Värt att bli pank i oviss framtid?


Broder fick hem en katalog från Sweden rocks nyöppnade shop. Jag blev förälskad i halva katalogen och upptäcker att det finns mycket mer på hemsidan och funderar på om det är värt att bli pank tills jag får jobb.
   Det är smycken som jag har letat efter i år och dar. Tröjor som skulle ge vilken dag som helst en guldkant. T-shirtar som skulle kunna ge vem som helst attityd och det är nödvändiga prylar som får hjärtat att ticka lite fortare. Exempelvis badrocken med söta katter på med tillhörande bag som jag är i behov av. Min badrock går snart själv till soptunnan. Synd att den kostar 679 kr.

Följ min blogg med bloglovin

Mycket skratt och trevliga varelser


Igår vaktade jag Charlie igen, fikade med bruttan på bilden och skrattade lite åt Krille och Jimmy under senkvällen. Jag och Charlie har blivit BF (Best Friends). Han är inte alls blyg för mig längre och busar på som en liten tok och lägger sig tillrätta på mig och sover länge. Jag har inte mycket att säga till om när det gäller den lillstora herren.
   Amanda kom från västerås och fikade med mig i Gävle. Det var inte därför hon kom, men vi kan låtsas som att det var just därför. Vi satte oss till ro vid ett bord inne på Coffee Lounge och jag åt en varm smörgås med kyckling och bacon. Bland det godaste jag har ätit på länge. Jag skriver bland det godaste för att jag åt en perfekt måltid på Mingel & Bar i fredags med Krille.
Tillbaka till fikan. Jag älskar att sitta och prata med Amanda och jag avskyr att hon bor i Västerås. Det pratas relationer, skvaller och allt mellan himmel och jord. Jag har inte gått till en psykolog någon gång, men jag kan tänka mig att det är så här det känns efteråt då också. Jag känner mig avpratad. Hon är bra härlig och sig själv. Tänk om vi kunde vara spontana och träffas precis närsomhelst istället för att behöva boka tågbiljetter.
   Efter träffen med Amanda satt jag framför datorn hemma hos Krille och lyssnade på trummandet och sjungandet från nedervåningen. Det lät ungefär som om två treåringar gick lös på bandkitet till Guitar Hero. Det var det inte, det var Krille och Jimmy som rockade loss. Jag var t.o.m tvungen att gå ner och kolla vad dom höll på med. När klockan tickade på fylldes deras alkoholmängd i blodet på en del och det lät sämre och sämre. Grymt kul att lyssna på.
    En bra dag fylld av skratt och jag fick ett citat som jag ska spara på också. "Vad är det där f....JAHA...Jag trodde dom satt ihop och att det var en stor konstig fisk." Sagt av Jimmy med massor av alkohol i blodet angående två randiga fiskar som simmade efter varandra.

Gävle one grey day                     

What would you do: Lögner


Du och en bekant står och pratar för er själva och du märker att den bekanta ljuger om något ni pratar om. Du vet helt säkert att allt bara är påhitt och lögner.

What would you do?

Skulle det göra skillnad om det var en nära vän istället för en bekant?

Vintersol och Krilles stjärtJag bjuder på en gammal bild idag.
Jag ska även nämna Krilles stjärt och att den är sexig.

Tävling: HundhalsbandJag är med och tävlar om ett halsband igen och jäklar om jag inte vinner den här gången! Tävla här du också!

Något att tänka på


Jag som så gärna vill bli naturfotograf på proffsnivå har självklart Mattias Klum som förebild och jag älskar dessutom djur och naturen de lever i. Jag blir djupt berörd av det här klippet.
Att pengar och okunskap gör så att orangutanger och en hel värld kan raderas och dö ut under 2000-talet är helt obegripligt och chockerande. Det här med skövling av regnskog och dess effekt har varit känt hur länge som helst, men ändå pågår det i större hastighet än någonsin år 2008.
Arter som dör ut naturligt är just naturligt och vanligt och bara att acceptera, men arter som dör ut pga pengar och okunskap hos människan kan inte accepteras, det måste stoppas. Jag använder ordet okunskap för att det inte finns kunskap bland de människor som tar ner regnskogen, oftast och för att det inte finns kunskap nog för att stoppa det.
Tänk på regnskogen nästa gång du köper glass eller schamponerar håret.

