Gissa vad bilden föreställer


Vad är det på bilden? Den som gissar rätt vinner äran och en länk i vinnarinlägget, vem kan motstå det?

Stickigt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Stickiga kaktusar, jag har sex stycken, ni får se två. Tänk att jag en gång i tiden samlade på levande ting.

Nöjd


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag kan inte beskriva med ord hur mycket och varför jag gillar den här bilden så mycket som jag gör. Allting är rätt med den förutom lite småskräp och spindelnätet kanske. I like it!

Hade en riktigt rolig och trevlig eftermiddag/kväll med Krille igår och jag har fotat en hel del idag. Underbart!

Deppigt löv, halvdeppig Sussi


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
BIlden är kanske lite deprimerande, men jag är inte det...inte just nu iallafall. Jag sitter och saknar automatchokladen som Dinner's har att erbjuda. Det var väl den enda fördelen med att jobba i den helveteshålan, den gudomligt goda varma chokladen. Jag saknar den nu...  Lite deprimerande kanske det är.

Lätt svar

Rätt svar: Fullkornspasta. Visst är det simpelt när man väl vet svaret?

Andra gissningar:Groda
Kåda
Frukostflingor
Kyckling
Fiskkött
och mamma och Krille gissade på:
Tunga
Svamp*2
Rå kyckling

Gissa vad...


Vad är det på bilden? Gissa på!

Stor vallmo


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Det är mäktigt att se dessa gigantiska vallmoblommor på deras smala stjälkar. När de svajar runt i stark blåst så reser de sig (oftast) igen och ser lika ståtliga ut. Jag har gjort likadant idag. Jag reste på mig efter gårdagens besvikelser och gjorde tre armband och ett halsband idag. Fler kommer att göras också.

Tre skruvar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När ormbunkarna växer upp rullar de ut sig och blir små egna konstverk ute i det fria. Jag kommer nog bjuda på fler någon annan dag.

SuddNikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När det är suddigt och man knappt kan urskilja vad det är på bilden, då fastnar jag. Jag gillar mittenbilden mest, men allihop är spännande att se på.

Nu ska jag sova efter en dag av besvikelse. Fått svar från två ställen där jag sökt jobb, som andra har fått. Fick tillfälle att jobba igår, om jag hade fått vetat det tidigare. Gissa om musten gick ur mig när det fanns en chans att få lite pengar om jag bara hade vetat om det en halvtimme eller en timme tidigare. Idag har jag varit besviken alltså. Det hjälper att kolla på favoritbilder dock, en aning iallafall.

Två gånger två


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Om svampar och mossor är mammas favoriter ute i skogarna så är trollsländor hennes favoriter i luften. Sländor är svåra att få till på bild, men ibland så går det. Vackra är dem iallafall.

Akleja


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Den här bilden på en akleja får symbolisera förmiddagens väder. Det var härligt och sommarvarmt. Precis när jag tänkte tanken på att ta med mig min kakurobok och lägga mig på gräsmattan och kanske få lite färg på min kritvita kropp, så försvann solen och gråa moln täckte himlen. Det är då jag sätter mig vid skrivbordet och skapar med pärlor istället.

En gång i tiden


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En rostig kedja som en gång i tiden var rödmålad. Jag blev, som vanligt, en aning förälskad. Det blir jag i nästan alla mina motiv, det är antagligen därför de blir mina motiv också.

Blandning


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Blandad kompott, ja det är vad det är.

Lövli


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Är de inte underbara? Varenda gång jag tar kameran (och kanske vovven) med mig ut på promenad så fastnar jag vid alla löv, varenda ett vill jag fota. I löv it!

Sålänge


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag bjuder på en bild, sålänge. Vet inte när det blir av att blogga igen sen. Jag och Krille var till Jula och City gross som är nyöppnade här i Gävle och handlade. Vi köpte pärlförvaring till mig och ingredienser till chokladbollar som vi sedan gjorde och efter det så åt vi grillat. Alltså, jag bjuder på en bild sålänge.

Björkar och vitsippor


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Vad sägs om massor med vitsippor och trädstammar mot blå himmel? Visst fungerar det? Ja, det får göra det helt enkelt. Det blev ingen bio idag, jag satt och kollade på Krille när han hoppade studsmatta hos hans morbror istället. Jätte god mat åt vi också. Det blev inte mycket bloggande idag heller, men desto mer björkar blev det.

