkan ifrån oss som ingen egentligen bryr sig om. En dag då kommer de ta över och då jävlar har vi inget att säga till om alls, ne då måste varenda kvinna låsas in och varenda jävla karl har skägg och är terrorist.

Samma sak är det gällande flaggor hit och dit och allt annat dravel folk gnäller över, det är samma löjliga rädsla där också och det är samma korkade argument. Det är helt okej att vara "stolt" svensk om man kan låta bli att enbart vara det i ansiktet på "invandrare" och om man kan låta bli att klanka ner på andra nationaliteter så fort man får chansen eller tror att man har det, tycker jag. Det är ett faktum att om du går helt tyst med dina vänner men helt plötsligt börjar skrika nationalsången när en mörkare människa än dig kommer och går förbi och du stirrar denna människa rakt in i ögonen när du skriker fram orden, ja då är det rasistiskt. Så jävla svårt är det inte att fatta kopplingen.

Jag har även lärt mig att alla som börjar sina meningar med försvaret "Jag är inte rasist eller något, men..." aldrig har något vettigt att säga och varenda kotte som börjar sina meningar så är rasist, nazist och allt annat som ingår i det diskriminerande facket.

Ne, jag har tröttnat på allt jävla svammel och allt smygdiskriminerande. Sedan när blev helt plötsligt halva Sveriges befolkning superkristna och vill ha sina kyrkor kvar och sedan när var det önskvärt att sjunga nationalsången? Hur många känner du som ens kan den jävla texten? Så jävla löjligt! Jag skulle kunna skriva om det här tills fingarna ramlar av, men det är mest bara ilskan som pratar nu och det är kanske inte värt att läsa.

Minnen


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F5.6, ISO 100)
Bland björkarna i björkskogarna här i Boänge så finns det vattensamlingar som förtrollar mig. Jag kommer ihåg hur jag och min bästa vän, när vi var var en sisådär elva år, hoppade runt på grästuvorna som växte som små öar i vattenlandskapet. Det gick hur bra som helst tills min vän missade en tuva och fick panik och sprang tvärs över skogen i två decimeter djupt vatten. Dyblöt blev hon och full med mygglarver.

Fish


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F5, ISO 100)
Jag vill slå mig själv för att jag kapade fenan på fisken, men bilden är tillräckligt bra för att visas iallafall. Jag ser nu på Krilles dator att bilden är lite mörk också, undrar om det är för att min skärm hemma är felinställd eller den här. Hur tycker ni att den ser ut?

Idag har jag umgåtts med Angelica och vi har varit till katthemmet och hälsat på alla goa vänner. Underbart! :)
Lite ironiskt är det att jag valde att skriva om dagen med Angelica i samma inlägg som bilden på fisken. Hon är nämligen rädd för fiskar... hi hi hi!

Trädblomster


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/500s, F5.6, ISO 100)
Det är så vackert med blomster i träden, speciellt mot en klarblå himmel, eller vad säger ni?
Imorgon ska jag umgås med Angelica och vi ska ha sjukt kul och så ska vi till katthemmet en sväng. Yaaay!!!

Tavlan av kärlek


Det här är det färdiga resultatet efter tisdagens tjejkväll. Vackert eller hur?

Katthemmet


Idag gjorde jag lite nytta och umgicks med underbara hemlösa katter. Fyra timmar på katthemmet och jag var ansvarig där idag. Lite nervös var jag allt, men mest stolt över ansvaret. Tänk att man kan hjälpa dessa katter genom att bara umgås med dem i några timmar. Någon som vill adoptera, bli jourhem eller bli volontär?
Imorgon ska jag jobba igen.

Maskrosbildbomb


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/400s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/200s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/320s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/320s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/320s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/320s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/320s, F5.6, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/400s, F5.3, ISO 100)

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/400s, F5.3, ISO 100)
Maskrosor är bra jäkla vacker, tycker jag, därför får ni en bildbomb med en hel drös av dem. Grejen med mina bildbomber är att ni alla måste skriva vilken av bilderna som är eran favorit, så bestäm er och kommentera!

Annat från helgen som var


På fredagmorgon åkte jag och moder till Forsbacka för att gå på morfars begravning, det blev mer som en släktträff och det gick bra. Jag kände inte ens karln. Efter att den var avklarad åkte jag och moder in till Gävle för en shoppingrunda som jag avslutade hemma hos Angelica, dagen avslutades på Heartbreak dansandes.

Lördagen slappade jag och kollade på ESC. Vi dippade morötter och gurka, finns det något godare? Packade och förberedde inför söndagen gjorde vi också.

På söndagen åkte vi tåg hela vägen ner till Malmö med ett stopp i STHLM. Från STHLM ner till Malmö fick vi åka baklänges, vilket inte min åksjuka klarade av så jag fick vända på mig och sitta med ryggen mot bordet, gissa om jag har ont i ryggen nu?
Gissa om vi blev överraskade när vi klev in på hotellrummet och upptäckte att det var en lägenhet med fullt utrustat kök. När vi upptäckt rummet färdigt begav vi oss ut i Malmö och letade efter något ätbart, vi hamnade på ett jätte mysigt ställe med väldans trevlig personal.

När vi vaknade på måndagen så satte vi fart påengång. Jag skulle hinna med en del 2handbutiker och så skulle vi hinna med chokladfabriken som vi bodde granne med. Förstår ni hur lycklig och lyrisk jag kände mig när det fanns fyra 2handbutiker OCH en chokladfabrik i samma område som hotellet?