(Foto: Mattias Klum)

Bilder från igår

Charlie tyckte inte om blixten och därför inte min kamera heller, men det blev en del bra bilder just därför också igår. Han var jätte stor och elak mot kameran och skällde och morrade. Storponken.Efter att ha terroriserat Charlie och även gosat med honom så hjälpte jag Angelica att fixa sitt hår. Vi slet och drog i hennes hår för att få ur det gamla löshåret i vild förtvivlan när klockan tickade som för att retas. Efter att ha jäktat till Malin så lekte jag fotograf medan dom gjorde det dom skulle.


Före


Håret som löshåret skall fästas på snurras.


Vaxstav och limpistol.
Man smälter då vaxet i limpistolen och geggar på det i änden av löshåret.


Löshåret med vax på trycks fast runt hårslingan så att det riktiga håret blir omgivet av löshåret och vaxet.
Den som sätter i löshåret blöter sina fingrar så att vaxet inte fastnar på fingrarna.


Såhär ser fästena ut.


Såhär ser det ut på håll när processen sker.
På bilden är Malin, som är duktig och sätter i löshåret och Angelica, som får finare hår än vad hon redan hade.


Löshår påväg att sättas fast.


Efter

Nu ska väl alla förstå hur det går till att sätta i löshår?
Jag vet hur det görs nu iaf och Angelica blev ännu finare än vanligt och har jätte långt hår nu.

Valp- och hårdag


Jag vaktade Challe idag och det var så kul som det bara kan bli med en valp inställd på hyper ena sekunden och död den andra. Antingen så hoppade han, naffsade och var tokig eller så låg han deckad och sov i min famn. Precis så som valpar ska vara. I love the little guy!
Efter det så hjälpte jag Angelica ta ur sitt löshår och sedan lekte jag fotograf när hon satte i nytt. Jag har inte orkat tagit upp kameran så om någon vill se bilder så kan dom kika in hos Angelica när jag har lagt in bilder på datorn.

What would you do: Snatteri


Du går runt och kollar i en affär och ser en person som beter sig lite udda och kollar därför lite noggrannare på vad personen håller på med. Du ser då att denna person stoppar saker i fickorna och är sedan på väg ut ur affären utan att larmet går igång.

What would you do?

Dumma bilder

Innan jag åkte in till Gävle tittade jag igenom (nästan) alla mina bilder och letade efter bilder som skulle passa att sälja på min hemsida. Jag har mest knäppt kort på sommaren, av någon jätte konstig anledning, därför blev jag jätte sugen på sommaren. Skit bra start på vintern. Jag börjar redan nu längta efter dom få månader som gör hela året. Det var dom här bilderna som satte stopp för mina lama försök att gilla vintern.Jag vill ha blommor och värme!

Frost och jäkelskapJag känner inte alls för frost, snö till knäna, kyla och snövallar att hoppa över när man ska ta sig någonstans. Vi kan väl hoppas lite på att vädret håller fan på sig lite grann imorgon när jag ska ta mig till Angelica och lilla valpisen Charlie aka Challe. Appropå frost och jäkelskap så bjuder jag på en bild.

What would you do: Vänder på gårdagens


Om vi vänder på gårdagens problem då?
Du står mitt i centrum på stan och är intim med någon som inte är din pojk/flickvän när du ser att en mycket nära vän till just din pojk/flickvän står och tittar på dig.

What would you do?

För att ta det ett steg längre om det var din pojk/flickvän som står och tittar på dig.

What would you do?

Charlievakt imorgonJag ska umgås med Charlie idag imorgon undertiden matte jobbar. Som belöning ska hon fixa naglarna på mig, precis som om det inte var belöning nog att leka med en valp i fyra timmar.

What would you do: Skvallra eller inte?

Jag vill börja min nya kategori med en klassiker.

Du är ute på stan och går när du rätt som det är ser ett ansikte du tycks känna igen. Det är en pojkvän/flickvän till en mycket nära vän till dig. Denna pojkvän/flickvän är intim med en annan person du inte känner igen.
What would you do?

