Klick av färg


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Vad tycker ni om denna färgklick? Jag gillar den, men bilden är inte perfekt...jag får fasiken inte till den här bilden. Jag har fotat samma art av blomma så många gånger och ändå är det alltid något som inte stämmer. Jag tror att det är det gröna som förstör den här gången.

Rätt svar


Yes det är ett gult plaströr som är rätt svar. Rätt gissade Amanda och Jenny. Grattis!

Lättare?


Blev det lättare nu? Fortsätt att gissa på!

Hmmm, vad kan det vara på bilden?


Ja hörni vad är det för något? Gissa rätt och du vinner en länkning i ett inlägg. Helt otroligt vilket sjukt bra pris, så skynda på och gissa!
Det var meningen att någon skulle ha uppdaterat med det här inlägget idag, men eftersom att ingen har gjort det så får jag göra det. Att man alltid måste göra allting själv.

Galen granne?


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ljuset! Åååååh vilket ljus! Grannarna måste ha trott att jag var galen när jag satt under en gran och fotade ut mot vägen. Då får de tro det, för ååååh så fint det blev!

GröntNikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Grönt. Behövs det skrivas mer än så? Jag tänkte lägga till att jag åker bort över helgen och att ni hittar mig i Västerås, men att det fortfarande kommer att uppdateras här med bl.a. en gissa vad. Tur att man har familj som kan hjälpa till att blogga. Vi får se om ni får svar på kommentarer, om jag får tillgång till dator alltså. Uppdatering kommer att ske iallafall.

Blå tuss


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
För några veckor sedan var jag och mamma ute och fotade när vi såg något mysko på buskarna efter stigen vid ån. Det var blå minimala tussar som sprang omkring på löv och kvistar. Små blå tussar med röda ögon och med ben. Vi hade aldrig sett något liknande och jag kan tala om att de var väldigt svårfotade. De var så små att man knappt såg att de hade ben. Vad är detta för lus? Jag antar att det är en lus?

Tips: Spara


När man fotar ofta och mycket så blir det snabbt väldigt många bilder och många mappar som lagras. Mitt råd och tips är att inte spara allihopa i en och samma mapp. Det blir snabbt rörigt och det är lättare för datorn att öppna mindre mappar om du gör en ny mapp för varje fotorunda.
   Jag har delat upp min fotomapp först efter år och sedan delar jag in dem i varje enskild mapp från varje fotorunda. Jag döper mapparna med datumet först och sedan en ledtråd till vad som finns i mapparna. Det gör det hela så mycket enklare när man letar bilder och det går så mycket snabbare än att leta igenom en gigantisk mapp, både för datorn och för mig.
   När du spar en bild som du har redigerat, spar aldrig över orginalbilden. Aldrig! En vacker dag kan du behöva orginalet. Jag döper mina redigerade bilder till filnamnet+kopia. Alltså: blablablakopia.jpeg. Om jag gör en bild svartvit så lägger jag även till "bw". Allt för att göra era fotoliv lättare.

Dirty Sanchez

Jag hade svårt att sova inatt och somnade nog inte förrens fem eller sex och under hela tiden jag låg och försökte sova så hade jag en låt i huvudet som gick på repeat. Inte en trevlig låt att ah på repeat direkt.

Övertrevliga kolonister


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag satt och tänkte att min blogg behöver lite mer färg, det har varit lite färg på sista tiden. Då kom jag på att jag har dessa bilder. Jag gick i kolonin i Gävle en dag då det var tusen grader varmt ute och alla koloniägare var ute i sina trädgårdar.
En sak ska ni veta, om ni inte känner för att prata och vara trevliga mot främlingar, ta då inte med er en kamera in i en koloniträdgård. Jag tror att jag aldrig pratat med så många främlingar förr. Jag blev erbjuden att bada med barnbarnen i deras uppblåsbara pool av ett par tanter, jag tackade nej och gick vidare. Då hittade jag denna trädgård. Jag fick en chock p.g.a alla underbara färger.  Så otroligt fin den var!

Svartvitt spel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag hittade inte bilden jag letade efter, jag orkade inte hitta den när den inte låg där jag trodde att den skulle ligga dvs, så istället bjuder jag på en gammal klassiker. Någon som vet vad detta spel heter?

