Gissa vem som är glad?

Nu har jag den här! Min Nikon D60! Jag ska få en blixt hemskickad snarast också. Det är liiiite skillnad mellan min vanliga digitalkamera och MIN systemkamera. Storlek, tyngd och funktioner är helt olika. Jag kommer nog aldrig lära mig allt om den. Nu ska den ladda i ett dygn innan jag kan ta mitt första kort. Hatar laddningstider! Jag vill skrika! Jag har en alldeles egen systemkamera!

Bacardi

Jag undrar, är det bara jag som vill vara där och dansa när jag ser Bacardi reklamen?


Nikon D60

Imorgon ska jag köpa en kamera. Helt sjukt! Jag och moder gick runt på stan och såg en skylt på en Nikon D60 och gick in och kollade. Den här månaden hade dem ett erbjudande som jag inte kan låta bli. Man får en kameraväska och en blixt på köpet, för en billigare peng än vad den billigaste kameran kostar på nätet. Mamma tyckte att det var på tiden att jag köper en systemkamera och jag håller med. Imorgon äger jag en Nikon D60!

I wan't Eddie!Har ju då äntligen fått alla konsertbilder från Krille. Jag fastnade för Eddie och undrar hur mycket han kostar.. Han var ju skit häftig!

Gissa!

Gissa vad som visas på 6an? Ace Ventura! Gissa vad jag kollar på? Ace Ventura!
Älskar början!

Har bestämt mig.

Jag har bestämt mig. Jag ska spara pengar till en kamera. Pengar har jag vid nästa löning om jag är desperat då.Det gäller att bestämma sig för vilken kamera jag vill ha också. That's the problem... Något tips på en bra systemkamera?

Min räddning

Min babe har varit och är fortfarande sjuk. Gissa vem som har blivit smittad? Jag sitter och hostar och äter halstabletter om vartannat. Jag gillar halstabletter.

GrannarTänkte knäppa kort på den väldigt tama eller korkade fjärilen, men fick med ett bi också.
Det var lite svårt att knäppa kort på fjärilen för den skulle sitta PÅ kameran hela tiden.

Berlocker och prismor


Ett av halsbandena jag gjorde igår. Det nedersta berlocken är ett örhänge från början och den andra berlocken är från ett annat halsband. Konstigt nog så hade jag matchande pärlor till redan. Jag har inte vetat vad jag ska göra med dem riktigt pga färgen. Kan inte bestämma mig för om jag ska sälja det eller behålla det själv...


Jag gillar när det är enkelt. Den här prisman satt med ett helt gäng andra berlocker och pärlor. Självklart plockade jag isär det och gjorde det enkelt.

Missing my babeJag vill bada och ligga på stranden med min babe nu och resten av sommaren. Men det går inte så bra när vi båda jobbar eftermiddag. Nästa vecka blir det garanterat regn och jäkelskap. Jag vill ha sol och lediga dagar med min älskling!

Festivalbilder

Nu har jag fått bilderna från Krill. Det blev många bra bilder, speciellt på omgivningarna där.


Scen två (som borde ha varit main stage).

Mustasch med en Bollnäsbo som inhoppare på gitarr (han med svart rygg).  Han blev vald mest för att han är så snygg, om man ska tro typ söderhamnskuriren.

Helloween.

Innan Europe kliver på. Måste då säga att Tempest vickade en hel del på höfterna och jag glömde nästan bort att jag var på en rockfestival.

Göran (Krilles morbror) och Peter (Krilles fader) som vi tältade med.

Jag i väntan på att regnet skulle sluta ösa ner.

Parkering, gänget (förutom Krille som tar kortet), campingen, åker och en fabrik.

Krille som lånat Görans stol, den enda hela vi hade.

Jack och cola på burk. Krille var tvungen att testa. Helt okej, men godare med is i och kanske med en annan whiskey.

Så här glad såg jag ut efter en hel dags regnande. Då hade jag precis fått regnponchon och var dyblöt om hela benen.

Thin Lizzy (Enda framträdandet Göran orkade se eller mest höra).

Alice Cooper bjöd på en riktig show, med hans dotter som balettdansös, skådespelare, dockor, tvångströjor, stora vattenballonger och en stor hängningsanordning. I trumsolot användes tre trumset och tre pers trummade. Jag har nog aldrig hört ett så bra trumsolo förut. Brukar inte gilla sådant annars.

Här är då Cooper i tvångströja på väg att hängas.

Det var väl festivalen i bilder kan man säga.

Kap från Ur & Penn

Innan jag satte mig på bussen hem från darling gick jag in på Ur & Penn. Självklart gick jag ut därifrån med smycket för 95 kr. Det var rea och då passade jag på. Nu har jag massor med material. Självklart ska jag plocka isär vartenda smycke och göra nya av dem. Snart har jag plockat ihop ett halsband av ett annat och av ett örhänge. Bilder kanske kommer imorgon.