Frostiga löv och ny kategori på GNu sitter jag och hos Krille och försöker komma på allt som jag ville blogga om under tiden bloggen har varit nere. Kommer bara ihåg att jag ska starta en ny kategori som ska heta "What would you do?". Den kategorin ska jag försöka uppdatera dagligen med frågeställningar som gäller att man sätter sig in i en situation och svarar på frågan "What would you do?".  Under tiden jag svarar på kommentarer som är sex dagar gamla kan alla få se en bild jag tog för evigheter sen.

ÄNTLIGEN!

Jag har fått tillbaka min blogg!!! Yaaaay!! För fem dagar sen så råkade jag ta bort fel blogg och under hela tiden har jag suttit som på nålar för att få veta om min blogg gick att återställa. Och visst fasiken gick det! Äntligen!!! Gud vad jag ska blogga nu. Jag kan tala om för alla som inte har varit med om det här att det finns tusen saker jag har velat blogga om dessa dagar, något jag annars inte skulle tänka på. Jag har saknar min blogg och mina läsare.

Samlandets nackdel


När jag var mindre fick jag för mig att jag skulle samla på samlingar. Allting som jag hade fler än tre av var en samling och jag var duktig på att samla på mig saker.
Det var kapsyler, glasspinnar, klistermärken, stenar (helst prickiga), hockeybilder, Spice Girlsbilder, pogs, små kaktusar, kulor, bokmärken, stearinavtryck med seriemotiv och till sist glasfigurer bara för att nämna några.
Jag skapade mig en skaplig samling och nu har jag inte hjärta nog att sluta samla. Numera samlar jag på buddhafigurer och glasfigurer. Jag kan inte sluta och dom förökar sig i en väldans hastighet.
Hur slutar man?

Ett simpelt klick


(Bilden är en länk)

Jag har (med lite hjälp av broder) lagt till en banner under alla mina inlägg som skickar er vidare till Ett klick för skogen. Ett klick för skogen är en stiftelse som jobbar för att rädda all gammelskog dom bara kan i vårt avlånga land. Varje dag kan du gå in på deras hemsida och klicka på en liten knapp och du har då räddat en liten bit skog. Storleken på den bit du räddar varjerar varje dag beroende på hur givmilda sponsorerna känner sig. Om du känner dig extra generös en dag så kan du även köpa olika föremål för en liten summa och på det viset skänka pengar till stiftelsen. Varför inte köpa ett träd till någon i julklapp?

Lavar hos Lavica

När färger går ton i ton och när föremål verkligen ser intressanta ut så kliar det i mina fingrar.   


Förklara för mig


(bilderna är länkar)

Jag kommer ihåg den tiden då det var hemskt att se ut som en sönderpundad modell. Jag kommer ihåg den tiden då stentvättade jeans var den största modemissen du kunde göra, likaså med harembyxor. Jag kommer ihåg den tiden då den var jävligt fult att ha kängor, som rockare och punkare ägde, från bl.a. Dr.Martens på sig. Detta är ur den modemedvetnas synvinkel.
   Numera ska man se ut som om du har spenderat de sista tio åren med näsan tryckt mot en spegel full med vitt pulver. Håret ska vara ruffsigt, området runt ögonen ska vara svarta som om du inte sovit de senaste tio åren och dina kläder ska vara slarviga och helst trasiga. Man ska gå runt i alla nederdelar som tidigare varit förbjudna och försöka göra dom häftiga. Nu är det skit snyggt att ha kängor på sig och helst ska dom se hårda och tuffa ut.
Man ska helt enkelt gå emot sina tidigare åsikter och allra helst ska man se så förstörd ut som man bara kan samtidigt som du går runt i dom fulaste byxorna du kan hitta och dom tuffaste stövlarna du kan få tag i.
   Jag gillar kängorna, resten kan kasseras och lämnas till historien. Snälla lämna resten till historien och förklara hur det kan vara snyggt helt plötsligt?

Spröda nät

I sluttampen av sommaren vandrade jag och min moder runt i Boänges skogar och letade efter vackra vyer och extra fina detaljer. Vi höll på att klampa rakt in i ett litet område fyllt med gräs som var täckt av droppfyllda spindelnät. Alla dessa nät såg så spröda ut. Jag och min moder vågade knappt röra oss. Vi kunde inte förstöra något så vackert.


