Det typiska svenska hemmet


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6

Fototips: Den gyllene tiden

Jag tänkte bjuda på ett litet fototips. Jag tänkte berätta lite om "Den gyllene tiden".

Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6

Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (Chrisses hund)

Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
"Den gyllene tiden" är den sista och första tiden på dygnet. Hur länge den här tiden gäller beror alldeles på vilken tid på året det är. Man kan räkna med en timme när solen går ner och en timme när den går upp på sommrarna. Dock så sägs det att ljuset bara varar i tio minuter, så det gäller att passa på.
   Varför sägs det vara den bästa tiden på dygnet att fota då? Jo, allt är gyllene och ser extra varmt ut i det ljuset. Du får de bästa porträtterna, närbilderna, landskapsbilderna...ja de bästa bilderna i detta ljus som kommer sista och första timmen på dygnet. Så nästa gång du ska fota solnegången, lägg inte all din energi på horisonten vänd dig om och se hur allt lyser i den gyllene färgen. I motljus blir allt vackert under den gyllene tiden.

Wonderful


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Igår åkte jag hem från Krille och bytte om lite snabbt innan Chrisse kom och hämtade mig. Det finns nog ingen människa som är härligare än henne, hon är så jäkla underbar och äkta! Igår besökte jag hennes hus för första gången, fy mig som inte har gjort det tidigare. Jäklar vilket hus hon bor i. Jag skulle kunna döda för den utsikten. Hon har fått det riktigt bra med ett jätte fint hus, två underbara hundar och en lika underbar katt och en karl som alltid finns där för henne. Jag blir så avis, en karl har jag ju, men knappast ett sådant hus och bara en underbar hund.

Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
   Igår fotade vi och pratade en hel del. Vi försökte koppla ihop ett av hennes objektiv med ett av mina med min ring som jag köpte för en evighet sedan. Det är meningen att man ska kunna ta otroliga närbilder med det, vi lyckades då fan inte. Vi fick inte ut något vettigt alls av det, gör vi fel eller vad? Det verkar vara skit lätt för alla andra, men vi fick antingen bara en helsvart bild eller en jätte liten öppning med en jätte suddig bil. Vad gör vi fel?

Nu jäklar


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Ja, nu har jag tröttnat på att inte ha några bilder att bjuda på, så nu tog jag en som inte behövde redigeras och så skiter jag i stämpel och bjuder på en bild. Jag tog den här bilden 2008-09-30, så det var ett tag sedan. Det är en bild iallafall.

Grattis!!


Ja visst tusan var det ett element! Inte ett plåttak eller något annat. Gissade rätt efter två ledtrådar gjorde Chrisse och Jenny, grattis!!

Nu var det längesen jag bloggade riktigt känner jag. Jag skyller på Harry Potter, Star Wars och 'Splosion Man. Det har varit en enda stor röra av de tre nämnda de senaste dagarna.

Gissa vad, fortsättning?En till bild till senaste "Gissa vad", är det fortfarande för svårt? Hittills har det bara varit felgissningar.

Gissa vad


Vad sjutton är det på bilden? Ja, gissa på så får vi se när svaret kommer. Gissa hur många gånger du vill, har du tur och gissar rätt så hamnar en länk till din blogg i nästa inlägg.

Dimma


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
På vägen upp till Östersund åkte vi förbi ett jätte fint ställe där det var dimmigt som attan. Jag fick chans att använda mitt andra objektiv, som jag faktiskt har, också. Jag skulle kunna bo sådär faktiskt.

SkönhetNikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Skönhet är ett ord som innebär så mycket och så olika för olika människor. Det kan vara Marilyn Monroes röda läppar och blonda lockar, en röd pion med sköra blad eller en död rosenknopp som är svart och grå. I det här fallet är den döda knoppen vackrare och har mer skönhet, enligt mig.

Landing


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Going in for a landing. Detta flugfä kom och landade när jag fotade blomman. Cool ey?

Sommar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Fy så härligt det är att kunna plocka röda hallon från sin egen buske på gården. DET är sommar om något!