Från diskare till korv"gubbe"

Nu var det länge sedan. Jag har jobbat upp mig från diskare till korv"gubbe" den här veckan. Nu står jag och grillar korv och känner mig som en värdinna. "Hej hej, välkommen till Dinner's!" "Restaurangen finns en trappa upp." Hoppas att det blir fler kunder snart så jag känner mig mer som en korv"gubbe" än en värdinna.
   Jag känner mig ganska duktig som startade i korvmojjen med att öppna och sköta allt och resten av veckan så stängde jag, helt själv. Det har gått skit bra och det känns skapligt att komma till jobbet nu, till skillnad från förut när jag mådde dåligt varenda dag jag skulle dit. Ett litet yay för mig!

Är minnet av förintelsen borta?

Man skulle kunna tro att minnet av förintelsen är färskt i alla I-länder och att liknande inte skulle kunna tänkas hända åtminstone förns det är helt glömt (vilket jag hoppas att det aldrig kommer bli). Romer får registreras med fingeravtryck i Italien och är inte det diskriminering så säg. Det var så det började då också. Folk blev indelade i klasser, grupper och vissa blev sämre klassade än andra.
   Nu har det spridits bilder på två döda flickor, som är romer, som legat döda under badlakan på en strand medan turister och italienare suttit brevid och ätit mat. Flickorna drunknade efter att ha skrikit på hjälp och inte fått någon. Ingen turist hjälpte till utan två badvakter från en annan strand fick komma och försöka rädda dem. Två av fyra flickor dog. "Nu anser många att tragedin med de två flickorna på ett cyniskt vis illustrerar den fientlighet som finns gentemot romerna." skriver aftonbladet.
   Tänk att någon kan sitta och äta och kolla på två döda flickor utan att göra något. Jag skulle inte klara av det och jag skulle säga åt någon att göra något åt det. Även om jag bara var en turist så skulle jag inte vilja att två flickor ska ligga där döda framför mig. Hur kan någon vara så nonchalant och hur kan folk reagera så p.g.a någons bakgrund?
   Att någon kan tänka så diskriminerande, speciellt i ett I-land, är skrämmande. Varför ska just romer få lämna avtryck och registreras? Utför verkligen en grupp människor mer brott än andra? Varför får inte varenda kotte lämna avtryck? Ne, om en viss folkgrupp ska få bestämma över någon annan så är vi tillbaka till 40-talet igen.
   Jag vet att det sker hela tiden i t.ex. Afrika, men det här är ett G8 land som borde komma ihåg förintelsen bra och som inte borde falla tillbaka i tiden. Det är skrämmande!

Massa krångel

Blir tokig! Jag försöker ta emot bilder från veckan som varit av Krille, men det avbryts hela tiden. Varför ska allting vara så krångligt för? Har jag dom inte senare idag så ger jag upp och tar med usb-minnet dit. Krångel!

Jag och darling


I vårat tält under Rockweekend.
Kort taget av Pino.

Grönt är skönt


Rockweekend

Sitter och väntar på att darling ska sluta jobbet och komma hem snart.
Vi har haft en underbar vecka! Först Maiden och sen Mustasch, Helloween, Thin Lizzy, Alice Cooper och många fler band nu i helgen som var. Jag fick sova i tält med min darling, lyssna på bra musik och bara ha det bra. Synd att det regnade nästan konstant och att det var väldigt dåligt planerat av festivalarrangörerna.
   Det var två scener, en av dem var placerad ovanför en backe, så vi som är korta såg inte ett smack. Det var huvudscenen och det fanns minst plats framför den. Den andra scenen stod framför sjön, nedanför en backe och skulle ha varit huvudscenen egentligen, tyckte vi. Det märktes att det var något nytt.
   Men musiken var skit bra och Cooper gjorde en bra show med massor av rekvisita. Det var mycket folk och det vette sjutton hur det ska kunna bli mer folk nästa år om det ska arrangeras på samma ställe. Öltälterna var fulla nästan hela tiden och alkoholen tog slut fort. Hoppas att det blir bättre nästa år och att fler stora band vill spela då.
Det bästa var ändå en hel vecka med darling och en massa gos.

