Med hopp om nästa året

Jag tänkte att jag skulle lägga in någon fin bild och säga gott nytt år, men jag sitter vid Krilles broders dator så jag får nöja mig med att bara säga GOTT NYTT ÅR!!! Imorgon ska det blir bättre uppdatering med bilder och hela köret. Syns nästa år.

Testbild

Jag lärde mig att ta kort med lite mer stämning för några dagar sedan. Jag brukar bara ta kort i dagsljus för att jag tycker att det är finast. Här är ett testkort. Jag hade inte tålamod till att ta några riktigt fina då det tog 20 sekunder för varje bild att tas.


NaturfotografJag har en liten dröm om att bli naturfotograf. Det finns inget vackrare än att fånga ett ögonblick med det vackraste vi har på denna planet, naturen. Det är dock inte det lättaste att fota.
   För att vara en bra naturfotograf så måste man ha enormt mycket tålamod och tillgång till bra utrustning och mycket resurser. Tur är något bra att ha också. Man kan få ligga i en buske och vänta på rätt tillfälle i timmar om inte dagar och rätt som det är få två minuter på sig att ta dom där bilderna som man har längtat efter att få ta. Utrustning måste vara tålig och varierad då man aldrig vet vad som dyker upp i naturen. Man måste resa mycket och ta sig till olika platser runt om i världen för att fånga olika ögonblick. Turen spelar kanske in mest. På många av mina bilder så är det bara tur att snö börjar falla, en fågel flyger förbi och fastnar på fotot eller att något helt oväntat händer precis när jag trycker på avtryckarknappen.
   För att få dom här två bilderna så var jag ute i minusgrader i över två timmar  och förfrös nästan mina fingrar och tår. Jag bytte mellan mina två objektiv i vild förtvivlan ungefär en sådär hundra gånger och bytte minneskort två gånger. Sprang i djupsnö från ställe till ställe för att se var man såg solnedgången bäst och i slutändan så hade jag sådan tur som råkade få med fåglar på några av bilderna. På just dom här två så syns en fågel en aning, men på några andra som jag inte har tillgång till nu så ser man några stycken flyga på himlen precis när jag tog fotona.
   Det kommer alltid att vara en liten dröm som jag kommer att bära på. Förhoppningsvis så kan jag kanske bli tillräckligt bra för att kunna åka runt i världen och fota och få mina bilder publicerade.

När solen går ner


Kall sol


TaggtrådDet blev ingen fotodag idag. Eller iaf inte en ta-nya-fotondag. Jag har kollat på massor av filmer och samtidigt letat efter nya favoritbilder på datorn. Jag har hittat en hel del nya och jag måste då säga att dom här två ligger högt uppe på min lista. Looooving theeem!!

Kinda funny?Att en skådespelare kan gå från att göra första Harry Potter filmen till att göra en film som heter Thunderpants som handlar om en pojke som inte kan sluta fisa är ganska kul. Rupert Grint som spelar Ron i Harry Potter har gjort just detta. Jag såg Thunderpants för någon dag sen och blev lite chockad, dels för att han är med i en sådan film och dels för att någon har kommit på det manuset.
Det är ganska kul att ingen tyckte att Robert Pattison var snygg i en av Harry Potter filmerna men i Twilight så är han görsnygg enligt många. Kinda funny?

Lämna spår i snön


Kalla bojar


Kom tillbaka vintern


ÖnskebildenJag somnade runt niotiden tidigare och vaknade runt halv elva med all världens energi. Jag har försökt fått lite ordning bland mina snabbt inlagda bildmappar på datorn när jag snubblade över den här bilden. Den fick mig att önska en massor om morgondagen. Jag önskar att det blir en fotodag. Jag önskar att det blir en kall och solig vinterdag. Jag önskar att det blir en dag med massor av energi i min kropp. Jag önskar att min kamera vill samarbeta och lämna massor med fina bilder. Håll tummarna!

Egna traditionerMin fylltratt är ute på krogen och har roligt, under tiden sitter jag och tänker på alla jultraditioner vi ska skapa tillsammans när vi skaffar oss ett eget hem tillsammans. I år var det bara uppvärmning. En väldigt bra uppvärmning vill jag tillägga. Jag längtar!!

