Ny vecka, ny gissa vad


Då var det en ny vecka och en ny gissa vad. Gissa vad det är på bilden. Gissar du rätt vinner du en länk!

Glänsande häck


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/200s, F5,6, ISO 200)
Jag såg något som glänste under en fotorunda för ett bra jäkla tag sedan och när jag gick riktigt nära så såg jag att det var en spindel. När jag sedan tittade på bilderna så såg jag att stjärten på spindeln faktiskt inte glänste utan den var vit. Ja så kan det va.
Nu ska jag gå och stoppa Krilles mycket dödliga blödning. Han bet sig i läppen precis och blöder hela hakan full med blod, ja om man frågar honom iallafall.

Rotat i arkiven igen


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/60s, F5,6, ISO 250)
Jag har inte nya bilder att bjuda på här hemma hos Krille, det var ett tag sedan jag uppdaterade arkivet här, så därför går jag ett år tillbaka i tiden. Jag fick inte riktigt till det då när jag fotade, men själva syftet med bilden var att det var häftigt med mossan på roten som formade sig coolt, jaja så kan det vara. Idag (inatt) så gillade jag färgerna i den.
Bla bla bla. Nu ska jag och Krille gå och lägga oss och hoppas att vi vaknar före fem imorgon. En aning trött? Oja!

Dike


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F8, ISO 100)
Att ett dike kan vara så vackert! Speciellt med tanke på hur mycket alla dumma människor har saboterat där.
Vet ni vad? Det känns så otroligt skönt att ha fått tillbaka alla mina vänner och veta att jag har dem. Jag kan andas ut en aning. Jag behövde "säga" det till någon...

Sprakande löv


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/125s, F5, ISO 100)
Det togs för en månad sedan, men det får duga mina vänner, idag ska jag orka göra massor av annat. Jag ska orka få någon ordning här hemma, byta gardiner, packa och massa annat. Äntligen har jag rakat mig under armarna och tvätta håret! Det har inte varit lätt när jag inte har kunnat lyfta armen.
Ikväll åker jag till Gävle igen. Kommer väl hem på söndag eller så, vilket betyder dåligt med inlägg och svar på kommentarer, men skriv ändå så får ni svar när jag kommer hem!

Kiss i sommar


Oh yeah! Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så lätt att få biljetter, men det var det. I sommar ska jag se KISS! Maiden 2008, AC/DC 2009, KISS 2010 och det ska fan bli Metallica 2011, annars jävlar! Ångrar mig något grymt att jag inte såg dem i år, irriterande att de ignorerar oss 2010 och därför hoppas vi på 2011 istället. Vilka fler band bör man se innan man faller av pinn?

Festmåltid


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100, F8, ISO 100) andra bilden är ett urklipp ur den första.
Jag tyckte att det lät massor precis framför mig bland träderna och när jag tog upp kameran och tittade genom sökaren så såg jag en massa småfåglar som hade festmåltid bland alla rönnbör. Precis när jag tröck på avtryckaren så flög alla utom, men en modig rackare satt kvar och var så fin så.

Nu ska jag svara på en hel drös med kommentarer igen och försöka hålla mig borta från Ghostwhisperer ett tag. Jag är så jäkla kär i karaktärerna så det är nästan skrämmande! Jag har kommit på att det finns en viss likhet mellan Angelica och Jennifer Love Hewitt, förutom utseendet så är det en annan sak också som bara Angelica får veta, men jäklar så lik de är!

Rätt och väldigt nära


Okej, det här är väldigt svårt för mig, det var många som gissade riktigt bra den här gången. Det mest korrekta svaret skulle ha varit ett ögonbryn, Krilles ögonbryn, men jag ska inte vara petig.
Chrisse gissade på Krilles öga och borde få extra poäng för att hon visste vem det tillhörde, grattis!
Mimmi gissade på päls på något husdjur och jag lär då säga att det var riktigt nära, så du får också ett grattis!
Sist men inte minst så gissade Josefin på någons ansikte och det var ju också rätt, så grattis till dig också!