Congrats


Grattis till Pelle och Isabel som gissa rätt, det är ett lecablock! Vi får se när nästa "Gissa vad" blir av. Har brist på fantasi då jag tycker att allting är lätt att gissa på... I-landsproblem om något. Grattis igen!

Giss på ba'

Vi har alla väntat på det länge nu. Äntligen får vi alla gissa lite! Vad är det på bilden?

Jag vet inte hur svårt det är den här gången, eftersom att jag vet vad det är så tycker jag att det är skit lätt, men det kanske det inte alls är... Jaja, gissa på och som vanligt vinner vinnaren en länk i bloggen!

Fly


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En fluga som går balansgång på en stjälk. Ja, det är vad jag bjuder på idag, tänkte bjuda på en "gissa vad" senare eller imorgon. Håll utkik alltså!

A little bit of red


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6

Äng


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ängar fulla med blommor är det finaste jag vet under den svenska sommaren. Mycket finare än alla havsutsikter du kan hitta! När en äng får växa fritt, ja då är det vackert. Det har var ingen riktigt äng, men nästan..

Appropå ingenting så har jag slutat latat mig och har övergivit autoinställningarna och ställer in allt själv. Helt otroligt va? Inte egentligen, men jag har inte haft ro att "krångla" förut, innan jag lärde mig att det tog längre tid och krånglade mer att fota med autoinställningarna. Så...congrats till mig, mitt lata arsle!

Spider


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag har tänkt på flera saker under dagen som jag har tänkt blogga om, men det har inte blivit av. Eftersom att jag inte har tillgång till redigeringsprogram m.m så har jag dragit ut på det här med att bjuda på bilder också. Illa, det är vad det är. Jag har letat i arkiven på min externa hårddisk och hittade den här bilden. Den får duga.

Wake up


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
I Hudiksvall stannade vi och åt frukost vid hamnen, då råkade jag väcka dessa två när jag smög mig på dem. Så tidigt var vi där så att vi t.o.m väckte måsarna.

Bildbomb

Istället för att skriva massor av ointressanta meningar till varje bild bjuder jag endast på en bildbomb från familjens roadtrip till Fäviken och hem igen.

Nikon D60+Nikkor 18-55mm 3.5-5.6

Rockweekend 2009

Nu har jag dragit ut på det länge nog. För alla er som är så nyfikna på mitt liv och Rockweekend 2009 får nu ett helt inlägg.

(Krille, Adam, jag och Jonatan. Peter (som tar kortet) saknas.)
Torsdag: Vi kom dit runt 12 och började slå upp våra tält, i panik för det regnade. Vi gick sedan på upptäcksfärd i jakt på mat. Efter cirka 1 sekund inne på själva området så var skorna dyngsura och leriga och bättre blev det inte. Innan kvällen var slut så hade två par jeans förbrukats och mina converse var inte längre svarta. Leran hade stänkt uppför hela benen, mest pga allt folk som kutade förbi. Det positiva var all musik, jag såg LA Guns, Dia Psalma (igen), lite Testament och W.A.S.P och slutligen såg vi D.A.D. Vi såg inte alla band, men vi hörde dem.

(Mina och Krilles skor.)

(Leran med sovplats för alla kämpar som inte orkar hela vägen, dag två)

(Lera vid matställerna på området under fredagen. Här har halm lagts ut för att göra det möjligt att gå.)

Fredag: Jakten på stövlar började och efter mycket letande hittade vi ett par vadderade stövlar i storlek 38 som var gigantiska, i Bollnäs. De dög bra och äntligen gick det att gå runt obehindrat. Plötsligt så blev leran kul istället för en plåga. Lite uppmärksam var man ändå tvungen att vara då man fastnade bra om man stod still för länge. Fredagens musik: Corroded, Crucified Barbara, Paradise Lost (på håll), Mustasch (igen), hörde början av Arch Enemy, U.D.O (från öltältet och vårat tält), Chickenfoot och lite Sator.

(Jag och Krill på "morgonen".)

(Chickenfoot, jävligt härlig stämning!)