Iron Maiden 16/7 2008

Oj oj oj! Det var bra, det var SJUKT bra! Det var tändare i luften, allsång, hyllningar som fick Dickinson att gapa, eld, gitarrer i luften, många stora leenden, fantastisk scenshow, avtuppade människor, asfula byxor, skön sång trots sjukdom och energi. Ljudet kanske inte var det bästa, men det gjorde inte så mycket.
   Innan vi entrade läktaren gick vi utanför och kollade. Det var Maidenfans ÖVERALLT. Jag tror det aldrig varit så många ölmagar samlade på ett och samma ställe förut.
   Lauren Harris, dotter till basisten Steve Harris, startade alltihop med att sjunga några låtar. Hon var inte så populär och inte det var inte många som brydde sig. Med all rätt, bra var hon då knappast. Snygga lacktights hade hon iaf.
   Efter henne kom Avenged Sevenfold och drog igång publiken lite mer. Matt Sanders stämband är nog helt trasiga, men vad gör det? Skapligt bra var det ju.
   Ett gäng grabbar nedanför våran läktare försökte dra igång vågen ett antal gånger och precis när dem började bli tjatiga så lyckades dem. Vågen gick fyra varv runt och sedan lyckades dem igen, då två varv till. Taggade och rastlösa fans?
   Gissa om det blev jubel när alla svarta skynken drogs bort och det egyptiska temat kom fram? Gissa om det blev jubel när självaste Maiden springer ut på scenen? Jag har aldrig sett så fula byxor någon gång och scenkläderna var väl inte de bästa, men Dickinson brukar inte ha stil om jag fattat det rätt. Men vad gör det? Han fick springa runt i sopsäck om han så ville. Helt sjuk röst har han.
   Jag kan inte välja en favoritlåt från kvällen, men "Fear of the dark" kanske vinner... kanske. Med tändare och kameror överallt, allsång och mäktig sång från Dickinson. Favoritögonblick är antingen när Eddiemumien kom ut och vevade med armarna eller när Eddie kom ut och gick på scenen. Grymt häftigt!
   Jag måste då säga att jag inte var ett fan till Maiden innan, men nu kan jag räknas som ett. Måste tacka broder som bjussade på min och Krilles biljett. Så grymt bra var det! Hes och halvt döv med världens smile lämnade jag Stockholm stadion igår.

En salig blandning av bilder:


Vill du läsa en recension om konserten så finns det en här.

InbjudanDet här var vad jag fick av Amanda igår. Så typiskt henne. ^^

Rockveckan startar

Det kan hända att jag inte hinner skriva blogg imorgon...eller att jag inte orkar... Imorgon kväll bär det av till Gävle och till min älskling. På onsdag smäller det och min rock/metalvecka sparkas igång på riktigt. Har inte gjort så mycket annat än lyssnat på rock/metal senaste veckorna, men på onsdag ser jag Maiden och Avenged Sevenfold.
   Jag ser det nästan som uppvärmning inför helgen som bjuder på festival och Mustasch. Jag har längtat efter Ralf och deras musik bra länge nu. Det är såklart fler band jag ska se då också, men jag har längtat efter Mustasch.
   Undrar om jag kommer ha extra energi eller ingen alls till att jobba nästa vecka.. Hoppas på mycket energi så att jag står ut med min kassa chef. Kanske skriver imorgon och visar bild på vad jag fick idag eller så uppdaterar jag kanske om Maiden på torsdag. Tror inte jag har tid eller ork på onsdag. Bye bye suckers! ^^

Något vackertJag gillar vanligtvis inte hästar så mycket, har aldrig gjort det. Jag tycker att det är tråkiga djur på något vis.
Hundar gillar jag däremot, jag är väl en hundmänniska antar jag.
Kortet på det här fölet tog jag för att det var något vackert över både fölet och stoet. Alla ungar av något slag är väl dessutom underbart söta.

HallonGodaste bäret jag ätit på länge.

FingerborgsblommaFläckiga klockor mot himlen.

Perfekt dag

Har haft en perfekt dag. Umgicks med Amanda idag och jag blir alltid lika imponerad. Hon har en fantastisk stil och hon får mig att lätta på mina regler i huvudet. Saker jag aldrig tänkt på att köpa förut, känner jag att jag lätt skulle kunna använda. Det kanske inte är bra att jag blir mer öppen, med tanke på min plånbok och min platsbrist, men det känns skönt.
   Det går att prata om vad som helst med henne och hon är ärlig rakt igenom. Amanda är en person jag ser upp till och som jag vill umgås så mycket jag kan med.

HagelstormJag som tyckte att det regnade mycket och hårt idag. Jag ändrade mig nyss när jag läste att det haglade hagel stora som tennisbollar i Hälsingland. Bucklor på bilar, trasiga rutor och hål i altantak blev resultatet. Snacka om livsfarligt väder. Tänk att få en sån isboll i huvudet.

Löss och myrorStod i landet och knäppte kort på tistlarna när jag ser det här alldeles bredvid huvudet. Inte sådär värst mysigt. Jag tog lite avstånd och fortsatte knäppa kort, med ett vakande öga.

LäderEtt av läderarmbandena jag köpte när jag var till Gävle. Det är risk att jag komer använda det dagligen och glömma alla andra armband jag har.

Tvillingarna Olsen

Tvillingarna Olsen är väldigt populära modeikoner och varenda kotte avundas dem. Deras "outfiter" kopieras och bilder på dem läggs upp överallt.
Jag har alltid haft lite svårt för tvillingarna. När dem var små var det gulligt med stora, runda ögon och ett stort leende, men nu när dem är äldre ser det bara konstigt ut. Kanske för att dem är för smala för att ha stora ögon och ett stort leende.
Deras klädstilar är snygga, det håller jag med om, men i det här fallet är det kläderna som bär upp dem och inte dem som bär upp kläderna.

Anmäla...hur?