Andra gissningar var:
En närbild på Pompe (min hund), hans nos eller ögonbryn
En katt
Någons hår
Mössax2
Insekt
Blomma
Dunmaskros
Lockigt hårx2
En sådan där liten brun hårig, stickig frukt som ingen verkar äta som finns på Ica
Kablar
Fårskinnsfäll
Stickad tröja
Spindelben
Ståltråd
Något mossaktigt

Tänk vilken fantasi mina läsare har! Riktigt roligt att veta svaret när ni gissar!

Inte riktigt rätt


Ingen har gissat riktigt rätt än, därför ger jag er en till bild. Ganska så sent på dagen... jag fick hem fem säsonger av Greys Anatomy idag och har därför spenderat dagen åt att kolla klart på andra säsongen av Ghostwhisperer. Jag måste ju komma någon vart!
Många har varit riktigt nära, men har inte gissat riktigt rätt. Fortsätt gissa!!

Nästan lite sent


Jag höll nästan på att glömma, det är ju för sjutton dags för Gissa vad! Vad är det ni ser på bilden? Den första som gissar rätt får en länk i vinnarinlägget. Lycka till allihopa!!

Skepp ohojboj!


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/250s, F5,6, ISO 100)
Jag vet itne hur många gånger jag har fotat den här bojjen som åker runt runt av vattnets kraft. Jag skulle kunna skriva något poetiskt om den och om frihet, men jag är inte duktig på att skriva, så jag överlåter det till er och till någon som kan istället. Vacker på bild är den iallafall!
Jag har upptäckt ett antal gånger nu ikväll att jag har ont i armen, det hugger till, jag glömmer bort det och göra hastiga rörelser och det hugger till. Så jätte ont gör det inte, men det är irriterande att jag ska glömma det hela tiden.

Redigeringsguide

Nu har jag kommit hem från Amanda och från sjukhuset där jag har vaccinerat mig. So far so good!
Igår lovade jag att skriva ett inlägg om hur jag redigerar bilder och jag håller vad jag lovar, då jag kan göra det iallafall, så här kommer det.
Det finns jätte mycket tips på hur man kan redigera i Photoshop, men jag har inte stött på ett enda inlägg om något annat redigeringsprogram, därför är det kanske bra om jag skriver ett då.
Jag fotar i RAW (NEF) och redigerar i GIMP (som är gratis att ladda ner och lagligt), vilket gör att jag har blivit tvungen att ladda ner ett gratis tillägg till GIMP som gör att jag kan behandla bilderna i RAWformat. Det kan du göra här. Leta reda på rätt variant åt din dator. Först måste du ju såklart ha GIMP och det kan du ladda ner här.
Jag tänkte visa er hur jag redigerade en av bilderna jag visade er igår. Vi börjar helt från början med grundbilden.

Sedan gör jag bilden ljusare genom att dra i kurvan som är rödmarkerad nedanför, den manuella kurvan i tredje fliken. Här kan man vara petig och ändra kurvan upp och ned efter hela kurvan om man vill och ändra mer exakt vart man vill att bilden ska vara ljusare och mörkare.

Jag ökar färgmättnaden så att bilden får samma färger som jag såg när jag tog bilden. Här ökade jag med 0,45 på skalan, vilket gjorde en enorm skillnad. Detta gjordes under den femte fliken. Under färgmättnaden kan man även ändra kontraster i kurvan, det behövdes dock inte i den här bilden.

Om man vill så kan man ändra storlek och format på bilden under den sjunde fliken. Jag tycker att det är bäst att spara bilden i orginalstorleken efter första stadiet av redigeringen och sedan spara om en till kopia i mindre format om man exempelvis ska lägga upp bilden på bloggen. Därför ändrade jag inte något här den här gången. Vi återkommer till det.

I nästa steg döper jag om bilden och ställer in vart kopian av bilden ska sparas. När det är gjort så trycker jag på spara allra längst ner och bilden sparas och ufraw (programdelen man använder för filer i RAWformat) stängs.

Då påbörjar jag andra stadiet och öppnar bilden i GIMP. Om jag ska lägga in bilden på bloggen så minskar jag bilden till 500 pixlar i bredd. Det gör jag under bild-->skala bild. Om jag vill att bilden ska förminskas eller förstoras jämt, alltså inte bli smalare, bredare, osv, så låter jag kedjan vara ihopkedjan på sidan om. Sedan ändrar jag bredden.