Ljusa helgdagar

Det har fått blivit ett litet uppehåll med bloggandet. När det har funnits tid så har det inte funnits ork. Det sliter på krafterna att vara trevlig och social så länge.
Jag blev inte hemma ensam på julafton. Först så åkte hela familjen till min mormor med tillhörande släkt och firade innan mamma började jobba. Pappa fick åka och jobba precis när han skulle börja äta. Efter det så kom Krille och hämtade mig och så firade jag med hans faders sida av släkten. På kvällen åkte vi hem till Krille och öppnade julklappar.
Igår var vi hemma och tog det lugnt, spelade spel och tittade på film. Jag hade min Karate Kid tisha på mig.
Idag åt vi kalkonmiddag hos Krilles farmor. Jätte gott var det. När jag kom hem så pratade jag lite med moder och broder och sen somnade jag. Vaknade nyss och det första jag tänkte på var bloggen.
Jag tänkte att jag skulle bjuda på en bild.


God Jul allihop!Det finns nog inte tid eller ork till att blogga imorgon. Så därför önskar jag er alla God Jul!!
Hoppas att varenda kotte har det roligt och mysigt imorgon!
God jul!!!!

Vacker snöflingaGissa om farmors gamla brosch ska få följa med på nyår? Det är en jäkla tur att jag håller på med smycken och hade pärlor i exakt rätt storlek. Alla pärlor utom två hade lossnat från den vackraste brosch jag har sett, men jag är så jäkla bra så jag fixade det såklart. Jag är fullkomligt kär i den vackra snöflingan.

Ice


Den nya trendenSåhär ser min Krille ut när han spelar WoW. Han brukar inte se ledsen ut då, men han gjorde det när han var tvungen att vara med på kort. Jag hoppas på att det här är startskottet för en ny trend.

Snö som fallerDet syns inte så bra på bilderna, men anledningen till att jag älskar dom är för att man ser snön yra på dom. Självklart är jag kär i ljuset som jag lyckades fånga en dag i november också.

En behövlig tidig julklappJag har glömt bort att skriva om min första julklapp som jag fick för ett tag sedan. Det fick bli en tidig julklapp för att min dator behövde den. En My Book, en extern hårddisk på 500 GB, som jag fick av familjen. Min dator har som jag har nämnt tidigare börjat ge upp och jag behövde rädda den. Därför behövde jag inte vänta till julafton för att få denna otroligt fiffiga hårddisk. Den har fått namnet My Book för att den har samma storlek som en bok och för att den smälter in bland böckerna i bokhyllan. Loving it!

Mitt senaste tillskottVad tycks om ett av mina nyaste tillskott i garderoben? En t-shirt med häftiga Edward Scissorhands på. Jag har köpt fem stycken t-shirtar med tryck på från Stylin Online som är skit snygga. Den här kostade 138 kr och frakten för alla sex t-shirtar jag beställde sist gick på 219 kr. I runda svängar så kostade Edward 179 kr då.
Så mycket kostar tishor med tryck på ute i butiker också, bara det att via den här butiken så finns det mycket mer att välja mellan.

What would you do: Gran i sista sekunden

Du är ute i sista minuten och letar efter en julgran och hittar ingen någonstans. Lite Lotta på Bråkmakargatan sådär. Du har varit runt i hela staden och även letat i närliggande städer. Ingen gran hittas att köpa.

What would you do?

MackmyraImorgon ska jag uppdatera mera, får jag hoppas. Det har varit fult upp med smörgåstårtor och grejer i två dagar nu.
Igår tog jag dom här bilderna när gänget av det manliga könet här hos Krille spelade Guitar Hero. Enjoy!

Ingen negativ blogg det här inte

Jag hatar att vara nere och negativ. Jag vill ha en positiv blogg, mina negativa tankar brukar jag hålla inne. Det är mina bilder som ska ha störst utrymme på den här bloggen och dom är inte negativa. Punkt slut.
Här kommer därför två bilder.


Grinch igen

Nu är jag en grinch igen. Jag tror att det är en vädigt stor risk att det här kommer bli den värsta julen hittills.
Löser det här sig så blir jag glad, men jag tror inte att det kommer göra det den här gången. Det ser inte ljust ut för mig, men för någon annan och det är huvudsaken för tillfället. Vi får se ikväll om det blir något bloggande imorgon. Resten av dagen blir det iaf inte det. Vi ses någon gång snart.

Fjolleri på femman


Jag förstår inte att Roomservice kan vara så populärt. Det är ju bara en massa dravel. Det är inte inredning, det är två...ja vad ska man kalla dom....män vill jag inte kalla dom... pojkar som fjollar omkring och drar tråkiga skämt. I slutet får man se före och efter bilder, det är väl det enda i hela programmet som är inredning. Skit tråkigt och jag kan inte kolla på ett helt program i sträck, jag tappar koncentrationen när dom bara babblar en massa skit non stop.
Nej, tacka vet jag Äntligen Hemma. Där kan dom skämta och vara roliga och fortfarande prata inredning.