Jag hittade en blogg som jag tyckte var stötande och tänkte anmäla den. Men inget sådant system fanns, varken på bloggen eller på blogg.se. Jag tycker att det är skit dåligt och att det ska vara enkelt att anmäla stötande saker. På andra communityn så finns den möjligheten lätttillgänglig och det går snabbt att anmäla.
Något att fixa här också.

FlygandeEn citronfjäril påväg att sätta sig.

Gul och fulSpindlar är bland det äckligaste jag vet, men ändå kan jag inte låta bli att knäppa kort på dem.

TomJag känner mig tom och ensam. Att ligga vaken en hel natt tänkandes och analyserandes gör en tom och ensam.
Jag kommer nog inte vara riktigt samma person igen.

Vackra filmer med vackra handlingar

Jag gillar vackra filmer, helst med en berättare. Filmer med vackra miljöer och handlingar är de bästa. Tuck everlasting är en sådan film. Fantastiskt vacker och slutet kunde inte ha varit bättre. Det här citatet säger allt:

"Do not fear death, but rather the unlived life.
You don't have to live forever. You just have to live. And she did. "

Längtan är stor nu!

Nu får helgen vara över! Nu får det bli tisdag kväll någon gång!! Nu får tiden gå MYCKET fortare!!!
På tisdag kväll åker jag till söto och ger honom lite saker och gosar så mycket han orkar. På onsdag åker vi till storstaden Sthlm och ser Maiden. På torsdag sover vi fram till att söto ska jobba eftermiddag. På Fredag åker vi till Kilafors och startar vår festivalhelg. På fredag får jag äntligen se Mustasch igen och sova i tält med söto. På lördag ser vi Alice Cooper. På söndag packar vi ihop och åker hem.
Tiden, gå fortare och stanna på tisdag kväll, eller sakta åtminstone in lite.

Gilmore girls?

Kollar på Tuck everlasting på 4an och undrar..vad hände med Gilmore girls? Jag som inte haft 5an förut har inte följt serien och har bara sett några avsnitt. Men var inte det en populär serie förut som ALLA följde? Gör alla det fortfarande eller tog Gossip girl och Grey's över? Jag bedömmer, av det jag hört, att Gilmore girls är bättre...men det kanske beror på att jag inte gillar serier som handlar om kläder och skvaller eller sjukhus serier. Då räknar jag inte med House som är sjukt bra, den serien är lite annorlunda.
Vad hände med Gilmore girls?

DaggkåpaJag har alltid gillat daggkåpan. Mamma lärde mig när jag var liten att daggkåpan är väldigt bra för väldigt mycket och att man förr trodde att regnvatten som samlats på bladen helade om man var sjuk. Hur sant allt det där är vet jag inte. Men bra vackra är dem.

BomVet inte hur många gånger jag har cyklat in i den när det varit meningen att cykla runt den på väg till badet.
Jag gillar bilden och den fick mig att tänka tillbaka...

BollJag gillar ju lila...

I'm good!

Gissa om jag fick stora ögon när jag såg skyltar med texten "75%" inne på Åhlens och sen såg rean på Indiska? Jag köpte tre par örhängen, fem halsband, två läderarmband, tre diadem och fem par trosor och en present till Krille för lite mer än 300 kr. I'm good!

Mina idoler

Wall-E: Gulligast och roligast i universum.

Katie från Horton: Flummigast i både små och stora världar.

Kirby från Little Chicken: Sötaste tussen med universums bästa puppy eyes.

Solklara idoler, som jag inte kan få nog av! Alla har väl sina favoriter i filmer?

Test: Hur naturlig är du?

Hur naturlig är du ?
( ) Mascara över 100 kr
( ) En plattång
( ) En locktång
( ) Fondation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
( ) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
( ) Tagit hål i öronen

Totalt: 1

5-10 Naturlig som naturen
10-15 konstgjord behandlad blomma
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20-25 fryst jordgubbe
25-30 Barbiedocka. Bara plast

Juju hade testet på sin blogg och jag var tvungen att kolla.
Varje dag gör jag inte något. Dagarna jag sminkar mig, då använder jag enbart mascara och det gör jag bara när jag orkar och ska ut bland mycket folk.

Vad är det med mig och grodor/paddor?Alla dessa grodor/paddor innan jag fick min prins.

Psykolog? Jag?

Jag fick leka psykolog idag. Aldijana ringde och hade problem och jag försökte lösa dem så gott det gick. Relationsexpert som jag är....hrmmm. Hon tyckte iaf att jag ska satsa på det yrket, det tycker verkligen inte jag. Men mina råd hjälpte och nästan alla problem är lösta. Tur att jag kan hjälpa dem vänner som vill ha min hjälp.

Sämsta låttexten?

Läste på Aftonbladet om dem sämsta låttexterna. Jag tyckte att dem inte var så farliga ändå, det finns ju värre, men bra korkade var dem. Sämsta låttexten måste ändå vara texten till Mikas Lollipop:

"suckin' too hard on ya lollipop,
oh love's gonna get ya down"

Jag har inte begripit mig på den texten än och stör mig på den varenda gång jag hör låten, vilket blir ganska ofta om man lyssnar på radio. Mamma hatar den också och vi byter radiokanal varenda gång den spelas, ENBART pga texten.