Geting


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Getingar är så otroligt fina. Ser man dem som något annat än stickande varelser, så har dem väldigt fina former och varenda en har något speciellt. Så är det väl med allt egentligen...

Aja. Idag blir det nog inte heller så mycket bloggande. Först ska vi till Krilles morbror och äta grillat och sedan ska vi på bio. Det blir Änglar och demoner, vi får se om jag gillar den bättre än Da vinci koden, den var en besvikelse efter att ha läst boken. Så som det brukar vara. Vi får se.

Sugen....


Idag har det varit Guitar hero för hela slanten. Krille har köpt GH Metallica, som det blev en hel del av. Några grabbar från Krilles faders jobb var här till nu och spelade. Vi har även grillat korv och det röktes lite vattenpipa. Nu är jag astrött och grymt sugen på glass i formatet som ovan. Vanilj med krossad choklad, daim och chokladsås, fy satan så gott det skulle vara! Imorgon får ni något lite mer spännande att se...kanske.

Behov av färg


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
A splash of colour! Yeeees.. Vem blir inte pigg av dessa färger? Jag.. för jag är ganska trött efter denna dagen. Har inte hunnit blogga så värst heller, har haft fullt upp med smycken, dammsugning, hundborstning, packning, mormorfirande (Krilles mormor) och annat. Nu blir det sängen och så får jag hoppas att Krille har läst klart sidan eller kapitlet snart så vi får sova. God natt allihopa!

Grattis...typ


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Gissningar:
Någon blomma*2
Omogna lingon
Björnbär
Syréner*2
Blomkål

Rätt svar: Rabarber"blomma", så jag antar att Amanda och Andreas hade rätt och egentligen hade väl Pelle det också som skrev "något sådant" efter blomkål och syréner.  Grattis...typ.. Nästa gång ska jag vara hårdare.

Gissa på bara


Okej, vad är det på bilden? Det är något som är förstorat, men vad? Gissa på! Svaret kommer imorgonkväll.

Något....något..ja


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När blomman har blivit en vit liten boll utan fjun och utan den gula färgen, så ser den lite ut som något utomjordiskt. Tycker inte ni också det?

Krusidull


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Krusiduller i sin enkelhet. Jag faller för allt i form av stilrena krusiduller, mönster på kläder, arkitektur och alla krusiduller i naturen, allihop är så vackra. Jag dras till det.

Vitsipporna i svart och vitt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Vitsippor och några droppar i svartvitt, vad mer kan man begära? En hel drös av dem kanske?

Förtrollande


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
En fin solnedgång med ett stenigt avsnitt av Dalaälven. Det är ju så härligt! Jag och Chrisse var så förtrollade av solnedgången och av att försöka fånga så mycket av den som möjligt att vi glömde bort att vi stog på en bro med biltrafik. Som tur var så vinkade dem förbipasserande bara med ett leende på läpparna. Jag tror nog att de boende i Gysinge mest är stolt över sina populära vyer.

Taggigt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Idag känns allt lite taggigt och sårande. Varken kropp eller själ orkar hänga med riktigt. Det är något jag måste lösa för att sluta drömma "mardrömmar", så att jag faktiskt kan känna mig utvilad efter en natts sömn. Det är inte alltid riktiga mardrömmar med hemska scenarion, som jag drömmer, det är oftast bara stressiga drömmar. Jag brukar vakna och pulsen är uppe i 180 och jag känner mig nerklubbad.
Efter ännu en sådan natt så känns allt taggigt och sårande. Jag vill mest ligga kvar i sängen hela dagen och bara vara.

Finland var bra


Jag älskar Finlands bidrag till ESC. Jag låg och sjöng den för mig själv igårkväll när jag försökte sova, det betyder att den är bra och att den fastnar. Loving it! Finland borde ha kommit högre upp än vad de gjorde.

Fokus

Jag fotade som sagt med Chrisse igår och då fotade jag hennes vovvar och så pratade vi om vart fokus ska vara på en bild. Jag tänkte dela med mig av några simpla regler här också.

Titta noga på dessa två bilder och bestäm dig för vilken som är mest tilltalande.