Mitt kalla Boänge


Blogga och ge något

Har du en blogg? Skriv då ett inlägg så som jag har gjort om en insamling till barncancerfonden som går under namnet Bloggare för världen. Du kan skänka pengar och bidra till barnens hälsa här. Det är lätt som en plätt och man behöver inte skänka så mycket pengar att man inte har råd med julklappar, en tjuga kan ges och det räcker långt om många bidrar.
Smarta tjejer som har startat denna insamling.

Favorit bilder på Pompe


Susanne utan utväxt.

Jag var till Forsbacka till min frisör, Anita, igår. Jag har lugg igen.
Här kommer före och efter bilder:


Broder och moder står för bilderna.

Jag avskyr Anitas sätt att styla mitt hår. Hon ska alltid göra det så fluffigt och runt hon bara kan. Jag föredrar när det bara lägger sig som det vill, utan massa produkter i håret, helt platt. Jag kanske orkar visa sen hur det egentligen ser ut...

AC/DC!!!!!


I somras fick jag se Maiden och Alice Cooper, nästa sommar får jag se AC/DC!!!!! Gissa vem som är överlycklig? Vilka stora jättar får jag se härnäst tro? Yaaaaaay!!
21 Juni 2009 kommer ni inte kunna läsa ett inlägg på min blogg. För då är mitt ass i Ullevi och kollar på dessa stora jättar när dom rockar.

Äntligen en ljusstakeSom jag har kämpat för att få en ljusstake inne på mitt rum. Eller okej, så mycket har jag inte kämpat, jag har velat mer.
Jag har inget eluttag tillräckligt nära fönstret för en ljusstake. I år gav jag mig inte utan jag lät sladdhelvete hänga lite fult framför mitt skrivbord och voila så har jag en ljusstake i mitt fönster. Undrar hur lång tid det kommer ta innan jag råkar dra ner staken från fönstret...

Vita trädDet bästa med massor av snö är när träden är vita. När det ser kallt och isigt ut. När man förväntar sig att se en snöräv eller en isbjörn på bilderna. Ja då är vintern något jag gillar. När det är tösnö och blöta vägar gäller det att tänka på alla vita träd som skriker kyla åtminstone någon gång om året.

Förklaring av bloggnamn


Jag har inte alls varit på något blogghumör dom senaste dagarna. Jag har inte orkat fullt ut, med något egentligen.
Min orkeslöshet sitter i, men jag tänkte bjuda på ett inlägg med en förklaring av mitt bloggnamn.
   Mitt internetalias fick jag en kväll när jag och min vän Aldijana skulle skapa ett användarkonto på lunarstorm åt mig. Ja, det var många år sedan. Jag har alltid haft skit dålig fantasi så hon fick välja ett namn åt mig och det blev Lavica. Efter några års användande av detta alias så fick det följa med när jag skapade en blogg.
   Lavica betyder lejoninna och det uttalas inte lavika så som alla läser det utan det uttalas lavitza. Det låter lite vackrare om man uttalar det rätt. Den korrekta översättningen fick jag av Alexandra, tidigare har jag bara vetat på ett ungefär vad det betyder. Tack ska du ha!
Då vet alla mina miljontals läsare vad mitt bloggnamn betyder också.

(Bild: Mattias Klum)

Vinnare till bikinin


Krille envisades med att dra en vinnare av min tävling på WoW. And he did.
The winner iiiiiiiiiiiiiis:
Julia Berg!!!

Grattis! Kontakta mig via min mejl med adressuppgifter så att du kan få din vinst.
susanne_norling@hotmail.com

Hon som förtjänar det


Jag läste precis Lotta Grays blogg (Vimmelmamman) och läste att hennes kämpande har gett resultat. Fy fan så skönt! Hennes cancer har gett upp efter all behandling som Lotta har angripit cancercellerna med.
Jag tror inte att det finns en ödmjukare människa med ett så stort hjärta som Lotta. Den bästa mamman som kan hittas, förutom min då. Är det någon som förtjänar ett friskt liv så är det just Lotta. Det här är början på ditt fortsatt friska liv. You deserve it! Fortsätt bara vara du, men en mycket friskare och gladare du!