Stephen igår


Bild lånad från en annan blogg

Igår var första gången jag såg och hörde Stephen Lynch, vilket var bra för då var alla skämt nya för mig.
Han uppträdde, med vänner, på Oscarsteatern i Stockholm igår kväll. Så vi tog en roadtrip ned dit.
Leta reda på honom på youtube och skratta lite om du inte hört honom förut.

Hårdmacka


Pelleponken och Katarina gissade rätt, det är knäckebröd med ost på. Riktigt gott till frukost ute på Krilles altan ska ni veta. Alla borde prova det, jag tror säkert att han och hans familj välkomnar er med öppna armar om ni kommer och vill äta hårdmacka på deras altan, det tror jag säkert.
   Jag tänkte egentligen uppdatera bloggen med detta inlägg igår, men det blev inte av då jag åkte till Stockholm och hade skit roligt istället. Mer om det senare, nu ska jag leta efter en viss bild och se om jag har redigerat den eller inte, har jag det så får ni se den sedan också.

HJÄLP

Jag blev lite halvt deprimerad nyss. Flera bildfiler i flera olika mappar har helt plötsligt slutat fungera och blivit tomma på min externa hårddisk. Både bilder jag har redigerat och bilder som jag inte ens har rört. Allihopa har fungerat tidigare och de blir skadade vid olika tillfällen också. Jag är jätte noga med att koppla ur den externa hårddisken precis så som man ska och jag har sökt efter virus och ändå blir filer skadade.. Vad händer och vad gör jag åt det?

Klura på


Vad är det på bilden? Klura på det ni, så får vi se om jag hinner/orkar blogga mer före Sthlm imorgon.

Gräsmatta


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En gräsmatta och en gräsmattas slut eller början, beroende på hur man ser det. Det var ganska häftigt att fota grannens gräsmatta som sluttar ut i en liten sluttning ner till en grusväg. Det gjorde att jag kunde fota jämns med gräsmattan och även fånga en trollslända på bild. Är inte det häftigt så sig?

Gävle en mulen dagNikon D60+Nikkor 18-55mm f4-5.6
Jag tillbringar nästan hälften av min tid i denna stad, Gävle. Tänkte bjuda på lite bilder från en promenad mellan Hemsta och öster/marinfestivalen. På söndag ska jag till Stockholm och se/höra Stephen Lynch och nästa fredag ska jag till Västerås och se hur Amanda bor. Det kan hända att det kommer komma bilder från dessa städer sedan någon gång också.

Spritta av glädje

När någon är riktigt jäkla duktig på något kan inte jag låta bli att få ett stort leende på läpparna och jag blir alldeles sprittig i kroppen. Jag kan inte sitta still och jag börjar nästan alltid applådera av ren automatik. Jag älskar den där känslan och jag får den varenda gång jag kollar på So you think you can dance (SYTYCD). Jag älskar när dansen bara flyter på och när jag blir imponerad på deras talanger, för då spritter det i min kropp av glädje. Här är några av mina favoriter då jag har hoppat upp och ner och applåderat med mungiporna vid öronen:

Sist men inte minst, numret som fick mig och hela studion att gråta, numret om bröstcancer:

Magnifikt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Tänk vad evolutionen har lyckats åstadkomma, jag blir dagligen lika imponerad. Människan är en bra märklig skapelse, våra kroppar och utföranden är ja...märkliga om man jämför med andra varelser. Vi är inte alls lika magnifika, om du frågar mig. Kolla bara på sländans vingar. Helt otroligt!

Tips: Vitbalans


Innan jag blev insatt i min kamera så blev jag besviken på hur dåligt min kamera och mina objektiv tog upp färger. Jag fotar väldigt mycket lila och allt jag fotade blev blått. Nu vet jag varför det blev så.
   Jag hade vitbalansen inställt på auto (sista bilden) vilket återgav färgerna helt fel. På bild ett är vitbalansen inställd på skugga och på den andra sol. Det finns många fler vitbalansinställningar som gör att man enklare kan få rätt färger och ljus på bilderna. Testa detta om du har samma problem som jag hade förut.

Åååååh!

Så trött jag blir! Jag kan inte kommentera någon annan blogg från blogg.se förutom min. Tröttsamt.