Simpla rätter

Ibland är det tröttsamt att äta mat med mycket energi bakom flera dagar i sträck, då är det skönt att lite snabbt slänga ihop simpel mat som dessutom är lätt att äta.
   En favoriträtt vid sådana tillfällen är stekt potatis med korv/köttbullar, helst med en hårdmacka till. Det är så grymt gott och det är så skönt att det just är så simpelt som det är. En hårdmacka med enbart smör på kan aldrig bli godare än till stekt potatis med korv/köttbullar. Varför vet jag inte.
   Är det jag som är knäpp eller är det så här för fler? Någon som har tips på andra simpla rätter?

Bokstaven R


Min bärbara dator håller på att packa ihop sig själv tror jag. Om någon undrar om jag inte kan stava någon gång så kan jag nu meddela att det är mina tangenter som ibland inte vill ta. R är en tangent dom inte riktigt vill vara som alla andra. Därför brukar det saknas en massa R i mina texter ibland. När det har hänt att datorn inte riktigt vill som jag vill en hel dag så tröttnar jag på att rätta till alla misstag och ibland missar jag dom.
   Anledningen till att jag skriver detta är för att min broder har fått för sig att han ska köpa en ny dator och att jag då ska få hans två år gamla dator. Jag tror att han menar den stationära och hoppas att det var den han menade. Ingen idé att ta ut något i förskott dock...men iaf. Yay för mig!

Världens roligaste klipp

Trötthetshumorns måste!


Den starka solenDet blir inte så mycket bloggande när jag är i Gävle, men det stoppar inte mig från att lägga in lite bilder lite då och då.

Låt mig presentera...

...Charlie! Angelicas lilla prins som jag och Krille satt hundvakt åt idag.Dark red

Direkt ur kameran kom två mörka koniga favoriter med en speciell känsla över sig, vilken känsla det är, vet jag inte.


Chains


Svartvita träd

Träd är nog naturens vackraste siluetter. Inget passar sig bättre i svartvitt.                 


Ny favorit!

Mina tidigare favoriter är Katie från Horton, Wall-E från Wall-E (dööh), Kirby från Chicken little, Scrat från Ice age, Larven från Micke och Molle, Hammy från Over the hedge, Melman från Madagascar och Mater från Cars är dom jag kommer på nu.
Nu får jag en till favorit till samlingen, Rhino från nya filmen Bolt.
Bloggare för världenEfter en månad som gick i rosa kan man tänka på andra behövande och göra det man kan.
Nu har tre bloggare startat en insamling som heter "Bloggare för världen". Vi bloggare kan tillsammans göra stor skillnad genom att ge lite vardera. Minsta summan du kan skänka är 10 kr så alla kan skänka lite, t.o.m. jag kunde skänka som arbetslös.
Gå in här och skänk en slant du också!

SmyckesinköpTvå armband, ett i silver med ett hjärta och ett stelt i guld och svart. Tre halsband, ett med en buddha i röd jade och med gröna jade pärlor, ett i färgerna lila, svart och genomskinlig kristall och ett halsband med alla möjliga färger i en härlig blandning. Dessutom en fin virkad blomma att ha i håret eller som brosh som inte finns med på bilderna. Allt detta fick jag från NetGlitz för 149 kr.

Presenterna

Jag fick som sagt ett stativ, ett objektiv och en blixt i födelsedagspresent.

Objektiv: Sigma AF70-300/4-5,6 DG, 1 390 kr
Blixt: Sigma EF-530 DG ST, 1 790 kr
Stativ: HQ Resestativ 19, 199 kr

Blixten fick vi skicka tillbaka och byta, det var en Sonyblixt...jag har en Nikon.
Stativet blir lite vingligt när man fäller ut det helt och det är lite plastigt, men det kostade 199 kr också så jag kan inte klaga.
Objektivet är riktigt bra och jag kommer gå ut och knäppa kort på himlen senare när det är mörkt med det. Jag har inte knäppt så många kort än, men här är en testbild med både stativ och nya objektivet.Tagen på över en meters avstånd i dåligt ljus och på ett lite skakigt stativ.