Det borde vara den första som är mest tilltalande. Varför då? Jo, för att det är fokus på ögonen. Det är det inte på den understa bilden, där är fokus på nosen. Om du tänker efter så söker du kontakt med människor och djur genom deras ögon, det är samma sak på foton.
Nu hittade inte jag riktiga exempel med riktiga skillnader, men det syns iallafall.
Det är den första regeln, när motivet är en varelse med ögon, ska ögonen ha skärpa. Ögonen ska vara i fokus.

Titta noga på nästa två bilder också och tänk på vilken av dem som är mest tilltalande.

Den andra ska vara mest tilltalande i det här fallet. Föremål närmast kameran ska oftast vara skarpast och i fokus på en bild, det är därför kameror med autofokus är byggda på det viset, så att de fokuserar på den närmsta punkten.
På första bilden så är fokus på kroppen, men blicken dras till de suddiga tassarna, just för att de är närmast och störst. Man vet inte vart man ska fästa blicken, om det är på kroppen eller på de suddiga tassarna. När tassarna är skarpa på den andra bilden får man ett bättre helhetsintryck av  hela bilden då blicken dras till tassarna, men det är ändå lätt att se resten av bilden.

Tredje och sista regeln då.

Ett dåligt exempel, igen. Meningen är att det är taggarna på kvisten som ska synas på bilden. i det här fallet så fanns det inga ögon och om fokus var på den närmsta punkten så hade inte blicken dragits till taggarna på kvisten. Därför var jag tvungen att flytta fokus till just det föremål jag ville att blicken skulle dras till.

Sammanfattningsvis:
  1. Har motivet ögon som är med i bild så ska de vara i fokus.
  2. Den närmsta punkten ska vara i fokus.
  3. Objektet du vill att blicken ska dras till ska vara i fokus.
Om du inte riktigt vet hur du ska fånga något du ser på bästa sätt, gå alltid tillbaka till dessa tre regler och välj den passande regeln för just den bilden.

Hoppspindel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Hoppspindeln som hoppade som en tok på väggen. Kamouflerad bakom ett grässtrå där satt den still och jag tyckte att det var en aning snyggare så än att se den okamouflerad.

En enkel tulipan


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ja visst är tulpaner enkla blommor, det är också charmen med dem, tycker jag.

Ett knippe kottar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Många kottar på en och samma gren. Lite häftigt.

Alice


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Jag fotade Chrisses älskade vänner en snabbis idag. Alice var den vovven som jag trodde skulle vara svår att fota, men det var Pina som var svår. Hur mycket bilder som helst på Alice blev bra och nästan ingen på Pina.
Jag gillade den här bilden på Alice väldigt mycket. Bra övning inför min framtid som porträttfotograf...

My day


Efter en halv dag på söder i Gävle åkte jag hem och blev hämtad av Chrisse. Vi åkte på en fotorunda som skulle bli av i Gysinge, men vi hamnade i Uppsala. Vi råkade nämligen missa Gysinge, men vem gillar inte en roadtrip? Det blev till att stanna där och fota solnedgången istället. Vi hann med lite gotta i bilen, vi hann fota en hel del och hennes vilddjur hann upptäcka en helt ny plats här i världen. Nu ska Chrisse köpa systemkamera och ingen är gladare för det än jag, okej kanske hon, men sen jag. För jäklar så vi ska fota då!

Njut


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En jätte röd/orange blomma fotad underifrån är vad ni får se tills nästa gång jag uppdaterar. Förhoppningsvis så ska jag träffa min kära vän Christine imorgon och kanske fota lite. Jag saknar den bruttan, så jag hoppas att det blir av.
Njut av bilden nu!

And the winner iiiiiiiiiis...


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jamenvisst var det en blomma, som ser grymt läcker ut, om du frågar mig. Mimmi och Katarina gissade rätt. Grattis!!
Andra gissningar var rödlök, fjärilsvinge, tonårsakne och tapet.

Inlägget kom lite sent. Jag har nämligen kollat på ESC som brukar kunna vara åtminstone lite kul att titta på. Idag var det inte det, ingen spänning alls och ingen underhållning heller.

Vad?


Säg mig, vad är det på bilden? Gissa på, så får ni svaret ikväll någon gång.