Vacker grillBlingGrill. Även fula grillar kan vara vackra.

Humping


Även nyckelpigor är naughty ibland.

Helvete med dammsugare

Tänkte dammsuga mitt rum, bädda nytt i sängen och kanske damma.
   Jag tappade humöret helt när jag upptäckte att dammsugaren sprutade ut massa damm och lort på mitt golv. Pappa hade städat bilen med den tidigare i veckan och den var igenproppad av hundhår. Han hade fortsatt dammsuga när behållaren var full. Yay...
   Då blev det till att använda den gamla dammsugaren som är klumpig och som knappt tar något. Det märks ingen skillnad när man dammsugit. Men jag körde på den ändå. Irriterad var jag redan och blev riktigt arg när slangen släpper ur röret och slår ner mitt vattenglas från bordet. Jag gav upp.
   Nu får det vara skitigt tills min ilska försvunnit. Vi har tre dammsugare, två som inte går att använda och en som låter som ett världskrig. Farfar köpte en Swivel Sweeper åt sig och tyckte den var såååå bra. Därefter köpte han en åt varje barn också. Den står och skräpar i ett hörn här hemma, för den går inte att använda. Sen så har vi den stora klumpen som är mer trasig än hel som jag använde idag och till sist den nyaste som fader halvt sabbat nu som låter värre än Swivel Sweepern t.o.m.
   Någon som vill köpa en liten dammsugare åt mig?

Så rödaRöda rosor är bland det vackraste som finns. Själv älskar jag blommor med flera färger, men röda rosor fungerar alltid och speciellt när dem ser ut såhär.

Beautiful Pink


Hallon


NyfikenVår favorit, Hacke.
Skulle inte börjat kolla igenom bilder och rensa. Hittar många favoriter.

EnergikickFår en energikick varje gång jag ser den här bilden. Bästa jag tagit enligt mig.

Livsfarliga piller

Kollar på Supersize VS: Superskinny och jag är i chock. Det testas att banta med hjälp av piller. Piller som ska minska matlusten och nog fungerar det allt. Hon som testade fick bara i sig en kopp te på en hel dag. Men är inte det lite väl överdrivet? Hur fan ska man kunna överleva på en kopp te om dagen? Det kallas svält! Det är knappast ett nyttigt sätt att gå ner i vikt. Ne usch, motion och balanserad kost är det som gäller och inte piller som är livsfarliga.

Tv...min bästa vän

Oh no... I did something wrong today. I shoped... Två linnen, en topp, två trosor, två leggings (två nyanser av lila) och tre halsband.  Alltihop för 188,50 kr. Det du! Jag borde tävla i shopping.
Satte igång och baka direkt när jag kom hem. Det blev muffins och kladdkaka. Jag fick äntligen min smet!
Krille kom strax före fyra, åt muffins och sen drog vi till Hedåsbadet och det var ganska skönt i vattnet. Stor skillnad på hav och sjö. Det blev kladdkaka och mer muffins när vi kom hem. Sen lämnade han mig...själv..
Nu är tvn min bästa vän...

Money, money, money

Tröttnade på att vänta på min chief så jag ringde idag. Kanske, med väldigt stor risk, ja risk, blir det till att jobba inte nästa vecka men veckan efter. Veckorna bara springer iväg tycker jag. Det blir till att jobba på Dinner's enbart för att jag vill ha pengar. Är skyldig Krille-söt avrundat 1500 spänn. I need money! Väntar på att få lönen och se den gå upp i rök lika snabbt som jag fått den.

Black


Inte det bästa kortet, kameran ville inte alls idag, men kolla färgerna!

Fortfarande imponeradSitter fortfarande och är imponerad av munkarna. Jag vill se dem igen. Tänk att stå framför så många människor som låter  och under lampor som steker värre än den starkaste solen och ändå kunna koncentrera sig. Det var inte bara koncentrationen som var imponerande. Tänk att inte ens få märken på kroppen efter att trycka spjut mot halsen, eller magen, eller ligga på svärd utan att det ger någon effekt. Jag är så jäkla imponerad.

Vill ha

Jag vill ha mycket, men har inget.
Vill ha-lista:
 • proffskamera
 • pärlväv
 • presentkort till en hobbyaffär
 • arbets/hobbyrum
 • ett bra jobb
 • större handleder eller mindre stela armband
 • chips
 • Krille naken i sängen...eller påklädd fungerar bra också
 • en narniastoor garderob
 • sol
 • jordgubbar
 • jobba någon gång innan tisdag
 • egen butik
 • sådär kanske 100 dvd-filmer
Vill ha mycket mer...men någonstans måste det finnas en gräns.