(Bild: Lottas egna där hon gnager på sitt Årets mama-hjälte pris)

Old time Rock n' Roll with CruiseJag älskar Guitar Hero reklamen med Heidi Klum. Hon gör en skön tolkning av Tom Cruises mest kända scen som han baserade sin karriär på. Jag förstår verkligen att han fick en toppkarriär efter Risky Business och efter den scenen. Den är jäkligt läcker. Härligt rolig och skön.
   Jag har fått låten i huvudet tack vare Klums reklam. Hur kan man inte gilla den låten? Vilket tar mig vidare till denna video. Självklart så älskar jag videon med hela låten och när det är uppmixat med scener ur Risky Business. Att Cruise tror på scientologi skiter jag fullständigt i.
   En religion utgör inte en person, det är bara en del av ett liv som man kan leva efter. Jag själv tycker att mycket av det dom tror på är jäkligt klokt. Dessutom så finns det olika grader av troende i alla religioner, så även när det gäller scientologer.
Den som säger att Tom Cruise är en dålig skådespelare har inte sett mycket av honom. Älskar verkligen det här klippet med en skit bra låt och en skit bra skådespelare som gör ett skit bra jobb!

Åsnor och kängurur såhär runt jul

Kollade på ett julprogram på femman som heter Massor av jul. Om detta nu stämmer så är det inte renar som drar släden i alla länder. I Schweiz är det åsnor och i Australien så är det självklart kängurur. Det är ju lite häftigt och lite hoppigt på andra sidan jorden.

(Klaga inte på min snabbt photoshopade bild.)

Svensk vinterSnöööö

Istället för att blogga idag så har jag fotat som en tok. Jag har experimenterat istället för att ta seriösa bilder och det har blivit runt 400 stycken bilder att kolla igenom på datorn.  Jag passade på att leka med kameran ute i snön lite grann.
För jäklar va mycke snö vi har fått! Dom här bilderna togs runt två tiden och det har snöat sen dess. Ska vi hoppas på att få återuppleva år 1998 igen eller vore det jobbigt?


Inte bara rockerbrud


Okej, jag är inte bara en rockerbrud, en liten del av mig gillar annan musik också. (Är jag mindre cool nu Pelle?) Beroende på humör och vad jag gör så skiftar min musiksmak en aning. Min smak går då från metal till popigaste pop. Michael Jackson har varit en liten favorit ända sen jag började lyssna på musik. Mest för texterna och rytmen i musiken. Jag blir alltid glad av hans musik och instängd på mitt rum vickar jag på stjärten till MJs samlingsskiva med svenskarnas favoriter. Det är inte många som lyckas samla nästan två hela skivor med enbart skit bra låtar. Det gör han, såklart!
Michael Jackson - The Swedish Collection ett måste i skivhyllan.

What would you do: Jultomten


Du tycker att du ser något konstigt på himlen som är på väg mot dig. Vad det nu än är så kommer det närmare och närmare. Till slut ser du vad det är och att det landade på taket. Det är tomten med alla sina renar. Du kan ju självklart inte låta bli att ta dig upp på taket och träffa den riktiga tomten. Santa Claus him self ber dig att hålla tyst om detta möte så att han slipper jobba året runt i mediasammanhang.

What would you do?

Kackelhönor

Min moder var ut med jobbet igår. Hon jobbar i hemtjänsten med en hel drös 30-50 åriga kvinnor. Begreppet kackelhönor får en helt ny betydelse när allihopa samlas.
   Igår var dom först och bowlade och sen gick dom vidare och åt och drack på Helt Enkelt, en fin restaurang. Stackars personal säger jag bara. Det raggades på bartendern, det kastades toapapper inne på hela toaletten, det skreks och mamma skämdes. Chefen deras var med och hon blev chockad, trots hennes vana med deras kackel.
Dom blev tillsagda att dom var för högljudda när dom först fick sätta sig till bords. Efter påfyllnad av alkohol i blodet så var det dags igen och det var nära att dom blev utkastade. Några av dom värsta gick vidare till en krog efteråt, mamma åkte hem så fort hon kunde.
   Blir man omognare och mindre förstående för var man är med åldern eller är det bara vad jag tycker? Jag skulle aldrig vara högljud och störa andra gäster på en fin restaurang. Inte någon annanstans heller för den delen, för det blir bara jobbigt för öron och huvud i längden. Att kasta papper och täcka en hel toalett med papper är väl något 12 åringar gör? Inte 40 åringar för guds skull! Man ska visa respekt när man är bland folk och inte översvämma en toalett eller skrämma bort andra gäster.