Fiskätande vinrankorNikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (Har jag något annat objektiv ens? Svar: ja, men det används aldrig.)
Från taket på Krilles altan hänger det fiskar lite här och var och dinglar i takt med vinden. Nu har Peters (Krilles fader) vinranka lyckats växa som attan och inte undra på det, den jäkeln äter ju fisk! Vinrankan har ätet skelettet rent på fiskstackarn.

Rätt svar: Kapsyl


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Nog var det några som gissade rätt allt. Visst var det en kapsyl på bilden. Måste påpeka att jag älskar orginalbilden tokmycket också. Vilka färger, helt oredigerad bild! Gissade rätt gjorde Isabel och Pelle (även om du inte var först). Grattis!!

Gissa, gissa, gissa


Vad sjutton är det på bilden? Well, you know the drill, guess!

Lek med pinne
Nikon D60+Nikkor 18-55mm f4-5.6
Chrisses vovvar lekte med en pinne när solen nästan hade gått ner och jag fotade, såklart. Chrisse, jag är mycket villig att umgås igen och fota dina vovvar, så du vet.

Black and white


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6

Motiv som duger


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När jag får lust att fota, men inte har lust att ta mig längre än ut på gården så får vardagliga blommor duga som motiv. Visst fasiken duger de?
Idag ska jag förhoppningsvis få fota vid marinfestivalen här i gävle och få foton på annat än blommor.

Artsy Fartsy


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6

Frön


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag ska fira broder idag och sedan åka till Krille, så ni får nöja er med en spindel och björkfrön idag. Tänk att broder är hela 22 år.

Allt eller inget


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När jag funderar över framtiden eller om det gäller att göra något eller när jag hamnar i en situation då det gäller att göra något fullt ut eller att inte göra det alls så brukar jag oftast välja att inte göra något alls. Det är pinsamt att erkänna det, men så är det, när det gäller allt eller inget, väljer jag oftast inget. Jag är så jäkla rädd att misslyckas eller att förstöra för andra. Därför vågar jag inte köra på fullt ut. Jäkligt synd faktiskt.
   Nu blev det ett väldigt djupt inlägg fast det egentligen bara var meningen att visa er två bilder jag gillar. Bilderna får mig att tänka på just det problemet.. Första bilden är bra fin lär jag då påpeka också!

Hjälp...


Krilles kompaktkamera
Det är en person här i världen som får mig att göra saker som jag annars aldrig skulle ha gjort. Krille övertalar mig, rätt så ofta faktiskt, att prova nya saker åtminstone en gång. Om det då inte var en höjdarupplevelse så får stackarn höra det bra länge efteråt och jag får höra om det efteråt också, kanske inte av honom men av andra.
   Bomberman är ett prima exempel. Jag ville inte spela mot honom och hans broder, men blev övertalad och spelade, min akuta panik satte igång och jag började nästan gråta. Sedan dess, för ett år sedan eller så, har jag fått höra mycket om mina panikattacker som är fruktansvärt roliga för alla andra.
   Numera så vet jag att det bara är att tuta och köra och att försöka låta bli att förstöra något på vägen. Ibland kan det hända att jag faktiskt uppskattar hans påtvingade påhitt. Jag undrar bara om det finns något knep för att bota min panik? Jag klarar inte av att spela spel som går på tid eller om det går snabbt eller om alla är emot mig. Knep? Någon?

What would you do: Fel tidpunkt

Nu var det evigheter sedan.

Du sitter framför tv:n hemma i lugnan ro och har planerat att bara slappa hela helgen och bara äta onyttigt och göra absolut ingenting. Du har aldrig sett så förjävlig ut och du har ingen plan alls att möta en annan levande varelse. Då ringer telefonen din, det är polaren som vill ha med dig ut och det ska ske inom en timme.

What would you do?

Mumma


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Idag åt jag en otroligt god laxsallad, jag slår vad om att den är fan så mycket godare än flugan som spindeln äter. Är det av sorg för sin vän eller är det underhållningen för dagen att titta på när en annan fluga blir uppäten?

Choklad


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Det har hänt en del sedan jag skrev riktigt här. Det har varit kokhett och det har t.o.m varit jobbigt att bada då man faktiskt måste ta sig till en badplats också m.m m.m. Sommaryran har nu varit och det var ett fiasko. Jag och Krille var dit och blev besvikna, det var jätte litet och tråkigt. Vi kom hem med en groda och ett armband iallafall.
Jag har hunnit städa Krilles trapp upp till vinden innan det blev för varmt. Därför har det inte blivit mer bloggande än vad det har blivit.
Jaja, ni får en bild på en chokladblomma tills jag har gjort något armband och gjort lite nytta.