Wall-EJag och darling kollade som sagt på Wall-E i måndags. Som jag längtat! Blev kär i den lilla roboten för länge sedan och jag blev inte besviken när jag äntligen fick se favoriten i en hel film.
   Wall-E handlar om den sista roboten på jorden som rensar upp efter människans förstörelse. Alla människor har övergett jorden och bor i rymden och är feta och lata. Stackars Wall-E rensar upp efter människan när han ser en röd prick framför sig. Det slutar med att ett skepp släpper av Eve, en modernare robot, som Wall-E förälskar sig i. Låter inte det som en film för mig så säg.
   Sötare varelse hittar du inte! Jag vet inte hur många gånger jag sa "Aaaaw" under filmen. Gissa vem som är först in på biografen på premiären?

Missing it!


Är det bara jag som saknar Magnum Double? Jag älskade den och nu är den borta. Istället finns bara konstiga magnumglassar med honung, kanel och massa udda smaker. Jag som äkta chokladmonster vill ha Double tillbaka!

Knivhugger djur?!?

Hur i helvete tänker folk? Jag kan inte läsa aftonbladet längre. Jag blir bara arg. Såg ett klipp om någon idiot som går och knivhugger djur för en familj. Vad finns det för mening med det? Känner människan agg mot familjen så ska väl inte djuren straffas för det. Inte någon annan heller, men djuren är helt oskyldiga och kan inte försvara sig. Har alla människor blivit helt galna?

Ankare


Appropå det tjatiga marinmodet...

Vill bo just där.


(Bilden är härligast i stort format)
Tänk att alltid vakna upp och se just det här. Eller att alltid ha möjligheten till detta.

I never raised my boy

I never raised my boy to be a soldier
I raised him to be my pride and joy
Who dares to lay a gun upon his shoulder,
And teach him how to kill another mother's boy.

I never raised my boy to be a soldier.
I brought him up to stay at home with me.
There would be no war today,
if every mother would say
I never raised my boy to be a soldier


Vet inte varför men den här dikten dök upp i mitt huvud och jag var tvungen att kolla vem som skrev den. Orkade inte leta när det inte fanns svart på vitt. Men den som skrev den här versionen måste ha inspirerats av Alfred Bryans WWI-sång "I didn't raise my boy to be a soldier". Dikten är bättre tycker jag.

Growing big


Brygga


Mycket sen sist.

Det har hänt mycket sedan jag uppdaterade sist. Förutom den fantastiska showen med shaolinmunkarna så har jag umgåtts med min älskade favorit och gjort kommerinteensihågnärsenast-saker. Vi har ätit på Churchstreet, badat, kollat på Wall-e (som jag berättar mer om sen), bokat och hämtat biljetter och myst en hel del.
   Maten var självklart asgod och asmättande på Churchan och vi fick för första gången se servitriserna dansa på bardisken. Konstigt att vi missat det tidigare. Badanden gjordes enbart för att vi lovat varandra att bada någon gång under helgen oavsett väder. Det var svinkallt och jag frös nästan arslet av mig. Men vi gjorde det iaf! Biljetterna är till Rockweekend nästa helg. Jag ska få se Mustasch!!! Även Alice Cooper och många fler, men det är inte lika kul. Jag ska dessutom få dela tält med min sötnöt och umgås med honom nästan hela veckan.
   Innan jag blev hemskjutsad stannade vi (jag, Krille och Krilles fader) i Valbo. Det är en sådan där kommerinteensihågnärsenast-sak. Minns inte när jag var dit sist. Väl hemkommen fick jag veta att vi skulle till min faster och hämta halsband som jag skulle få. Tror det var något år sen jag var till henne. Hon hade tydligen hoppat ner en våning i huset.
  Jag fick höra att jag knäpper jätte fina kort och att hon vill ha några av korten uppförstorade och ha dem som tavla. Det var mest alla blombilder som imponerade på henne. Förhoppningsvis kommer hennes semesterbilder bli roligare att se på från och med nu. Hon knäpper bara på blommor, från tråkiga vinklar.
Knäppakortrundan har jag redan nämnt och jag hoppas det kommer ske fler gånger.

OJ, vilket långt inlägg..

Boat


Svårt med horisontenHatar när horisonten ser rak ut i mindre format, som på kameran, när det är lite snett i större format. Hate it!

TrädetPappa fick för sig att vi (jag, mamma och pappa) skulle åka på en fotorunda efter ett besök till min faster. Vi åkte över Bångs, genom Bovik och Forsbacka och sen hem. Den vägen åkte vi jämt förut när fader tyckte att det var kul att åka runt på sena kvällar och bara lyssna på radion och koppla av. Nu var det första gången på länge.
Nu kommer det bli mycket kort på bloggen, så var beredd.

Shaolin i Dalhalla

Jag och mamma var och såg shaolinmunkar som uppträdde i Dalhalla i fredags. Efter en väldigt lång bussfärd så var vi framme. Jag hade aldrig varit till Dalhalla förut och tyckte att det var fantastiskt. Vi fick åka buss hela vägen ner och därför kunde jag inte ta kort uppifrån. Men så här såg scenen ut.