Om jag vill göra bilden skarpare så går jag in på Filter-->Förbättra-->Gör skarpare. I det här fallet tyckte jag inte att det behövdes.

Sedan spar jag bilden genom att trycka på Spara som-->Spara. Jag kollar så att kvaliteten är på hundra och trycker spara. KLART.

Det tog sin tid att göra, men nu är det gjort. Är det någon annan bild ni undrar över hur jag har redigerat så är det bara att fråga så visar jag er.

Överallt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/160s, F5,6, ISO 100)
Jag satt och skulle fota gula löv på backen när jag ser att det rör sig väldigt mycket omkring mig. Är det något som får mig att rysa så är det när det kryllar av smådjur och kryp. Så som det ser ut på bilden var det överallt och jag satt mitt i det. Gissa vem som tog några snabba kort och sedan sprang? Det kröp i mig bra länge efteråt.
Jag drar iväg till Amanda snart och kommer hem igen imorgon. Då ska jag svara på miljontals kommentarer och bjuda på ett inlägg om hur jag redigerar bilder. Det verkar vara intressant.

Vattenpölar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F8, ISO 100 x2)
Ibland kan groparna i vägarna uppskattas också. Ska man ta sig fram på vägarna och det är gropigt så är de jätte irriterande, men ska man fota vägarna så blir det superbra med gropar och bulor. Perfekt när det har regnat! Allt har en fram- och baksida!
Jag blev inte lite chockad när jag loggade in och upptäckte flera sidor med kommentarer, jag förstod direkt vad anledningen var, startsidan! Jag har en känsla av att denna dagen blir framför datorn. Jag har som regel att svara på alla kommentarer...

Äntligen 2!


Igår var jag äntligen ut med min favorit, Angelica! Vi blev kompisar under högstadiet, umgicks ofta till typ januari/februari någon gång i år då vi helt enkelt tog tag i våra liv på olika håll och hade fullt upp med allt annat. Vi gled ifrån varandra en aning.
Men igår då kom vi igång igen och jävlar så kul jag hade! Hon är ju så sjukt härlig och underbar! Först så fick jag se hennes lägenhet med hennes fantastiska lösningar och jag fick träffa Charlie, jag fick en snabb genomgång om vad som har hänt under nästan ett år och sedan blev det utgång. Vi dansade oss svettiga inne på Heartan i Gävle och lyssnade på ett grymt band och jag hade ont i mungipor, fötter och vader efteråt.
Jag har saknat dig Angelica, du är fortfarande lika underbar som förr! Är hon inte den snyggaste pirat ni sett?
PS. Min andra underbara favorit kom och hämtade mig efter utgången och jag är så glad att jag har honom. Min kille Krille! Jag är så sjukt tacksam för att jag har honom! DS.

Äntligen!


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/250s, F5,6, ISO 100)
Vet ni vad mina vänner? Innan jag åkte iväg till Gävle igår så passade jag på att fota Boänge dränkt i solljus. Det är väl även därför jag inte har fotat riktigt på en månad, det har varit alldeles för tråkigt ute för att göra det. Så igår var jag ut med kameran en snabbsväng och det kändes oerhört bra att trycka in avtryckaren! Förhoppningsvis så har det släppt en aning nu, för jag känner att det är bra för mig att komma ut och fota.
Jag älskar den här bilden, även om den inte alls blev som jag ville. Det var kaos nere vid ån och jag gick dit för att kolla vad som lät och det var hundratals fåglar som satt runt om i buskar och träd och pratade högt. Det var ett gäng fåglar som flög ut över ån nästintill hela tiden och satte sig i olika träd efter kanten och det avr det jag ville fånga på bild. Hemma väntade maten på mig så jag orkade och hade inte tålamodet till att få till det på bild. Tittar ni noga så ser ni en fågel som flyger iallafall.