Lördag: Sista dagen och två av mina färdkamrater låg avdäckade nästan hela dagen, eller ja en av dem låg avdäckad hela dagen. Sprit, gamla pensionärer och miljonärer var tydligen inte bra för Adam. "Jag får inte av mig stöveln och Adam bara spyyr", sagt av en väldigt uppgiven och full Jonatan, mitt i natten. När Jonatan fått i sig mat blev det lite fart i honom iallafall. Lördagen avslutades med bra musik och en massa growlande: Nightingale, Hot leg (bara två låtar då det fan inte lät bra), Queensryche, Edguy och lite Dimmu Borgir, från tältet hörde vi även Napalm Death.

(Bröderna Andersson och den stolte fadern Andersson. Krille tycker inte att det är äckligt, han är nog mer rädd för att det ska göra ont.)

(Edguy, som spelar med allsång i publiken.)

Söndag: Vi släpade ut en nyvaken och därför smått sur Krille ur tältet och packade ihop så snabbt vi kunde. Kom hem till Gävle runt 14.00, tror jag.

(Entrén på söndagen)

Bäst under festivalen: Allt var kompakt, man kunde sitta vid sitt tält och höra musiken hur bra som helst, med kikare slapp man röra sig alls. Annat var det i Borlänge på P&L där man sprang arslet av sig.
Bästa musiken: Mustasch (mest pga stämningen), D.A.D, Chickenfoot och Edguy.
Sämst under Festivalen: För få bajamajor och vattenställen. Man lär känna mycket folk i bajamajakön måste jag tillägga. Säkerheten var väl inte så värst bra heller, men det gick ju snabbt däremot.
Sämsta musiken: Hot Leg och jag gillar inte dödsmetall, så alla sådana band var inget för mig då.
Största frågetecknet: Hur fan kom man på textraden "Balls to the wall" och vad fan menas med det? Jag var inte ensam om att undra detta på campingen. Läser man texten eller faktiskt lyssnar på den så förstår man lite bättre, men iallafall..

Det tog lång tid att få in alla bilder... Senare eller imorgon kommer bilder från gårdagen istället för idag.

Soft


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Skör och mjuk, ja, det är ord som poppar upp i mitt huvud. Trots fladdermusansiktet som de flesta fjärilar har så är de otroligt sköra och mjuka, speciellt på en skör och mjuk blomma.

Idag har jag varit en aning högre upp i vårat avlånga land, uppe vid Östersund någonstans. Jag, moder och fader bilade till moders gamla arbetskollega och hälsade på. Det blev några fotostopp på vägen också som ni får se resultat av imorgon.

Elaka varelser


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Idag har jag kliat och kliat och kliat. Sådana rackare som på bilden ovan och hemska mygg har bitit sönder mig. Nackdelen med att vara ute i naturen (med bara skog och vatten runt om) och fota är att man måste stå still och låta jävelskapen bita en. Denna sommaren är värre än alla från tidigare år, det går inte att vara ute, man får panik.

Bland stenar och gräs


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Bland stenar, gräs och allt annat du hittar i ett dike fann jag en liten liten groda. En liten bebis. Man ska verkligen fota naturen mellan regnskurarna, alla varelser kommer fram då. Bra söt var den!

Mysterium


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag var ut och fotade 590 bilder idag. I en vattenpöl efter en grusväg vid vårat hus hittade jag och moder en märklig varelse, en blodigel, i en vattenpöl. Frågan är hur fasiken den hamnade där? Ramlat av ett djur? Trillat ner från himlen? Krälat upp ur diket? Jadu...ett mysterium.

Suddigt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ibland så kan suddiga bilder vara snygga just för att de är suddiga. Dessa blommor passar jätte bra som suddiga.

Såååå nöjd!Ja, då var jag hemma igen. Det var lerigt, skitigt och JÄVLIGT bra musik! Jag har haft det jäkligt bra och mina converse överlevde lervällingen. Note to self: Kom alltid ihåg att ta med gummistövlar och riktiga regnkläder till festival.
Chickenfoot och Edguy fick följa med hem i t-shirtformat. Jag är nöjd, sååååå nöjd, efter den här veckan. Hur har ni haft det?