Min "hjälte"Idag bar jag upp alla julprylar från källaren. När jag skulle ställa ner en ganska stor och ganska tung låda på golvet tyckte jag att det rörde sig i ögonvrån. Det var en stor svart spindel med gigantisk kropp, vilket jag hatar, som sprang på lådan mot mitt hår. Min största rädsla är spindlar som lägger ägg i mina öron, därför var jag nära på att släppa lådan när den jäkeln sprang mot håret.
Jag är inte en sådan som skriker när jag blir rädd, jag fryser till, spärrar upp ögonen och får tunnelseende. Ett normalt flyktbeteende alltså. Min kära vovve låg och sov bredvid mig på golvet, men när jag började låta roligt efter att ha ställt ner lådan på golvet, så vaknade han. Han tyckte att det var roligt att se och höra mig hoppa och rysa samtidigt som jag sa "Åh fy fan" "Usch va äckligt" och för att inte tala om diverse ljud jag fick ur mig. Min "hjälte" som inte gjorde ett skit för att rädda mina öron viftade på svansen och benen och började prata med mig på hög ljudnivå. Han blev alltså skit glad.
Mina öron tackar!

Picknick på is


Is på sjön, snön yrandes i luften och solen som lyser med sin närvaro. Det är så jag kommer ihåg alla stunder från barndomen på sjön. På vintern finns det inte mycket som är mysigare än en picknick på klar is med varm choklad i en termos. Ibland är vintern bra mycket bättre än sommaren, men bara ibland.

What would you do: Julsnatteri

Vi tar ett liknande dilemma som förut, men med en liten tvist.

Det är två dagar till julafton och du går inne i en affär och har noterat ett barn i 8års åldern som har slitna kläder, som ser väldigt hungrig ut och som går helt för sig själv. Du noterar även att han stoppar mat och godsaker i fickorna.

What would you do?

DIO - Holy DiverNär man städar, diskar eller gör något annat ganska tråkigt så blir det mycket roligare med bra musik, att sjunga med till, i öronen. Jag satte igång Dio - The Collection idag när jag diskade.
Holy Diver är deras bästa låt och jag fick en jäkla fart när den satte igång. Holy Diver har världens längsta intro, eller okej det har nog en av Maidens låtar, men det känns som ett väldigt långt intro eftersom att det är så tyst. Jag trodde att det var fel på skivan först, precis som jag tror att min IPod har gått sönder eller fått slut på laddning varenda gång låten startar. Sjukt bra är låten och även om man inte gillar långhåriga karlar som sjunger lite hårdare musik så måste man gilla Holy Diver. Måste tillägga att resten av skivan är bra också, men den här låten är min favorit.
Jag älskar videon för att den är så B men med hög klass. You gotta love it!

Mannagrynsgröt, den rätta julgröten

(Foto: jag)

Gröt hör ju till julen, men tomtegröt kittlar inte mina smaklökar lika bra som mannagrynsgröt. Det ska inte vara kanel eller mjölk heller, det ska vara jordgubbssylt. Det lockar fram rätt smak på gröten och tar inte bort konsistensen eller smaken. Mannagrynsgröt är min julgröt!

En Grinch


Jag känner mig som en Grinch, men jag tycker att jag har rätt till det när det inte kommer bli något riktigt julfirande på julafton. Mamma och pappa jobbar, jag och broder kommer inte kunna ta oss någonstans (om inte jag vill åka buss själv till jag vet inte vad) och han kommer säkert spela eller något sådant istället för att umgås. Det betyder att jag praktiskt taget får fira julen själv. Något tips på hur man firar en högtid själv på bästa sätt? Jag tänker vara en riktig Grinch, kanske inte lika rolig som självaste Jim Carrey, men en Grinch som skippar julen. I mitt nypyntade rum.

Den rosa flamingonAllt behöver inte vara rött och vintrigt i december, lite får vara rosa och lite somrigt också.

Paddor, på gott och ontIdag ska jag byta vatten hos paddorna, igen. Det kommer inte se vackert ut. Jag varnar alla som har tänkt skaffa vattensköldpaddor. Det är ett jäkla jobb och man måste vara en riktig djurvän för att klara av det. Dels för att man ska orka göra allting som krävs och dels för att man inte ska ignorera igentäppta pumpar, skitigt vatten, krångel med mat och tre timmars slit med rengöring av ett gigantiskt akvarium. Allt detta för ett djur som inte är direkt kelvänligt.
    Att ha sköldpaddor är inte bara negativt. Ett roligare djur att lära känna hittas inte. Ett roligare djur att bara sitta och titta på hittas inte. Dom är så speciella och egna så att allt strul dom innebär inte gör något. Det gäller bara att ha tålamod och att vara en äkta djurvän.

60 år!!