Lust att fota


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/200s, F4, ISO 100 x2)

Iförrgårkväll satt jag och kollade igenom gamla bildarkiv igen och försökte få lite inspiration när jag såg dessa två bilder. Jag tog bilderna i somras hos mina släktingar i Alfta, om ni kommer ihåg det mina gamla läsare? Jag vill åka dit igen och träffa släkten och vovven deras och jag vill fota. Jag vill fota så mycket att kameran blir överhettad. Det var länge sedan jag kände så nu.
Jag kom på varför iförrgår. Det beror på att jag har tröttnat på att fota samma ställen hela tiden och jag ser samma motiv överallt i mina fotomappar. Jag vill fota människor, byggnader, händelser, men får aldrig fingrarna ur och orkar aldrig släpa runt kameran. Det är extra svårt när man inte riktigt har någon att ta med sig ut när lusten faller på. Jag vill fota modeller också och det är inte många i min närhet som ens tillåter en kamera i deras närhet. Så...what to do? Någon frivillig?
Hade förövrigt skit kul igår och hade därför inte tid alls till att blogga. Sånt är livet!

En annan känsla


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F9, ISO 200)
Om jag fick en mysig känsla av den tidigare bilden så får jag en känsla av lugn och en känsla av kyla av den här bilden. Den är tillåten en dag som denna då det ska komma soool imorgon! Helt otroligt! Passande för jag ska på date med Angelica och vi ska ha så jäkla roligt imorgon! Det har jag bestämt. Så jag kom hem från Gävle idag och åker tillbaka imorgon igen. Jag hoppas att blogglusten kommer tillbaka på riktigt sen efter det.

No more naked popcorn

Jag tänkte sätta mig och blogga igår, men det blev inte av, jag var helt slut efter allt popcornätande på bion jag och Krille var och såg. Vi köpte den största menyn för att det skulle räcka under hela filmen och det gjorde det, knappt. Vi såg 2012 som var bra och som fick mig att undra om det kommer att bli sådär om bara några år och om man isånnafall måste börja ragga upp rika biljonärer från typ Ryssland.
Jaja, ett tips är att köpa popcornkrydda för 19kr med olika smaker och krydda era popcorn när ni känner för att lyxa till det på bion, som i sig är lite lyx ändå. Vi valde cheddarsmak och det var riktigt gott faktiskt! För att läsa mer om det gå in här. På kryddburkarna stod det att hemsidan hette nomorenakedpopcorn.com, men man blir då vidareskickad till den där sidan istället, dåligt! Mycket coolare med kampen mot nakna popcorn!
Här i Gävle fanns det fyra smaker, nacho cheddar, sour cream and onion, butter och kettle corn (jag tror att det var den fjärde). Burkarna ser pyttesmå ut, men det räckte till en stooor popcorn och blev t.o.m över för oss. Skit gott och det är roligt att sitta där med sin egna lilla kryddburk.

Spiderweb


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/80s, F8, ISO 100)
Fasiken så dålig jag är på att blogga nu.. men jag bjuder på något iallafall. Idag tänkte jag bjuda på en bild från förra sommaren som jag precis har upptäckt. Den blev så mycket sämre här i bloggen, men jag gillar den ändå. Spindeln som spann det där nätet var smart, titta vilket utsikt! Mindre smart att placera sig där alla ställer sig och fiskar kanske...

Regn och rusk, mysigt!


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/20s, F4,8, ISO 400)
Regn och rusk, men jag får en mysig känsla när jag ser den här bilden. Kanske inte skulle ha fått samma känsla om jag såg det här där ute, i regnet och rusket, men säker bakom en dataskärm så känner jag så. Jag kommer ihåg hur jobbigt det var att fota när det stod spön i backen, men skam den som ger sig!

Nyredigerad bild och helvetesbacken idag


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/60s, F5.6, ISO 200)
Jag har visat den här bilden förr, men nu har jag redigerat den bättre och jag är fortfarande lite småkär i den så den tål att visas igen tänkte jag. Sådeså!
Idag släpade jag mig upp ur sängen klockan nio, sent för vissa, tidigt för arbetslösa och cyklade iväg till arbetsförmedlingen. Där lyssnade jag på Freddie som pratade om att starta eget. Jag känner mig nu redo faktiskt.
Jag kom på när jag cyklade dit att det jobbiga är inte själva cyklandet i sig utan det är att man först fryser arslet av sig när man kommer ut och lagom till helvetesbacken så håller man på att drunkna i svett istället. Varför bygger dom stan innanför helvetsbacken för? Korkat!