Grattis


Yes, det var en tumstock, två stycken gissade rätt. Jenny och Isabel, grattis!!

Another clue


En ny bild till Gissa vad. Vad är det för något?

Gissa


Vad är det på bilden? Gissa på så får i antingen fler ledtrådar, om det är svårt, eller svaret i mitt nästa inlägg...när det nu blir.

Tips: glas/plast


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag tänkte dela med mig av ett litet fototips igen. Jag satt och tittade i mina fotoböcker för att få lite inspiration när jag såg en bild på ett gäng flaskor i olika färger och jag blev fast. Jag funderade först ut hur jag skulle ha gjort för att återskapa bilden och sedan läste jag facit, det visade sig att jag tänkte rätt. Så jäkla svårt är det inte.
   Mitt tips är då att fota ett motiv med ett häftigt och snyggt ljus bakom och med en halvt genomskinlig glasskiva eller bit plast framför motivet. Helst ska någon del av motivet vara tryckt mot glaset/plasten eller stå väldigt nära, då det blir en snygg effekt.
   I Alfta vände jag blicken lite uppåt och såg detta ovan. Jag hoppade nästan till och fotade iväg. Detta är då en klätterväxt i vanligt motljus mot en gulaktig och grumlig plast. Jag ska fixa liknande men med mer sprakande färger någon gång tänkte jag. Läckert?

Sommar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Alla tidigare år så har Cityfesten i Gävle varit det sista man gör på sommarlovet, det sista man gör innan sommaren tar slut. Det har varit en påminnelse om att det snart är över. I år har Cityfesten lagts ner och blivit ersatt av Sommaryran istället. Sommaryran börjar på torsdag, är sommaren över efter det eller gällde det bara Cityfesten, jag vet inte....jag har tappat grepp om tiden.
En sak är säker, sålänge vi kan se bilder som ovan, så lever sommaren vidare. Den skriker sommar tycker jag. Jag skiter i Cityfestens gamla påminnelser och har sommar resten av året!

Dagens upplevelse


Bild lånad från fasting.nu
Jag gick efter ån med moder och Pompe tidigare idag, när vi kom hem så tittade jag lite snabbt på mina ben om jag såg någon fästing, vilket jag inte gjorde. När jag hade gått runt och fotat lite, dock bara på våran gräsmatta, satte jag mig ner vid datorn och tyckte att det kröp på mig.
   Jag hittade den minsta fästing jag någonsin sett, den hade inte ens fått färg än. Jag tog bort den och gick till köket och sköljde ner den i slasken (för liten för att mosa). Jag kollade då igenom kroppen noggrannare och hittade hur många som helst, det kryllade av millimetersmå fästingar. Broder fick hjälpa till och leta, men när jag hittade fem stycken på ljumsken, då fick det bli en dusch. Har aldrig tagit en sådan noggrann dusch förut. HIttade över 30 stycken tror jag.
Usch för de små jävlarna!

Guldgula ögon


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag följde med moder, fader, faster och hennes karl till mina släktingar i Alfta idag. Mycket trevliga människor som jag träffade för första gången (tror jag). Träffade även världens finaste hund där med jätte vackra ögon. Guldgula ögon och svartvitspräcklig päls, underbart vackert! Min Pompe slår ju alla hundar, men denna var bra fin. Hon fick mig att flåsa och svettas lite också, en dragkamp över en strumpa kan gå vilt till. Dit vill jag igen! Om inte annat för att ta om en massa bilder jag sabbade...

Rätt


Ja här är svaret: Skosnöre. Krilles skor fick ställa upp och det var en som gissade rätt....trummvirvel...CA! Grattis!!
Andra gissningar var: En korg, ronja rövardotter som har gjort en fläta i sitt megatjocka hår, ett rep.

Guess what


Vad är det på bilden? Tell me! Gissa vad!!

Purple


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En kinesisk kryddväxt med underbara färger, ja vad tycks om det? Jag tycker att det är vackert och den mörka lila färgen är mycket fin!

RSS 2.0