Munkarna var så häftiga och så jäkla imponerande! Dem är riktigt snabba, viga och starka som få. Det var nästan så att vi inte hängde med. Kameran hängde verkligen inte med, men jag försökte knäppa kort så gott jag kunde.
Karln som jobbar på Dalhalla hade fått böna och bett en hel del och slutligen fått köpa in munkarna som kom speciellt för en show i Sverige. Så det kanske var första och sista gången dem var här.
Samma karl var berättare under showen och berättade om vad munkarna gjorde och så. Under tiden han berättade så gick minstingmunken och gammelmunken på scenen så det skulle vara som om gamlingen berättade för minstingen.

Här visades deras styrka upp och hur dem kan fokusera all styrka och kraft till en viss kroppsdel.

Han gjorde armhävningar först med två fingrar på vardera hand och sen tog han bort en hand och gjorde armhävningar med enbart två fingrar. Sedan stog han på "händer", fast på endast två fingrar, utan hjälp då. Min kamera bearbetade just då så det hann jag inte knäppa på.
Det slogs järnstänger och pinnar mot kroppsdelar som hals, huvud, mage och mellan benen på munkarna och dem var helt oberörda.
Gamlingen var vig som attan och även om det tog lite längre tid så gjorde han precis som alla andra munkar. Att ha foten ovanför huvudet med ett rakt ben, var inga problem alls.
Orkar inte leta bland bilderna, men det här borde varenda kotte se. Jag är så grymt imponerad av dem och önskade att showen kunde ha varat mycket längre.

Zodiac

Under midsommarhelgen såg jag och Krille på filmen Zodiac som handlar om en seriemördare från 60-talet. Läste på aftonbladet att det har kommit en efterträdare nu. En mördare som använder sig av samma signatur och som skriver brev till lokaltidningen på samma sätt som den riktiga mördaren. Läskigt! Hoppas att det bara var ett mord.

Den lilla Storsjön


Två vyer utan att röra på sig från fläcken.

Bättre kamera och egen butik.

Ja det är vad jag vill ha. Jag vill kunna knäppa fantastiska kort och jag vill sälja motiven i olika format och såklart vill jag sälja mina smycken i min egna butik. Men jag vill öppna med någon annan och få lite hjälp. Tror att jag skulle bryta ihop om jag skulle behöva ta hand om all ekonomi och allt annat som måste göras som förberedelser om jag skulle göra det själv.
For now it's just a dream.

Sålänge man har varandra

Tog massa bilder på ån igår, där dem har plöjt sig fram.


Två ensamma träd på min sida av ån, resten var borta.

Jag och min å


Tävling - Armband


Här tävlar jag om detta armband.

Trumlade stenar

Skapat hasband idag. Köpte trumlade stenar i Furuvik som jag använde till halsbanden.


(Färgerna stämmer inte riktigt, pga ljuset och kameran.)

Vad tycks?

Paddornas dag

Ja det har varit paddornas dag idag. Paddisarna fick springa ute i solen och upptäckte blommor och jord, på nytt. Jag försökte knäppa kort på dem, men dem är inte så seg som man kan tro. Hade fullt sjå att hinna med själv och dessutom få bra kort.Är dem inte vackra? Jo, klart dem är, mina små aliens. Mina små snabba aliens.
Efter promenad ute fick dem strömming, som dem inte åt alls mycket av. Vet inte varför, förut högg dem varandra av ren iver. Under tiden dem åt i en balja gjorde vi rent akvariet och gjorde fint åt dem. Undrar hur mycket som är raserat nu...

Viktig blogg

Har läst och kommenterat en mycket viktig blogg och har blivit berörd. Linda skriver om sin vardag och om sin gamla vardag när hon blev sexuellt utnyttjad och misshandlad av hennes dåvarande styvfader.
Jag tycker sådant är hemskt och att det ska pratas mer om det och att det inte ska döljas. Varenda en som har mod och som kan tala eller skriva om det som hänt, ska göra det. Det är så viktigt att andra blir medvetna om att det inte är rätt, att det finns fler och att det skadar mer och längre än vad vissa tror.
Hoppas att Linda och alla som varit eller är med om liknande kommer må bra en dag snart.

Fånga ljusNär vi gick efter ån nyss följde kameran med. Någon som blev förvånad? Knäppte många kort och det här var det ända som fångade ljuset.

Spore

Krille har köpt ett spel eller det är inte ett helt spel, hela är inte klart, som heter Spore. Man gör figurer som i det hela spelet ska utvecklas och klara evolutionen, lite enkelt förklarat. Jag är lite sysslolös och undviker att städa och skulle vilja göra några filurer, helst med Krille.
Här är en av våra skapelser

Babysaur. Sötare och coolare hittar du inte. Den är så söt när den hoppar fram och dansar.
Här hittar du andra varelser som andra gjort och delar med sig av.