Växande ovanpå


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/50s, F5,6, ISO 400 x2)
Ja, naturen har sina konstiga fenomen, lär jag då säga. Små små svampar som växer på en liten liten kvist och små små utväxter på ett dött litet litet löv. Tittar man närmare på våra underbara svenska skogar så kan man bli fängslad en hel dag. Att då sätta sig på huk och fota allt man ser gör att man får sitta där i två hela dagar. Jag antar att jag är lite av en naturnörd.

FågelburNikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/125s, F9, ISO 100-1/200s, F10, ISO 100-1/160, F9, ISO 100)
Jag blev sugen på lite sommar och hittade dessa bilder från i somras i arkiven. Det är en fågelbur som hänger i Krilles musikrum som prydnad i fönstret. Jag har såklart tagit ut den och fotat den. Jag har planerat att fota om bilderna någon gång och få till det bättre och så som jag vill ha det, kanske med en modell. Det kliar lite i mina fingrar av bara tanken. Sålänge får dessa duga.

Rätt


Det var knapparna på en av de mycket populära guitar hero gitarrerna. Rätt gissade Josefin, GRATTIS!!
Andra gissningar var:
dammsugarslang
staplade tallrikar
element
fjäder i stål/plast

Bättre?


Hjälper den här bilden då?

Gissa vad bilden föreställer


Jag tänkte som så att eftersom att jag inte känner riktigt för det här med att blogga så får ni en "Gissa vad" istället, är det okej?
Förövrigt så tänkte jag passa på att förklara att bildkvaliten oftast är kass och att bilderna inte är roliga att se eller något att hänga på väggen när det gäller "Gissa vad"bilderna, men om ni skulle kräva det av mig så skulle jag inte orka fota olika konstiga grejer enbart för eran skull så. Inte för att någon har klagat, men jag tänkte bara förklara att jag kan bättre, om jag bara vill. Bra då är det uppfattat också!
Så gissa vad det är på bilden nu allihopa!

Random


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F5,6, ISO 100 X3)
Jag bjuder på tre random bilder från mitt arkiv tills vidare och tänkte springa ner till Krille igen. Jag har inte haft någon ork eller lust alls till bloggandet de senaste dagarna och då ska man inte blogga heller så. Istället har jag umgåtts med Krille och träffat Angelica, den bästa Angelica på denna planet som jag har saknat något så otroligt!
I'll be back!

Horn i pannan


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/80s, F5,6, ISO 100)
Spindeln med horn i pannan. Förstår ni hur liten den där spindeln var och hur svår den var att få fokus på när den försvarade sitt käk? Tur att jag var bakom kameran och på ett längre avstånd tack vare objektivet mitt så att jag slapp komma alltför nära. Ser ni inte hornen och huggtänderna?

Fototips: Kameraköp

Nu när det snart är jul så börjar de flesta skriva önskelistor och på många listor står en kamera med som önskemål, så även på min. Jag tänkte bjussa på lite tips till alla som inte har någon koll alls på vilken kamera de vill ha. Bered er för mycket läsning!