En av butikerna var rena himmelriket! Varför ska den ligga sju timmarstågresa bort för? UFF Biståndsföreningen Humana, heter den, besök den om ni är i Malmö!

Chokladen var otroligt god inne i fabrikens butik också! Lite besviken blev jag när jag inte såg några Oompa loompas, men det är väl klart att dom inte kan visa sina hemligheter för alla turister heller!

Tisdagen kom och vi hade sju timmars resande framför oss. Jag fick åka framlänges till STHLM där jag såklart fick byta tåg och åka baklänges. Ännu mer ont i ryggen.

Såfort jag kom hem så åkte jag till Angelica som hade kalas och bjöd på en massa gotta. Hon fick sig en tavla gjord av hennes tjejer och av kärlek som ska pryda hennes vägg vid sängen. Vackert!

Onsdagen innebar jobb och efter jobbet besökte jag alla djuren i Furuvik. Jösses vilka vackra varelser det finns! Roligast att kolla på är ju såklart schimpanserna.
Igår kom jag hem och inte är det mycket som har hänt sen dess inte, förutom några lama försök till att städa.

Tulpan


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/250s, F5.6, ISO 100)
Jag tänkte bjuda på en liten tulpan som jag har fotat varenda år de har kommit upp sedan jag fick min första kamera. Jag älskar formen och att den inte ser lika mjuk ut som alla de andra tulpanerna.
När jag har städat klart och packat undan en massa packning och ren tvätt så ska jag äntligen svara på en massa kommentarer.

Snabbresa till Malmö


(Bild lånad från DN)
Nu har jag varit hemifrån ett bra tag och jag har haft fullt upp, om man kan kalla tågresande för fullt upp så, mer om det sen.

På kvällen på måndagen tog vi taxi till Malmö Arena och såg Eric Clapton och Steve Winwood. Riktigt bra var det och det var verkligen värt resan! Gubbarna spelade fingrarna av sig och körtjejerna sjöng otroligt snyggt och vackert. Såklart sjöng även gubbarna bra, det var ju för dem vi åkte dit. Chris Stainton som spelade keyboard spelade så att fingrarna brann och han var jäkligt bra!
Bäst var nästan en karl framför oss som satt och dansade hejvilt och gjorde alla runt omkring upprörda. Han var så cool! Jag önskar att jag hade filmat hans coola moves och snygga ansiktuttryck!

Bra var det och nu kan jag bocka av två namn till på min "Måste ses och höras innan döden-lista".

Hur jag tar en bild

Jag tänkte lite snabbt dela med mig av hur det går till när jag tar en bild. Jag har skrivit ett liknande inlägg förut, men jag tänkte uppdatera det lite. Såhär gör jag och så får ni lite tips:

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/125s, F5.6, ISO 100)
Jag tänkte lite snabbt dela med mig av hur det går till när jag tar en bild. Jag har skrivit ett liknande inlägg förut, men jag tänkte uppdatera det lite.

Det börjar med att mitt fotoöga snappar upp något, det kan vara allt från ett härligt ljus till något ovanligt jag inte sett förr och då gäller det att tänka till hur jag ska fånga det jag ser på bild.
På bilden ovan så såg jag ljuset falla på och bilda en skugga på bladet. Jag bestämde mig för vilken vinkel som skulle fånga detta bäst och så kollade jag så att ingenting är i vägen i den vinkeln.
Sedan bestämde jag mig för hur mycket av omgivningen som skulle vara med på bilden för att inte störa det jag ville fånga.

Efter det så ställer jag in inställningarna på kameran. Jag börjar då alltid med att först bestämma slutartiden (1/125s den här gången), har jag tid så tar jag en testbild och justerar slutartiden vid behov, nu börjar det komma naturligt att jag kan avläsa ljuset bra.
Sedan kollar jag bländartalet (F5.6 i detta fallet) och tänker på om jag vill ha med mycket bakgrund eller inte, med mina objektiv så har jag nästan alltid på så låga bländartal jag kan och tänker inte så ofta på det. Ändrar jag bländartalet mycket till låt oss säga 7 eller högre så justerar jag slutartiden om jag kan så att bilden inte blir för mörk.
Sist men inte minst så kollar jag ISO-talet (ISO 100 på den här bilden). Jag har alltid ISO inställt på 100 från början och höjer bara vid behov. Går det inte att få en skarp ljus bild genom att öka slutartiden så får man ta till ISO. Är motivet i dåligt ljus och bilden blir mörk så höjer jag ISO, oftast ett steg i taget, man ska helst inte göra detta då bilderna blir brusiga.

Vitbalansen ställer jag in ibland när jag tycker att bilden får en konstig färg. Jag har sol eller molnigt inställt oftast om jag inte har varit duktig och ställt in det manuellt. Jag ställer även in exponeringen om jag ser att något på bilden blir utfrätt eller för mörkt. Jag brukar underexponera mina bilder på runt -2, överexponerar du så blir ljusa partier av bilden vitt. Detta ska man tänka extra mycket på vid porträttfotografering då blänk i hyn lätt överexponeras.

När jag har rätt inställningar, hittat rätt ställning att stå/ligga/sitta i och har hittat rätt vinkel så håller jag andan och håller i kameran så att den är still och så trycker jag av. Är det inte något flyktigt jag fotar så kollar jag såklart om bilden blev bra genom att förstora och titta på det som ska vara skarpt i bilden och tar sedan om bilden om det inte blev bra.

Blev det för mycket och för obegripligt? Var det bara onödig info? Jag vet att det är några som har undrat det här förut.

RSS 2.0