Idag är det 60 år sedan mänskliga rättigheter kom till. Den 10 december 1948 antog FN den allmänna förklaringen av mänskliga rättigheter. Under 60 år så har det funnits något att gå efter när frågan "Är detta en rättighet?" har ställts. 60 år är en hel livstid. Under 60 år hinner mycket hända och mycket hinner göras. Under dessa 60 år så har en domstol tillkommit som dömer om bl.a. brott mot mänskligheten, rättigheter för kvinnor, alla raser, och barn har tillkommit och alla människor ska ha samma rätt gällande allting. När jag skriver allting så menar jag allting och när jag skriver alla så menar jag alla. Fattiga och misshandlade barn i Rwanda har samma rättigheter som mig. Alla ska ha samma rätt till hälsa, politiska åsikter, kultur och en stabil ekonomi, m.m.
   Att det fortfarande är orättvist och eländigt här i världen är för att det tar lång tid att göra stora förändringar. Att avskaffa barnmisshandel i hela världen tar inte en dag eller ett år, det tar flera livstider. Jag tycker det viktigaste är att det finns något att gå efter och att det jobbas på att lösa problemen som finns i världen. Snart ska alla förstå vikten av dom mänskliga rättigheterna. Får det gå 60 år till med fler och fler anhängare till rättigheterna så kommer snart allt vara bra i Rwanda också kanske.

Ingen jul utan Astrid


Julen är ingenting utan Astrid Lindgren. Astrid ligger bakom alla klassiker som måste ses varje år. Alla vi barn i Bullerbyn med den gigantiska julfesten och röda rosetter i håret på flickorna. Emil i Lönneberga med pojken som vill alla väl i riktig julanda. Lotta på bråkmakargatan som bara vill ha en riktig jul med en riktig gran. Madicken som bara vill ge sin älskade en fin julklapp. Nils Karlsson-Pyssling: Peter och Petra, vad vore julen utan nära vänner?
   Ja listan kan göras lång. En sak är säker, vill man ha julkänsla så ska man läsa en Astrid Lindgren bok eller titta på en av hennes filmer. Eller varför inte allihop? Det spelar ingen roll hur gammal eller ung man är det är lika bra ändå. Ett litet tips är att köpa en dvd med alla dessa klassiska julsnuttar på. Astrid Lindgrens jul heter den och kostar 99 kr på alla ställen jag har kollat. Ingen jul utan Astrid Lindgren.

Tävling - Kamera


Jag är med i en tävling om en kamera. Jag är girig och vill ha fler än en. ^^
Tävla du också här.

Dramatisk himmel


Ekorre/jävelJag lyckades ta kort på våran ekorre som springer runt här i Boänge, genom mitt fönster på 50 meters avstånd, men iaf. Han är svår att ta kort på kan jag säga. När jag visar mamma att jag har lyckats ganska skapligt ändå så skriker hon "Den jäveln äter på min gran!!!". Hon sa inte att jag var duktig som äntligen hade lyckats någolunda eller så utan hon bryr sig bara om att den jäveln äter upp hennes gran.
   Jag tyckte att han var skit söt när han tog tag i kvistarna och snaskade i sig skotterna. Han hade en väldans bra teknik. Jag tyckte att jag lyckades med något som tycktes vara omöjligt, mamma tyckte bara synd om granen.

En och en halv timme

             


Jag och mamma var på stan idag och gjorde lite nytta. Hämtade ut ett paket åt mig med snygga t-shirtar i som jag kommer använda mycket. Vi köpte en flytande landdel åt paddorna som dom ska sola på. Vi behövde något med lite större yta nu när dom har blivit så stora. Vi kollade efter en byrå åt farfar. Jag handlade en del....ops. Jag får sluta med det nu. Jag köpte den mest underbara sidenros i rosa som går att hitta. Så nej, det är inte en äkta ros på bilderna, det är min brosh.I sökandet efter en byrå hittade jag massor med spännande saker för billiga fjuttsummor. En liten söt ram med en vackert motiv för 5 kr. Det går inte att begära mer än så.
När vi ändå var till posten för att hämta ut mitt paket så passade jag på att köpa kuvert till bikinin som någon lycklig ska få vinna på söndag och som jag ska skicka smycken i till snälla köpare.
Det var en och en halv timme ur mitt liv.

Wall-E botar sockersug

Tänk om man fick godis av sin favoritfigurilur så fort man var sugen på det. Det får jag! Jag får små söta fyrkantiga godisar av min Wall-E varenda gång jag känner sockersug.


(Foto: Lavica.)