1. Bestäm märke. För att bestämma sig för detta så krävs det lite efterforskning. Jag valde Nikon för att det kändes rätt och det gör det fortfarande, jag har liksom aldrig varit intresserad av något annat märke. Dock så tycker jag att man ska hålla i och prova olika märken och modeller innan man bestämmer sig. Så åk till en fotobutik eller annan affär där kameror säljs och håll i olika kameror och gå igenom menyer. Helst ska du även testa att fota. Har du någon i din närhet som har en kamera, testa då den! Eller om man redan har andra produkter med ett visst märke så kan det vara lättast att fortsätta på den linjen. Då kan man redan hälften av det man ska kunna.
2. Tänk på vad du ska ha kameran till. Ska du fota vimmelbilder, porträtt, natur, landskap eller macrobilder? Självklart kan du köpa ett kamerahus och sedan fota alla kategorier och bara byta objektiv, men innan du köper en kamera och ditt första objektiv så ska du ta en funderare. Jag fotar mest natur och macrobilder och skulle bli jättemissnöjd om jag bara skulle ha kitobjektivet, t.ex. Fundera även på om du vill kunna filma med din kamera eller inte, detta går inte med alla kameror.  Även här så är det bra att kunna testa sig fram för att veta vad som är roligast att fota. Kameraprylar är lite för dyra för att bara impulsköpa och därför bör man veta vad man behöver och vill ha.
3. Lär dig kameraspråket. Innan du bara går och köper en kamera så är det bra att veta vad försäljaren snackar om. Du behöver inte vara expert, men det är skönt att veta vad man själv behöver och vad man bara blir pålurad. Därför ska du lära dig olika termer som bl.a. står i reklamer. Det är det bästa tipset jag kan ge er. När du förstår alla reklamer för kamerorna och vet precis om det passar dig eller inte, då är du redo.
4. Kolla upp priser och garantier. Detta är jätte viktigt. Kameror är, för nästan alla, dyra prylar och därför vill man köpa det billigaste som går och man vill kunna få hjälp om kameran går sönder. Jag vill inte köpa kamerahus eller objektiv hos en billig butik eller av en osäker källa på internet. För att risken blir oftast större att man inte kan få den hjälp man kanske kommer behöva sedan om något skulle hända. Jag skulle aldrig köpa kameraprylar för flera tusen av någon på tradera om jag inte var säker på att allt var helt och att säljaren är ärlig. Om du gör det, kolla upp att det inte finns repor eller konstiga fläckar på optiken, det ska du kräva att få veta.
5. Tänk på alla kostnader runt om. Tänk på att det inte bara är att köpa ett kamerahus och ett objektiv och sedan bara tuta och köra. Fotar man mycket så behövs det extrabatterier, kameraväska i rätt storlek, minneskort, ett system för att spara alla bilder säkert, redigerningsprogram, olika filter för olika effekter och skydd, stativ, fjärrutlösare, reflexskärmar, studiolampor, blixtar osv osv.
6. Tänk i nutid och framtid. Just nu så kanske du inte kan något alls om att fota eller om systemkameror, men det kan du antagligen efter ett år med en kamera. Hur ska du då tänka? Antingen så köper du en billigare kamera för nybörjare och lär dig allt du behöver kunna och köper sedan en till proffsigare kamera eller så hoppar du över det och satsar mer pengar på en dyrare kamera påengång och har mer att lära dig och du får det kanske lite svårare att förstå hur allt hör ihop. Ska du fota mycket så kan det vara bra att ha en extra kamera ifall något skulle hända med din huvudkamera. Därför kan det vara bra att börja med en nybörjarkamera, lära sig den och sedan uppdatera dig med en ny sedan och behålla den gamla utifall att.

När du har tänkt på allt det här och känner dig riktigt säker spring så snabbt du kan och skaffa dig en kamera då! Eller tjata och tjata och tjata tills du får en! Jösses så kul man kan ha med en egen kamera som man kan fota precis det man vill med! Om du har orkat läsa igenom allt det här, ja då förtjänar du en applåd, så du inbilla dig en sådan. Har jag missat ett viktigt tips eller om jag är helt ute och cyklar kommentera då det!

24 sidor Pompe


Kodak C330 (1/39s, F2,9, ISO 105)
Jag har äntligen fått tummen ur och håller på med min fotobok som jag ska få gratis. Vi bestämde oss för att hedra Pompe med 24 sidor med bara honom. Om någon hund ska förtjäna det så är det han. Vi har dock VÄLDIGT mycket bilder på honom så det kommer bli skit svårt att välja...

Svart och vitt brus


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (1/10s, F5, ISO 400-1/6s, F5,6, ISO 100-1/4s, F5,3, ISO 400)
Det känns som att jag har börjat tagit tillvara på en hel del gamla bilder som jag bara trodde var skräp förut. Det känns skönt. Ibland är det enda som krävs att göra bilderna svartvita och så blir det hur bra som helst.

SpottyNikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/500s, F5,6, ISO 100 X3)
Jag tänkte döpa inlägget till spotted först, men jag tänker alltid på "spotted dick" och på Jackie Chan när jag hör ordet spotted och därför passade det inte...

"Server: Spotted dick, sir?
Roy: What?
Server: Spotted dick?
Roy: Can you believe this guy? I'm trying to get something to eat and he's asking me if I got the clap."
Citat från Shanghai Knights.