Challenge nr 7

Angelica har utmanat mig och jag antar den tuffa utmaningen såklart.
I call it "Challenge nr 7".
  1. Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  2. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  3. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
  4. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
7 saker om mig:

1. När jag har tänkt för mycket på skräckfilmer blir jag mörkrädd och är rädd för äckliga eller vita ansikten.
2. Jag gillar att lösa kakuro, soduko eller mahjong och kan bli helt fast i det.
3. Jag samlar på glasfigurer, dom ska vara så små som möjligt.
4. Min broder har fått en smäll på kinden med en dammsugarfot av mig.
5. Om jag var tvungen att välja så skulle jag hellre rädda ett djur istället för en människa.
6. Jag har skit dålig balans och kan inte stå upp stilla utan att tippa. Ändå blir jag åksjuk.
7. Jag har en fobi för fötter och begriper inte alls fotfetish.

Jag utmanar dessa 7 som jag vill veta mer om:
Daja, SweetNothing, BlueDreams, Sara, Bleunt, KatthemmetKompis och Roxy.

Sex med djur


Kollade precis på Insider och blev riktigt arg. Jag har inget emot läggningar och vad andra människor tänder på, sålänge ingen annan individ skadas av det. Att ha sex med djur och dessutom skära dom eller skada dom på något vis är helt obegripligt. Hur kan man njuta av att se något levande lida och onanera bredvid en lidande varelse? Jag försöker så gott jag kan att inte cykla över eller kliva på sniglar och maskar på blöta vägar för jag tycker så synd om dom. Samtidigt sitter det sjuka människor och njuter av att avsiktligt skada djur som inte kan försvara sig.

I mitt huvud går det inte ihop hur man kan tända på ett djur, men som sagt sålänge ingen blir skadad så rör det inte mig. Eftersom att djur inte kan gå till en psykolog och prata ut så att vi förstår eller bara berätta hur det känns för vilken människa som helst så bör det vara olagligt att ha sex med djur. Det ska även bli hårdare straff mot dom som skadar djur, enligt mig. Ett djur kan skrika och försöka ta sig loss och jag tror de flesta gör just det utan respons från människan. Det finns säkert djur som inte gör motstånd och som kanske gillar det dom nu gör, men eftersom att dom inte kan säga något som vi förstår annat än att skrika av obehag, så låt bli.

Är du emot sex med djur? Klicka på bilden och skriv på du också!

Rött och lite grönt


Burn after reading


Igår kollade vi på en film med Brad Pitt, George Clooney och många andra kända och en del mindre kända skådisar som heter Burn after reading.  Den är dessutom regisserad av bröderna Coen. Det handlar om en memoar skriven av en föredetta CIA agent som hamnar lite i fel händer. Pitt och Clooney spelar korkade för en gång skull och dom spelade jäkligt bra.
   Krille hade hört att filmen skulle vara bra och det förväntar man sig också med dessa skådisar. Den var inte bra. Inte alls. Jag och Peter (Krilles fader) höll på att somna några gånger. När filmen väl fick upp lite fart så var den inte fartfylld nog. Jag och Peter har bestämt att Krille inte ska få välja film i framtiden.

GenomborradIdag ska jag åka hem från KrillSpill och testa mina nya kameraprylar. Dom fick jag btw i födelsedagspresent av moder och fader. Ett nytt objektiv,stativ och en blixt. Ni kommer få se många närbilder framöver.

Fastnat!Jag kollar inte på Idol, men råkade snubbla in på fyran precis när Jihde sa att det var rocktema. Då var jag såklart tvungen att kolla och lyssna. Jag skrev förut om vilka jag tyckte var bra och så, därför tänker jag inte rabbla det igen. Poängen med detta inlägg är att Robin Ericssons röst och version av You gave love a bad name har fastnat i mitt huvud. Loving it!

GnistrandeJag tänkte äta lite och så och sen skicka bilder till Angelica på hennes Charlie eller som Krille kallar honom Challe.
Bjuder på en bild  i bloggtorkan.

KinesenDet var den här gobiten vi hämtade idag. Jag Krille och Angelica åkte till Västerås och träffade ett helt gäng med nakenhundar hos uppfödaren. Tillbaka till Gävle kom vi med Charlie (Challe)/Viking och en väldigt glad Angelica.
Jag skickar bilder imorgon Angelica om du hinner läsa innan.