A bee


Nikon D60+Sigma 70-300mm f3-5.6
Ett litet bi, som sitter på en vacker vitsippa, vad mer kan man begära? Jo, jag skulle vilja se The secret life of bees, appropå just....biet. Många bra skådisar av det kvinnliga könet, bl.a. Dakota Fanning som börjar bli kvinna snart. Hon har en scen med en kyss i filmen. Men jaja...nog om det. Kan inte någon fixa det här åt mig? Typ hyra den, fixa gotta att äta och låta mig se den och gråta till den ifred?

Värt det


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Igår blåste det något enormt. Det var riktigt iskallt, trots den starka solen som sken. Jag höll på att skaka sönder när jag ställde mig vid den öppna sjön för att fota, men det var värt det. Jag gillar dessa två bilder väldans mycket.

Just like candy


Idag åt jag min första rabarber i år och det smakade otroligt gott! Att äta sockerdoppade rabarber är nästan godare än jordgubbar med glass. Det kanske t.o.m ÄR godare. Det är så underbart att bara kunna gå ut på gården och hämta några läckerheter. Rabarber doppade i socker, bättre kan det nästan inte bli.

En hel jäkla hög


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Oj, så sent det blev till att blogga, jag har inte ens tänkt tanken på att starta datorn idag faktiskt. Jag bjuder på en hel jäkla hög med bilder på trädblomster en kväll som detta, som att ta igen bristen på inlägg...typ. Det finns nästan inget vackrare än just trädblomster, tycker jag.

Gulare och grönare blir det inte


Tre bilder. Tre blommor. Två färger.

Bredd


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När jag gjorde iordning den här bilden för att kunna lägga upp den på bloggen så började jag fundera på vad som avgör hur stor bilderna ska vara och varför jag nästan jämt använder den vita stämpeln istället för den svarta.
Jag tror att jag gör de stående bilderna med bredden 400 pixlar oftast för att då ser man garanterat hela bilderna, vilket jag tycker att man bör. Men nu undrar jag vad mina läsare tycker, vill ni ha större bilder eller är det bra så som det är nu? Bilden ovan har storlek 500 pixlar på bredden.

Störtskönt

Bild lånad från Thefrisky.com
Jag måste dela med mig av ett citat som jag tyckte var lagomt kaxigt och störtskönt.

"If I'm wearing it, it must be fierce."
                                                   Jennifer Hudson

Hudson sa så efter att ha kommenterat sina kläder på sitt skivomslag hos Oprah. Hon hade en billig klänning på sig från American Apparel och sa då detta efteråt. Störtskönt, enligt mig.

Tre på rad


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag har inte visat många klassiska vårblommor, med tanke på hur många jag har fotat. Därför bjuder jag på tre stycken på rad. Vitsippor i all dess ära.

Saknaden av färg


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Bara för att något inte sprakar av färg, så kan det fortfarande vara vackert och oj, så vackert jag tycker att det är. Alla detaljer i dessa döda fröställningar. Det ser ut som blommor, även om blommorna har varit döda i någon månad. saknaden av färg gör inte mycket alls när det är så vackert som det är.

Och vinnarna är....


Visst sjutton var det bubbelplast allt. Grattis alla som gissade! Katarina, Christine och Amanda känner ni äran stiga mot era huvuden? Jag hoppas det! Grattis!

Vårblommor


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Alldeles, alldeles underbar! Ungefär så...ja. Vårblommor är bra för skälen har jag hört, eller jag känner att det måste de vara, helt enkelt. Bra att titta på i väntan på att Krille ska komma hem från jobbet också. Jag längtar efter någon att reta och mobba lite grann, jag är rastlös.

Gissa vad


Gissa vad det är som är förstorat på bilden. Du vinner ära och en länk i det avslöjande inlägget.

Flugan som inte riktigt förstår


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Den förstår inte riktigt vad jag håller på med och undrar varför jag står som jag gör med en gigantisk konstig grej framför ansiktet och siktar på just honom/henne, tror jag.

Heja Sverige-blommor


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Heja Sverige!! ... kan man tycka att blommorna skriker.

Har inte haft tid eller ork att blogga då vi har sagt hej då till McGill's som hade sin sista kväll igår. Vi åt den sista middagen där och drack en sista gång där igår. Jag kommer sakna fläskfilén lär jag då påpeka. Vi höres nog ikväll mina kära läsare!