Anyway, jag är för sjuk för att cykla till sandbackapark idag och fick helt enkelt skjuta upp dagens "starta egetinfo" till nästa vecka istället. Om jag får gå på det i Gävle istället d.v.s. Usch och fy för onda halsar, snuviga näsor och hjärnor förvandlade till bomull! Jag känner mig som en sjuk Nalle Phu!

Svenska granar och svinis?


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/80s, F5,6, ISO 100 X3)
Bilderna får tala för sig själv tänkte jag. Efter mitt besök hos arbetsförmedlingen kröp jag ihop i min säng och hade lite feberfrossa idag. Därav den kassa uppdateringen. Tror ni på svinis eller vanlig harmlös förkylning? Jag hoppas på den sista, men vad satsar du dina pengar på?

Grattis....


Först att gissa rätt var....trummvirvel....Isabel! Grattis!! Nästa vecka får ni gissa igen allihopa!

Dags igen


Det är dags igen, vad är det på bilden? Gissa på! Den första som gissar rätt vinner en länk i vinnarinlägget.

Första snön


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f4-5.6 (1/190s, F9, ISO 200)
En bild från förra året på den första snön som låg kvar. Usch och fy! Ganska fint dock.

Till sin rätta


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Jag bjuder på ett gäng bilder som har sin charm, men som jag inte har gjort något med förut. De har helt enkelt inte blivit ihopparade med andra bilder förut där de hör hemma. Men nu så!
Jag har legat däckad hela dagen i hopp om att bli av med min förkylning till morgondagen. Då blir det arbetsförmedlingen och en date med Amanda.
Tack för alla snälla kommentarer! Jag har inte riktigt ork för stunden att svara på dem, men lite senare så ska jag ta tummen ur och göra det.

Bästa födelsedagen ever!

Nu är jag hemma efter två dagar borta och framför datorn efter en dags firande. Först åkte jag till Amanda som fixade mitt hår och jag kan inte tacka henne nog, hon är så jäkla duktig! Hon borde få stipendium och en inbjudan till en frisörskola. Tack för både sällskap och en frisyr!
Efter att ha sovit hos henne så kom Krille och hämtade mig och så åkte vi hem till honom och gick ut och åt på Churchstreet. Man får vänta i en mindre evighet på plats och på maten, men jösses så gott det är!! Tack så mycket för den supergoda maten Krille!
När klockan precis slagit tolv och det blev 8:e november så fick jag grattis sms och en present av Krille. En dvd om Micheal Jackson (inte den nya efter hans död) och två biobiljetter, tack ännu en gång Krille! Sen sov vi och när jag vaknade kom Krille med ännu mer presenter. Säsong ett och två av Dark Angel, Beyonces nya skiva och en extern hårddisk. Hur glad blev jag på en skala? Enormt!!
Efter att jag fixat mitt nya hår och sminkat mig (notera att jag sminkade mig!), så åkte vi hem till mig där moster och kusin väntade.
Jag fick pengar av forsbackasläkten och av moder och fader och av broder fick jag första och andra säsongen av Ghostwhisperer. Helt sjukt! Den 25:e kommer fem säsonger av Grey's Anatomy som jag också fått av familjen.
Gissa vad jag ska göra resten av mitt år som 21?

Här är en före och efter bild på nya frillan, typ. Vi kom på att jag skulle ha fotat en förebild när vi redan hade börjat klippa och färga...så jag får återanvända den senast tagna bilden på mig.

Det var enormt konstigt att tvätta håret och att klia sig i nacken efter fredagkväll..

Svamp


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/100s, F5, ISO 100)
Mammas favoritmotiv, svampar. Ja, det är vad ni får se på ikväll, oh so fun! Imorgon fyller jag år och jag tror att jag kommer vara ganska upptagen, men har ni tur så kanske jag visar er min nya frilla, mitt nya jag!

Vad är det för larv?


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/160s, F8, ISO 100)
I somras fick mamma panik när jag påpekade att det var larver på hennes rosbuske. Det var itne direkt bara en, det var hundratals, tusentals! Vi vet fortfarande inte riktigt vad det är för larv, någon superkunnig som vet?
Nu ska jag dra iväg till Amanda och komma hem med en ny frisyr imorgon. Håll tummarna!!