Iskall värme


Japansk lykta


Kinesvalpshämtning

Imorgon ska jag få hämta en liten kinesvalp med Angelica och Krille. Jag ska ta kameran med mig såklart. Det blir både roadtrip och hundkalas. Yaaaaay!!! Det var en av alla överraskningar igår också, men jag tyckte att det förtjänade ett eget inlägg. Jag ska få hämta Angelicas gullplutt!

The lonely one


Överraskande dag

Idag har jag firat min 20 årsdag. Därför har jag inte haft mycket tid för bloggen. Det har blvit en hel del överraskningar och ännu mer ätbart.
    Den bästa överraskningen var Chrisses besök. Jag är fortfarande super glad för den korta stund hon var här. Varenda sekund jag får chans att träffa henne är uppskattad i hennes väldigt stressade liv. Skönt att verkligen se att du är samma person som då, men 10 ggr bättre. Jag trodde inte att det gick. Tack för att du kom idag, det gjorde min dag!
    Både farfar och min faster kom förbi och jag fick pengar av dom båda två. Och? tänker nog allihop, men då vet ni inte att farfar är den mest egna och den mest glömska i detta land och min faster har aldrig tid och är nästan lika glömsk som farfar. Det är bara på sista tiden som jag har fått något av min faster och sedan farmor dog så har jag inte fått något av farfar. Farmor skötte den biten.
    Mormor, två mostrar och kusinbarnet kom och gav mig överraskande mycket pengar. Vilket jag inte bryr mig om, det är bara skönt med tanke på att jag är arbetslös, men det är fortfarande överraskande. Kusinbarnet har blivit jäkligt mycket äldre sen sist och då var det inte så länge sen jag såg honom.
    Krille kom och bara var Krille, vilket inte var överraskande, men skönt efter en lång dag med släktingar. Det som var överraskande var att jag fick en polotröja och en jacka, dessutom fick jag Horton och En Geishas memoarer på dvd. Jag är kär i alla fyra presenter! Vi kollade på Horton idag.
Min polotröja, mina favoritsjöstjärnor och en av mina rosor som jag fick av mamma redan igår.

Sämsta Idol hittills

Det är helt obegripligt! Vad tänker folk med? Nu har jag sett Johan uppträda och jag förstår ingenting alls. Jag tycker att det är pinsamt att kolla på honom. Han vet inte hur han ska bete sig och det lyser just det om honom. Jag gillar inte alls hans röst heller, den är inte speciell och väldigt vek. Han ser ut att vara 10 eller 12 år. Måste tilläga att Cooper him self skulle bli röd i ansiktet och skämmas om han såg och hörde Johan sjunga hans låt. Cooper utför den skit bra på scenen för övrigt. En stor tumme ner för Johan. Visst heter han så?
   Det är lika obegripligt att Lars är kvar. Klarar inte av tävlingen, är tråkig och mesig, sjunger iaf inte rock bra (då är man ju inte bra helt enkelt) och utseende behöver jag inte ta upp.
   Anna däremot har charm och en jäkla röst. Hon sjöng den där låten grymt bra och det var fängslande, till skillnad från Lars och hans uppträdande.
   Röstar folk verkligen såhär eller är det uppgjort? Har svenska 14 åriga tjejer verkligen sån här dålig smak? Jag skäms. Jag ber det svenska folket att sluta rösta efter utseende. Utseende jag inte alls förstår mig på.
Skärp er allihopa!!!


Uppdatering:
Dom fyra sista var var för sig 100 ggr mer rock än vad Johan var och då är det han som ska vara den rockiga. Favoriten ikväll är antingen Alice eller Robin. Jag menar hur jävla mycket rock var inte Robin? Hur jäkla bra var inte Alice? Hoppas att inte någon av dom sista fyra ryker. Skärp er och rösta bra nu Sverige!

Tät dimma

Bilderna är tagna är tagna vid ungefär samma tid, men med 24 timmar emellan. Dimman var påträngande och tät.