Nyckel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En målad nyckel i ett dörrlås som är randig av skuggan från persienner, ja enklare än så blir det inte. Vilken gillar vi mest, färg eller svartvit?

Minirosor


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag älskar vårat gamla, snart sönderruttnade, träd som står på våran framsida. När det blommar så blommar det med små små små rosor och ser underbart vackert ut. Det är inte rosor egentligen, men det ser ut som det och det är så sött. När jag var mindre brukade jag plocka små buketter från trädet och upptäckte varje gång hur mycket kusar och hur klibbiga blommorna var. Jag lärde mig även hur snabbt det går innan trädet blommar över. Små rosor, bedårande eller vadå?

Luring


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Denna lilla luring satt och gjorde sig ren på vad som var kvar av en tulpan. Det känns alltid lika läskigt att fota skalbaggar och andra kryp framifrån, det känns som att de ska hoppa på en när som helst.

Wings


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (Bilderna är urklipp av större bilder.)
Tänk att sådana här skapelser finns på denna jord. Helt sjukt vilka detaljer djur och växter har. Loving it!
Imorgon drar jag till Rockweekend i Kilafors, kommer hem på söndag. Håll tummarna för bra väder! Min moder är så duktig och uppdaterar med inlägg när jag är borta, så ni kan kika in här under helgen och ge mig något att svara på när jag kommer hem.

Färg


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag känner mig ganska grå och hängig idag, men det ska inte mina bloggläsare göra därför får ni se lite färg (imorgon antar jag). Jag känner mig inte alls som mina gula skor som jag köpte för en tia idag. Jäkla bihåleinflammation! Det måste vara det igen, usch! Det är bra att man har färgstarka bilder att titta på som håller en uppe.

Inte riktigt


Efter en runda i Valbo fick jag världens spänningshuvudvärk av förkylningen och la mig och sov. När jag vaknade var Michael Jacksons minnesstund på fyran. Vilken man det var, jag håller med karln som kommenterade, det är synd att Michael inte fick höra alla starka och värmande ord som sades idag när han var i liv. Jag kunde hålla mig ifrån att gråta under hela alltihopa och precis innan det är slut så talar hans dotter, tårarna välde ner för mina kinder.
   Jag kom och tänka på hur länge jag har gillat hans musik, han var min första idol och när (nästan) alla vände honom ryggen, då det var pinsamt att lyssna på honom, så lyssnade jag och gillade det. Jäklar vilka texter och jäklar så bra han var! Min favoritlåt är "Man in the mirror", vilken är din? Vad gjorde du när du fick veta att han var död? Jag satt på min campingstol på P&L och läste rubriken på en gratis aftonbladet som passerade. Det kändes inte riktigt då, det kändes riktigt att se hans dotter gråta och bli kramad av familjen dock. Vilken man!

Reflections


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag diggar den här bilden. Det är en död blomma i motljuset av reflektionen av vatten. Coolt va? En aning iallafall?
Usch och fy så dålig jag har varit på att blogga på sista tiden, men jag har ju mina anledningar. det är festivaler, mycket tid med Krille, sjukdom och mycket annat som hindrar mig. I'll be back, I promise!

Blommor


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag får bjuda på den här bilden. Kan inte lägga upp fler bilder pga att jag inte har något redigeringsprogram hemma hos Krille.
Idag fick jag hem min kamera som har varit iväg på rengöring. Så nu slipper jag fula fläckar på bilderna!

Pytte


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En pytteliten fluga som sitter längst upp på ett litet grässtrå. vad tycker ni om det?

Grattis Pelle!


Pelle gissade rätt, det var en pil! Grattis Pelle!
Andra gissningar var:
Glass
Mejsel
Handtaget på ett cykelstyre
Duschknopp
Cylinderformad maracca

Nu i färg


Vi tar bilden i färg istället, vad är det på bilden? Gissa vad!

Gissa vad!


Nu var det bra jäkla längesedan! Gissa vad det är på bilden. Gissa på, du vinner en länk i vinnarinlägget, yaaaaay!!
Jag ska gå och sova ytterligare några timmar och hoppas att mitt virus har gett upp och låter mig vara. Men gissa på!

RSS 2.0