På tiden


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/80s, F5,6, ISO 100-1/80s, F5,6, ISO 100)
Nu var det väl ett litet tag sedan jag visade er droppar iallafall? En vecka sedan eller två? Det är på tiden tycker jag.
Jag tror att jag är klar med min affärsplan nu och jag har läst så mycket min hjärna klarar av om bokföring, skatter och momser. Nu får det banne mig räcka. Tills imorgon, då är det möte med Ida från Etablera igen.

Se det positiva


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/160s, F5,6, ISO 100)
Jag orkar inte sätta dit vattenstämplar på alla bilder, så jag ger upp det. Ser någon läsare någon av mina bilder någonstans där ute i cybervärlden, säg då till så att jag kan få pengar för det! Då var det sagt.
Över till själva bilden. Den visar den bra delen av hösten enligt mig. Sprakande färger och små ljusglimtar i mörkret. Man ska ju se det positiva har jag hört, därför valde jag att se den här bilden istället för snöfallet utanför mitt fönster idag.

Glöm inte att ge mig tips här!

Tvhjältar

Alla har vi våra favoriter i våra tvserier eller hur? En tvhjälte som lyfter en hel serie. En karaktär som man väntar på att få se. Jag har listat mina favoriter nedan:

Den självklara favoriten, Abby från NCIS. En karaktär blir inte bättre än så.


Data från Star trek. Förut när jag bara hade fyra kanaler så överlevde jag all min tvtid på grund av denna karaktären.


Självklart Veronica Mars från Veronica Mars. Hur många gånger har jag inte önskat att jag var hon?


Bridgette från Medium. Jag älskar den ungen!


Randy från My name is Earl. Vad sjutton skulle den serien vara utan honom?


Sock från Reaper. Han är bara för skön!


Joshua från Dark Angel. Varför finns han inte på riktigt för?


Det var bara en bråkdel av mina tvhjältar, vilka är dina? Alla har någon favorit i alla serier!

Någon som vet något?


Vilka organisationer gör någon egentlig nytta? Kan man ta reda på det på ett bra sätt? Är det någon som är väldigt insatt i någon organisation som gör mycket nytta?
Det är många organisationer som får in väldigt mycket pengar och använder det mesta till administration och annat än till deras löften, har jag hört. Är det någon som är insatt och har tips att ge mig? Det skulle verkligen uppskattas!

Om jag fick som jag vill


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/200s, F5, ISO 100)
Om jag fick helt fria händer och inte behövde tänka på de kommande åren så skulle jag vilja skaffa en öppen lägenhet med mycket ljus och tapetsera varenda vägg med kala fröställningar. Jag skulle ha kala fröställningar på varenda kudde, tapet, täcke, filt, mugg, ja allt. Jag tycker att det är riktiga konstverk, direkt från naturen. Det är nästan så att kala fröställningar är vackrare än blommorna som täcker hela växten under sommaren.

70-300mm


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/400s, F5,6, ISO 100)
Jag älskar mitt 70-300mm. När jag tog den här bilden satt jag kanske runt 50 meter bort. Notera att jag suger när det gäller avstånd och ögonmått. Det var långt bort iallafall. Jag har klippt ut en liten bild från orginalet, men själva poängen med inlägget är att jag kan zooma riktigt mycket och få till skärpa och bra bilder ändå. Jag älskar mitt 70-300mm, det enda jag saknar på det är en antiskakfunktion. Jäkligt synd att det kostar tre gånger så mycket med den lilla funktionen.

Congratz


Josefin gissade rätt, det är ett gäng mynt på bilden. Grattis!!!

Vinn!


Nu är det dags igen, vad är det på bilden? Gissa vad det är och va först och vinn det otroliga priset! En länk i vinnarinlägget, yaaaay!!

Bäverjäkel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6 (1/60, F5,6, ISO 100)
Vi har en eller fler bävrar som bor i våran lilla å och många grannar sägs ha sett den, även min moder. Jag har eventuellt bara hört den jäkeln plumsa i vattnet när jag har varit ute på fotorunda och det är grymt irriterande. Hur kan man bo granne med en bäver eller fler och inte ens se en bäver under en hel uppväxt? Ja, det undrar jag också. Jag vill inte bara se den, jag vill fota den och få till en bra bild dessutom. På bilden ovan ser ni märken på ett träd efter rackarn, det är allt jag har lyckats fota...

RSS 2.0