Runda bolldroppar


Emot mina principer

Jag har aldrig gillat att ha hög midja, men efter att ha sett dom här byxorna som kostade 70 kr blockade jag mina gamla tankar.
Jag gillar inte ens fjärilar, som jag tidigare har nämnt, speciellt inte på kläder eller smycken. Syrran lämnade ett väldigt fint spänne här någon gång för länge sen och kände inte igen det gången efter hon var på besök. Spännet var efter det mitt. Jag älskar det och stör mig inte alls på fjärilen. Helt otroligt.
Något annat som är helt otroligt är att jag precis har lagt upp en bild på vad jag har på mig idag.


Svarta siluetter i dimman

Måste jag säga att jag älskar våran å här i Boänge? Hälften av mina foton har blivit tagna vid den ån.


Mördare

Är det bara jag som letar efter en mördare eller ett monster bland träden?                   

Tummen upp

Mitt minskande och ökande av saker och ting har gått bra hittills. Jag har ätit lite choklad som mamma annars kastar och lite godis hos Krille, åt på max med Krille i tisdags och ätit en glass sen i måndags. Istället för dricka, saft eller smultrondryck har jag druckit vatten. Varannan dag har jag gjort min övning för att inte slita på mina höfter och min rygg. Jag har skyddat mig från kyla och drag. Sist men inte minst så har jag suttit rakryggad framför datorn och tänkt på min hållning.
   Förut såg min vardag ut såhär: Jag kunde äta en halv chipspåse (ibland en hel), två chokladkakor och mer gotta när jag fått tag på det på en dag. Alltid när jag har ätit mat förut så har jag druckit något med smak till. Jag sov ofta i drag och det var många år sedan jag använde halsduk. Fötter och ben skyddade jag aldrig mot kyla och var oftast kall. Jag har alltid suttit så ihopkrupen som jag bara kan och sovit likadant.
   Vad sägs? Jag tycker att jag skött mig bra efter, vi säger, 20 års sockerberoende och 20 års ihopkurande och slarv med min kropp. Med undantag för min födelsedag på lördag så tror jag faktiskt att jag kommer fortsätta sköta mig.

Trädet i dimman


Vill tillbakaKrille håller på och lägger upp klipp från Kilafors på youtube och jag börjar längta efter sommaren och festivaler och bra musik. Att börja sakna allt sådant nu är bara korkat, men så är det.

Krångliga paddor


Mamma väckte mig runt 08.00 idag...igen. Hon berättade att det var dimma ute och att jag borde gå ut med kameran. Jag lyder alltid mamma...eller jag lyder oftast mamma. Jag gick en fotorunda och fick många bra bilder.
Efter det så har jag gjort mat med mamma, ätit, diskat, masserat Pompe en hel del, matat paddorna i badkaret och dammsugit hela nedervåningen.
   Det tog ett tag att mata paddorna. Dom har blivit kräsna och äter antingen ingenting eller nå äckliga kräftdjur. Att dom lever fortfarande är helt otroligt. Vattensköldpaddor sägs äta allt dom får tag på. Vad är det då för fel på våra paddor? Förut åt dom strömming, det gör dom inte längre. Dom var tokiiga i maskrosblad, inte längre. Dom fortsätter växa och sola och är sig själva, men dom äter inte. Måste vi åka till veterinären?
Någon som vill ha två paddor?

Strimma av ljus

Nu har det lugnat ner sig lite. Efter lite gråtande av att se min bästa vän lida och väldigt mycket massage så börjar vi se en strimma ljus i tunneln. Vi har bestämt oss för att inte låta den galna tanten komma i närheten av våran gamling igen. Aldrig igen!

Min bäste vän


Min gamling till vovve börjar som sagt bli gammal och det märks. Tidigare idag så busade han halvt med en schäfervalp, tills han tröttnade och var tvungen att lägga sig ner. På eftermiddagen fick han besök ute på gården av en extrem hund med en korkad ägare. Den extremt skuttiga och flängande hunden sprang in i Pompes höfter ett antal gånger. Efter ett tag gick Pompe upp på trappen och la sig.
Nu har han jätte ont i ena frambenet och ena bakbenet. Han ser plågad ut i ansiktet, haltar och går konstigt och ligger bara och piper. Pipanden kan bero på att han inte gillar värmen inne, men ändå. Jag tycker så synd om honom och jag tänker bara på att jag inte vill förlora min bästa vän.
Tänk om hans höfter är sabbade nu. Veterinär imorgon kanske..