Skapa rubriker

Aftonbladet är duktiga på att skapa rubriker, men man ska alltid komma ihåg att rubriker sällan stämmer till 100% med innehållet. Jag har slutat läst Aftonbladet och Expressen. Det är antingen bara massa skit eller så är det felaktigt skvaller.
Det går nu att läsa den här rubriken på Aftonbladet: Här misslyckas Britney med hedersuppdraget.
Här är klippet:Det är väl tamejsjutton inte Britney som tabbade sig. Det var dom som skötte ljussättningen.
Så dom tar en skitsak som ingen i världen skulle bry sig om och gör det till en nyhetsrubrik. Det är inte direkt som att Britney är en Grinch och har förstört julafton för hela Amerika. Hon drog i en spak tillsammans med tre andra människor och en tekniker gjorde ett misstag. Den här "nyheten" tog säkert en nyhetsplats från en viktig nyhet om något stackars barn som plågas någon annanstans i vår värld eller något sådant. Bra jobbat!

The magic light


Stående eller liggandes?


Ett häftigt misstagEtt rådjur åt på ett äpple under vårat äppelträd och jag var klantig och tog den här bilden och en bild med blixt som skrämde iväg den och som speglade sig i rutan jag tog bilden igenom. Men visst var det häftigt? Lite iaf?

The sun through the trees


En dag med många lärdomar.

Nästan två dagar utan att blogga betyder en dag med babe och en dag hos farfar. Hela familjen samlades idag för att bära det "sista" från farfars gamla lägenhet ner till den nya. Det var hur mycket som helst och jag vet inte hur många gånger jag fick kämpa med att få upp och igen dörrar efter mig.
    Jag vill inte bli gammal och envis. Jag vill inte behöva foton på min gamla lägenhet för att veta exakt vart allt ska stå i den nya lägenheten. Jag vill inte vara så blind att jag inte ser hur skitiga saker och ting är.
    Jag ska lära mig att acceptera min ålder. Jag ska förstå att en hörapparat behövs om det enda jag får säga är VAA? Jag ska skaffa städhjälp om jag märker att folk tar avstånd från mina saker. Jag ska inte bli som min farfar.
    Jag har upptäckt att det jag håller i är en hemorojdsalva som min slarviga farfar har använt. Jag har upptäckt snorkusar på väggar i hans nya lägenhet från den gamla ägaren. Jag har upptäckt hur skitigt det blir av att inte städa riktigt på flera år.
Jag har upptäckt att man inte ska börja kolla bakom saker och ting.
    Familjen har bestämt sig för att inte lita på farfars "Ja, jag klarar mig, jag har precis städat.".
Hemorojdsalva.......USCH!

Are you smarter than a 5th grader?


Kollade precis på detta program på trean och jag tycker att det är det bästa program som har sänts på tv. Det är en vuxen människa som får tio frågor uppdelade i fem skolårsgrader i olika ämnen. Den tävlande kan fuska två gånger eller svara fel en gång och låta en 10 åring svara istället. Högsta priset är en miljon dollar och på vägen upp dit så kan man välja att stanna om man inte kan och då får man säga " I'm not smarter than a 5th grader" rakt in i kameran.
   Programmet bevisar att kunskap inte stannar kvar i våra minnen. Det var skit kul att se 10 åringarna skratta och påpeka att dom kan mer än vuxna människor. Jag skulle dock inte vilja tävla i det programmet själv, programledaren fick deltagarna att känna sig jäkligt korkade kan jag tro.

Mer snöflingor


OrkidéI väntan på Krille brukar jag oftast ha jätte tråkigt. När jag har kameran brevid mig så blir det oftast att jag tar till den och så blev det även för några dagar sedan när Krille satt och spelade. Då fick Peters (Krilles fader) orkidéer lida. Nu har jag också jätte tråkigt...men ingen kamera.

What would you do: Bråk

Du är ute och går mitt i centrum och det är inte fullpackat med folk, men det är en del rörelse. Du ser och hör ett bråk som är påväg att urarta sig. Det är två mot en och det är killar du ser. De två som ger sig på den ensamma är normalbyggda och i normal längd, alltså det är inga biffar du ser.

What would you do?

Snöflingor


Crazy rabbit


Jag känner mig galet trött och orkar inte skriva något för stunden och bjuder därför på en bild.
En av alla mina glasfigurer med ökad kontrast i svartvitt.