Fota på natten


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Bilderna har inte så mycket med inlägget i sig att göra, men jag hade ingen bättre heller.
Jag har upptäckt något ganska roligt. Om man vill fota kryp, maskar, paddor och ja.. allt sådant, så ska man ta med kamera och blixt ut om nätterna. Helst en ficklampa så att du själv ser något också. Detta har jag kommit fram till efter att ha hoppat runt som en dåre på vägen under dem nattliga promenaderna med vovven min. Inget djur är rädd heller utan posar så fint så, inte för att jag har orkat ta med kameran och faktiskt fotat tre på natten, men ändå.
Det kryllar iallafall av dem, ett litet fototips sådär..

En hel hög


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Istället för att bjuda på en bild och sedan sätta mig på mina fingrar för att inte visa alla andra också, så får ni helt enkelt allihop. Varsågod Pelle, här är en hel hög med bilder på gräs .

3 halsband, 1 armband

Nu har jag uppdaterat Sensa Tempo igen. Fyra smycken som jag har slitit för att få ihop, gå in och kolla!

"Light pink", 80kr


"White sparkle", 70kr


"Dark red", 70kr


"Turkosa berlocker", 60kr

Magisk tid


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag skulle kunna fota tusentals bilder varje dag nu när det är vår. Alla blommor och resten av naturen är magisk nu. Varenda grässtrå har något speciellt, varenda blomma är uppbyggd så komplicerat och vackert och alla väder är uppskattade och oerhört energigivande. Idag blåste det så att träden nästan låg jämns med marken och det regnade så mycket och hårt att jag nästan trodde att taket skulle falla in. Jag älskar det! Allt som fattas nu är ett rejält åskväder.

Pennor


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag har väntat länge på att få lägga upp mina pennor på bloggen, nu när jag har visat rätt svår på "GIssa vad" så kan jag göra det. Vilken är snyggast, färg, delvis svartvit eller svartvit?

Rätt svar: Blyertspenna


Japp, det var en blyertspenna. Katarina gissade rätt. Grattis!!! Vilken ära! Helt otroligt... något som är bättre än länken i min blogg som vinst är kanske beviset på att du är klipsk och kan koppla kluriga bilder till rätt objekt. Då blev det helt plötsligt en mycket bättre vinst.
Andra gissningar var vattenkran och något slags verktyg.

Påminnelse gissa vad


Jag påminner om den senaste "Gissa vad". Vad är det för något som är förstorat på bilden? Gissa på!

Kåda


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Människor skadar och ut kommer något så vackert. Eller....det ser kanske ut lite som snor, men vi säger att det är vackert.

Livvakt

Bild lånad av Expressen
Jag har hört om det på radion och läst om det i både aftonbladet och i arbetarbladet, om den 11-åriga grabben som numera har en betald "livvakt" med sig i skolan för att slippa bli mobbad. Tänk att det helvetet med mobbning ska gå så långt att någon så ung som 11 år ska behöva betala en vuxen för att orka och våga gå till skolan.
  Jag var elevskyddsombud på högstadiet och berättade samma sak på varenda möte under fyra års tid. Jag berättade precis vilka som var mobbade och vilka som mobbade och absolut ingenting gjordes åt saken. När jag på en håltimme under gymnasietiden var på besök och pratade med en av mina gamla handledare så fick jag veta att lärarna trodde att vi överdrev. Han sa att det mest var påhitt och något vi överdrev om, för ingen hade uppmärksammat att dessa människor var elak mot någon annan. All den tid och energi jag la ner på att försöka få skolan att göra något åt dessa elever var helt förgäves och jag förstår verkligen föräldrarna till den 11-åriga grabben.
   Alla långtidsarbetslösa som sätts i arbete i skogen och liknande kan bli "livvakter" som håller koll i korridorerna istället tycker jag. Mycket viktigare än att ta ner sly runt om i landet. Vi hade skolmorfäder, alltså en skolmorfar, som vandrade runt i skolorna och umgicks med eleverna och var där när inga lärare var det. Problemet var att det var två herrar som fick hoppa runt mellan fem skolor och som inte blev långvariga pga brist på pengar. Jäkligt synd var det, för det hjälpte och man kände sig lugnare när det fanns fler som fanns till hands.
   Att ta hand om mobbning och försöka stoppa alla elakheter när man är 15 år och yngre är jäkligt svårt och det fungerar inte. Rollen som mobbare sitter oftast i resten av livet, omedvetet och rollen som den mobbade sitter oftast också i resten av livet, även det omedvetet. Man tror att man ska slippa helvetet när man tar studenten, men man tänker inte på att arbetskollegor kan vara lika jävliga. Vad kan man göra åt saken? Ha "livvakt" hela livet? Ta skiten och hoppas att man överlever? Ja, att prata med vuxna om det hjälpte inte ett skit iallafall.