Lathet

Det har varit en igenväxt väg ner till åmynningen här i Boänge förut, som en stugägare har rensat upp och breddat. Pappa sa att det gick jätte bra att cykla där nu och att man såg ån mycket bättre. Jo, visst gjorde man det, men det hade inte bara breddats, det hade plöjts. Det såg ut ungefär som om en riktigt stor maskin hade plöjts sig fram och struntat i alla träd som var i vägen. Skit fult var det och vägen gick inte alls att cykla på. Yay för giriga och lata människor...

Firar lite smått


Firar att solen kikar fram med att äta glass och jordgubbar. Vill inte ha höst och vinter!

FästingarPompe har små vänner gömda i sin fluffiga päls. Man får akta så att man inte trampar på en, för rätt som det är så ligger det en på golvet. Var centimetrar från att trampa på en rackare idag.
   Fästingar...varför finns dem? Är dem till någon nytta i naturen? Varför super dem blod så att dem blir för stora för att röra sig för att sedan kunna föröka sig? Jag förstår ingenting om dessa varelser.

Shopping

Var som sagt på stan med moder idag. Det var rea i varenda butik och mamma ville ha hjälp att kolla. Vilket slutade i att jag hittade massor. Men med hem kom bara detta:


Almanacka, Bokia, 39kr.


Två broscher, Ånyo, 2kr.


Ett hänge och två örhängen i ametist, Ånyo, 10kr.


Vitt linne, Kappahl, 49,50kr (tag 3 betala för 2, dvs gratis).


Fyra koppar med fat, Ånyo, 20kr.

Jag lyckades blunda och hänga tillbaka hur mycket kläder som helst, men så hittade mamma bara två plagg på Kappahl och jag var tvungen att offra mig. Attans också....

Shoppingförbud och munkar

Imorgon ska jag följa med mamma till stan så hon kan shoppa byxor, bl.a. Jag ska snällt titta upp i taket och ignorera alla reor. Hur mycket vågar du satsa på att jag kommer komma hem med något nytt? Min nya regel är ganska inpräntad i skallen min än så länge. Har fullt sjå att använda alla kläder jag har och för tillfället behöver jag inget som jag inte redan har. Har tackat nej till flera klädesplagg moder tänkt köpa åt mig. Vågar iaf inte ta med plånboken imorgon. Vi ska hämta ut biljetter också, inte bara shoppa.
   På fredag bär det av till Rättvik där vi ska se på Shaolinmunkar. Jag och mamma har varit fascinerade av dessa munkar länge. Har för mig att vi spelade in uppvisningar som gick på eurosport förut. Den kanalen har inte jag sett skymten av på flera år. Äntligen ska jag få se lite action live och inte bara på tv. Hoppas verkligen att något riktigt häftigt visas upp. Har sett så många klipp på munkar som trycker spjut mot halsen utan att få ett enda märke och munkar som får smällar mellan benen som vanliga män skulle svimma av, men som dem klarar av galant. Hoppas lite på något liknande.

PusselVar med moder och fader till ÖB idag. Moder kom på den briljanta idéen att jag skulle kolla efter pussel bland leksakerna och vad fann jag? 1000-bitars pussel för 35kr. Okej det kanske inte är pussel som dina barn kommer ärva, så länge håller dem nog inte, men det duger för att lägga några gånger.
Så Chrisse, jag har hittat billiga pussel. Vet inte om dem finns här i viken, men i Gävle finns dem iaf. Det fanns tre eller fyra olika motiv att välja mellan.

Hylla MandelaJag och Krilles fader, Peter, kollade på tvåtimmarssammanfattningen av Mandelas hyllningskonsert som var i helgen. Det var skit bra och syftet likaså. Artisterna, bl.a. Queen, Annie Lennox, Paul Rogers, Joan Baez, Simple Minds, Josh Groban, Leona Lewis och många fler...och även Amy Winehouse var med. Amy avslutade hela alltihop med att sjunga "Free Nelson Mandela", hög. Hon kunde inte fokusera på kamerorna och ögonen var stora som tefat. Hur kan man hylla en sådan stor man som Mandela genom att uppträda hög? Vart är respekten? Hur kunde hon tillåtas komma upp på scenen?

(Bilder: Amy, Mandela)

Lilla snigel akta dig..

...akta dig...
Satt ute och åt grillat med ris och grönsallad nyss när jag såg en vinbärssnäcka (inte en snigel för sniglar har inte hus) och var tvungen att ta kort på den. Ljuset var väldigt mysko och kameran är inte den bästa.


Passade även på att ta kort på en praktlysing som såg lite ståtlig ut.

Tävling - Goodiebag


Jag är med och tävlar om denna goodiebag här.
Klänning från Chicy.se, dockor från Voodolls, smink och presentkort från Care of Lena, te från Mighty Leaf, nagelkit från Depend, halsband från Puss.
Var med du också!

Min vinst.Här är min vinst från Puss.se som jag vann av Wysteriia. Jag älskar det! Tack så hemskt mycket!

24 parMamma och pappa var också till Ockelbo marknad och fyndade strumpor åt mig. Hela 24 par. Bäst var det paret på andra bilden. Älskar dem!

RSS 2.0