Minnen från ett halsbandIgår lekte min broder fotograf och skulle ta kort på mig med farmors gamla finhalsband och mina knästrumpor med sidenband som jag har fått av Krille. Om någon undrar varför jag aldrig kollar in i kameran så är det för att jag bara blundar och ser drogad ut när jag gör det.
    Det här halsbandet betyder mycket för mig och jag höll på att gå miste om det. Min farmor hade massor med smycken som alla var jätte fina, men det var ett smycke som hon alltid hade på sig på kalas och när hon skulle vara lite finare än vanligt. Det var just det här halsbandet. Jag kommer ihåg att jag brukade pilla på det när jag satt i farmors knä.
    Farmor dog av cancer för några år sedan. Nu, äntligen, har farfar flyttat och alla rester från farmor rensades ur. Som tur var så tänkte min ena faster på mig och mitt pärlande och samlade ihop de smycken som inte var värda mycket och gav mig. I påsen med guldklimpar och minnen låg detta halsband och jag är så jäkla glad att det inte slängdes.
    Varje gång jag tittar på halsbandet dyker minnen upp från den tiden då farmor levde.
Farmor brukade plocka upp saker hon hittade på gatan till och från affären och ta hem det. Det kunde vara legobitar, pärlor, glimrande stenar, säkerhetsnålar eller vad som helst som det kanske gick att göra något kul av.
Farmor var lite fräck och valde ord på ett lite barnförbjudet vis. Hon var exempelvis inte rädd för att fråga sitt barnbarn (min syster) om hon hade skaffat någon ny karl och om han var välvuxen eller inte.
Varje söndag var familjen till farmor och farfar och åt mat och framför allt glass. Farmor köpte alltid paket med glasspinnar så att det fanns till söndagarna.
Farmor gjorde den bästa maten och dom godaste bullarna.
En sommar när jag och Aldijana sålde jordgubbar gick farmor förbi när hon hade handlat och stoppade pengar i en utav mina fickor. Jag tänkte inte ta emot hennes pengar och fick jaga 70-åringen runt jordgubbsståndet. Hon vann tillslut.
   Jag saknar min farmor och inget är sig likt sedan hon försvann. Halsbandet är det finaste och dyrbaraste jag har.

Hundvakt

Jag är hos Angelica och vaktar lilla Charlie. Charlie var precis duktig och markerade han han var kissnödig, så vi gick ut och han kissade det första han gjorde. Han var så duktig så!!

Tävling - Bikiniöverdel


Är det någon som ska på semester, bada isvak eller som vill ha en svart bikiniöverdel nästa sommar?
Var då med i min tävling!
Jag tävlar nu ut en svart bikiniöverdel med ett svart pärlemor"spänne" på i storlek 36 från H&M.
Den är köpt förra sommaren och har inte använts för att den var för liten. Jag hade redan två svarta överdelar och har därför inte ens testat denna. Tävlingen avslutas 14/12 någon gång under dagen.

För att tävla:
Skriv en kommentar i detta inlägg.
Om du känner för det kan du även länka från din blogg, men inget måste.
Fyll i din mejladress så att jag kan meddela om du har vunnit.

Göra något bra genom bloggenTänk vad mycket man kan göra för världen med en blogg. Helt otroligt. Klicka nu!

Jag och mina fröställningar


Ett däck...Förklara för mig varför jag älskar den här bilden. Någon?

Min PompeJag har pratat mycket om Charlie och lagt upp mycket bilder på honom på sista tiden. Jag har däremot inte visat en favoritbild på min vackraste Pompe som jag för inte alls så länge sen. Han är den vackraste bästa vän man kan ha.

Prinsessan av shoppingJag och moder var en sväng till Valbo och letade efter finskor åt henne. Min moder ska fira sina 25 år inom Gävles kommun på torsdag och ville därför göra sig lite extra fin. Hon handlade två tunikor, ett par skor och en ulljacka för lite över 800 kr. Det tål att nämnas att en av tunikorna kostade 229 kr. Min mamma är drottningen på att shoppa och jag är prinsessan.
Jag lyckades handla t-shirt och shorts för sammanlagt 50 kr och dom var båda snygga. Det är väl inte dåligt? Jag var lite sämre när det gällde sakerna på bild som tillsammans blev runt 100 lappen. En vacker dag ska jag ta över tronen och bli drottning av shopping.

Början av slutet

Bland det bästa jag vet är att följa en solnedgång och se den dramatiska förändringen ske under en sådan kort tidsperiod.
På fem minuter hinner himlen ändra färger och skepnader så många gånger att det blir jobbigt att hinna med med kameran. På en timme kan himlen ha gått från klar och blå till molnig och knallröd.
Det är inte bara himlen som blir magiskt, allt som står i vägen för himlens reflekterande strålar färgas också. Det blir vackert under den sista timmen av dygnet.
På bilderna har solen precis börjat gå ner och det är vackert.

Isigt
Jag har glömt att visa dom här bilderna som jag tog för cirka en vecka sedan. Allt det här med att bloggen låg nere fick mig i obalans.
Det är lite såhär jag ser på vintern. Det är kallt, grått och blött, men även vackert och fullt med fina motiv.

RSS 2.0