Drip Drop


Fryst nypon


Känsliga läsare blunda


Jag har följt diskussionen om rovdjur väldigt länge och har svårt för väldigt många åsikter och kommentarer.
Igår i lokaltidningen stod det om två hundar som stod och slet i ett rådjur när en granne till gårdsägaren såg det genom ett fönster. Gårdsägaren gick ut för att försöka skrämma bort hundarna som i sin tur skrämde henne genom att skälla och gå mot henne. Ägaren hade inte hittats när tidningen intervjuade de två grannarna. Jag antar att hundarna hade attackerat rådjuret, ingen vet säkert dock.
Jag har inte hört en enda människa som reagerat på något liknande. Att kämpa för att få kunna skjuta rovdjur när dom ger sig på ens djur, det är en självklarhet (enligt vissa), men det är inte många som har tänkt på att det kanske ska gälla hundar som ger sig på djur också. Många jägare och fårägare tar ofta det här med vargens grymhet som ett argument, jag tycker att det har bevisats många gånger att många hundar har samma grymhet, senast när två hundar gav sig på ett rådjur. I mitt fall kallas det instinkt och inte grymhet dessutom.
Håll hundarna borta från rovdjurens revir och skydda era får bättre tycker jag. Ett rovdjur håller sig borta från människor OM djuret inte blir trängt eller får snäpp. Det sistnämnda har hänt så sällan att man enkelt kan räkna alla gånger. Håll även koll på hundarna så att dom inte skadar djur. Den här diskussionen kan göras kilometer lång.

Kyla


En aning av färgskillnad(Redigerade bilder....well dah)

Uppskjutet bildregnMitt bildregn blev lite uppskjutet och det var pga gamlingen på bilden ovan. Han visade magen så fint när han sov på rygg. Jag passade på att borsta magen och han sov ännu djupare. Nu är gamlingen borstad.
När jag ändå höll på bad jag mamma och pappa om hjälp och klöpp pälsan på och under tassarna. Nu på vintern halkar han runt mer med all päls och all snö fastnar i den. Jag klöpp, mamma höll i tassen och pappa höll i Pompe. Vi lyckades med tre tassar sedan slet sig gamlingen och sprang iväg. Tre personer och ändå lyckades vi inte. Är det vi som är odugliga eller Pompe som absolut inte vill bli kittlad och plågad?
Kanske man ska borsta tänderna på honom också?

Bered er på bildregn

Jag och mamma var nyss ut och letade efter en öppen himmel i horisonten här i Boänge. Vi hittade inget riktigt bra ställe där man kunde se solen gå ner. Därför gick vi åt motsatt håll och jag knäppte en hel del kort på himlen där istället.
Konstant förändring


Väntar..och väntar


Jag sitter och väntar på Krill som jobbar....kan han inte komma hem snart? Jag har kollat på tre avsnitt av Top Model säsong 11, läst en hel del bloggar (men har inte kunnat kommenterat, vilket är irriterande), ätit godis som jag skulle sluta med och målat om mina naglar. Nu får han komma hem.
   Det här med att sluta äta godis och allt annat var ju som sagt inte som så att jag skulle sluta tvärt. Jag ska dra ner på det, så jag har inte brutit ihop och givit upp....än. Jag var ju tvungen att äta upp mina två nötcreme som jag hade.
Mina naglar var halvt lila tidigare och nu är dom svart, med en aning glitter i. Jag kan måla mina naglar igen och jag slipper klippa dom var och varannan dag. Jäkla Dinner's... Undrar om Krille har lärt sig att tycka om svarta naglar? Jag lär märka det lite efter 22.00, alltså om en hel evighet.
    Ett helt inlägg med bara en massa dravel, ni får stå ut!

Upp och ner, ner och upp


Kristallboll


Frozen slemsvamp


Det brinnerHimlen brinner i Gävle! Kameran fick inte riktigt med alla färgnyanser och den riktigt röda färgen, men om man tänker dig att det var häftigare ändå. Var tvungen att knäppa några kort.
Krille sitter nere och spelar med sin broder och hans broders vänner, jag tog tillfället i akt och uppdaterar lite. Varför inte bjude på en fin himmel då?

Tinad frost


RSS 2.0