Take a guess


Nu är det dags igen. Gissa vad det är som är förstorat på bilden ovan. Den som har rätt får ära och en länk i min blogg. Vem kan motstå det?

Grönt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Därför är våren bättre än sommaren, för att det gröna är så mycket grönare.
Jag ska försöka låta bli att gräva ner mig allt för mycket och jag ska bli lite glad igen, tänka på det positiva, allt det gröna.

Förbannad..

Känsliga läsare bör kanske inte läsa...
Tänk att jag inte klarar av att söka jobb, efter två års jävla sökande tamigfan överallt så blir jag fortfarande deprimerad och arg av att ens försöka söka jobb. Varenda gång man ska söka ett jobb så behöver man fylla i 50 sidor med bara massa omöjliga frågor som sänker ens självförtroende till botten. Det finns två ord jag hatar mer än allt annat och det är "personligt brev". Det finns inget värre, kanske ordet "referens". Jag får lust att kasta datorn i golvet när jag måste fylla i olika val och ingenting passar och allt bara blir konstigt och korkat.
Igår satt jag i tre timmar och sökte jobb, när jag hittade något simpelt som jag kanske har en liten chans att få, ja då krånglar hemsidan där jag ska söka. Idag kom jag in på skiten, ja då krånglar tamigfan allt annat istället. All jävla tid som jag har lagt ned på att söka jobb och det enda jag har fått ut av det är en deprision. Att bli nekad alla jävla jobb efter att ha slitit för att söka skiten, så kan man inte göra annat än att gråta sig till sömns och skita i resten av världen. Ta mig i arslet, säger jag bara!

Not anymore


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ni vet de där knopparna som jag tidigare visat i bloggen? De ser inte ut som knoppar längre.

Min (och lite Krilles) helg


(Niklas, vän till Krilles broder, har fotat med min kamera)
Jag har fortfarande ont i kroppen efter helgens påhitt. Det var inte bra att varken ligga konstigt med nacken i soffan på torsdagkväll eller sitta med huvudet på sne i bilen påvägen hem från festen i lördags.
Vi hann göra rätt så mycket saker från torsdag eftermiddag fram till ett idag.
Såg tre olika kasar, hämtade Jonatan (Krilles broder) i Uppsala, fixade inför festen på lördag, fixade ännu mer inför festen, festade i sex eller sju timmar på lördagkväll, åt glass, sov nästan hela dagarna, kollade en del på tv och jag hann spöa Krille på Carcasonne två gånger.
Bandet som spelade på 50-årsfesten tog kontakt med mig mot slutet av kvällen och undrade om jag kan fota åt dem i framtiden. Visst sjutton kan jag det allt.

Drip drop


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag sprang ut med kameran i högsta hugg för att fota en lite mer dramatisk himmel med solstrålar som strålade igenom mörka moln, men dropparna på all vegetation var mer spännande. Det är direkt efter en regnskur man ska gå ut och njuta av naturen. Fåglarna lät jätte glada för den svalkande skuren.

Tired


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Trött efter gårdagens 50-årsfest så bjuder jag på två bilder och hoppas att alla mina läsare kan ha en lugn och skön söndag som jag kommer fortsätta att ha. Vilken föredrar ni, färg eller svartvit?

Värsta fiende


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Mammas värsta fiende, en liljebagge!  Duun duun duuuuun....

Irriterande juice


Bild lånad från Arla
Finns det någon mer irriterande reklam? Ja okej, det kanske det gör, men ändå.

"-Vi missade förra gången.
-Ja, vi missade ju förra gången.

-Men nu är vi här!
-Ja, nu är vi här ja."

Är det bara jag som stör mig på detta?

RSS 2.0