Finding focus


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Det här med vart man placerar fokus.

Bland orangea löv


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Nu känns det som att jag bara lägger upp en massa höstbilder, men jag känner för höst nu, så stå ut. Jag tyckte den här svampen såg så härligt röd och fin ut bland alla orangea löv.

Stället alla bör känna till


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Alla mina gamla läsare bör känna igen sig och veta vart det är jag har fotat. Stället som jag har dokumenterat mest här i världen. Alltid lika fint, okej nästan, inte när idioterna tar ner skog och låter det mesta ligga då.

Löv på bryggan


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Det är som mysigast när solen lyser över ån och löven ligger fint på bryggorna.

Butterfly


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Dessa underbara varelser med utomjordiska ögon. Nästan lite freaky, men bra vackra när de flyger och ser så sköra ut.

Rätt svar


Okej det här är en jättekass bild, men det är den enda jag har. Rätt svar på den senaste "Gissa vad" är en sjöborre. Det var faktiskt en som gissade rätt och det var....trumvirverl...Smäm! Grattis!
Den här gången var det ganska roliga gissningar:
Granatäpple
Triceratopsens tunga i jurassic park (hon som är sjuk och har tungan fylld med blåsor)
Pan pizze-ost
Pizza
Varande sår
Plastmaterial
Något äckligt
Snäcka
Inuti någon växt
Något djurs rygg/mage
Skalad blodapelsin
Något bär av något slag

Hjälp


Ingen som har gissat rätt än, ni får en lite mer utzoomad bild. Hjälpte det?

Gissa vad


Okej mina vänner, vad är det på bilden? Gissa vad och gissa rätt så får du en länk i vinnarinlägget.

Erbjudande


(Bild lånad från Fujidirekt.se)

Ett erbjudande om en gratis fotobok från Fujifilm har cirkulerat på olika bloggar ett tag och jag har funderat på det. Jag har funderat på vad jag skulle fylla en fotobok med. Jag har fortfarande inte bestämt mig. Mina bästa bilder som jag hittills har tagit? Bilder från en speciell händelse? Ska boken bli en present? Ja många idéer poppade upp och det var det som avgjorde det hela. Klart som sjutton att jag vill ha en gratis fotobok! Kan jag inte få fler?
Det enda man behöver göra är att skriva ett inlägg om erbjudandet på sin blogg och så får man en gratis fotobok. Eftersom att det finns flera olika upplägg och format av boken så blir jag nyfiken och det snurrar i skallen min. Jag som har så lätt för att få beslutsångest. Som tur är så finns det då ett program som åtminstone kan hjälpa mig fixa själva boken när jag väl har bestämt mig. Programmet laddar man ner gratis och när det är gjort så är det lätt att använda. Perfekt! Man får välja hur många bilder man vill och vart bilderna ska placeras. Sidorna i boken görs av äkta fotopapper och håller därför en bra kvalité.
Vem vill inte ha en fotobok, gratis dessutom?

Taggigt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag visade er tidigare tre mörka bilder, bl.a. så var en av dem den här bilden, men då en mörkare variant. Appropå inlägget med dem giftiga bilderna så tänker jag, när jag ser denna, på disneyprinsessor som dras till att känna på den farliga taggen och som efter det somnar in i hundra år.

Fotoinspiration: David Maitland

Som fotointresserad är man knappast ensam här i världen. Förut var jag väldigt osäker på mig själv och därmed på mina bilder också. När jag kollade i fototidningar, fotobloggar och på vad andra fotade så kände jag mig dålig och jag ifrågasatte mig själv många gånger om jag verkligen fotade bra alls. Jag tänkte och gjorde helt fel. Istället för att bli inspirerad och ha alla dessa bilder i bakhuvudet när jag själv fotar på mitt sätt så lät jag dessa bilder ta över och tyckte att sättet jag fotade på och bildena jag tog var dåliga.
Nu gick jag in på mina favoritfotografers hemsidor och kollade på samma bilder som förr och jag kom på att jag faktiskt har utvecklats. Numera ger jag inte upp hoppet om mig själv när jag ser bilder som jag tycker är bättre än mina. Jag tänker på hur bilderna har tagits och på om jag skulle kunna ta samma bilder, sedan har jag allt detta i bakhuvudet och gör om mina favoritbilder från andra fotografer till något som är mitt eget, på mitt sätt.
Det är det som kallas inspiration. Jag tänkte börja bjuda er på mina inspirationer lite då och då här i bloggen. Den första i en lång rad är David Maitland. Karln är helt otrolig och han fotar inte bara utan han engagerar sig i det han fotar också. Helt sjukt makalösa bilder tar han! Många av dem har varit med i tidningar som Illustrerad vetenskap och liknande.
Här är några favoriter:

Foto: David Maitland
Besök hans hemsida och kolla in resten av bilderna och läs även informationen om dem. (Hoppas att hans advokater inte kommer kicka mitt ass för att jag lånat hans bilder...!)

Mer än bara motljus


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ibland kan ljus som är mer än motljus förstöra bilder och ibland kan det ljuset göra bilder.

GiftNikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
När jag var i Alfta och besökte släkten passade jag på och fotade alla blommor och växter som fanns överallt på deras gård och runt omkring. Jag upptäckte dessa konstigheter ovan och mina tankegångar satte fart. För visst sjutton är det inte bara jag som tycker att det ser ut att vara något supergiftigt som någon prinsessa i en disneyfilm skulle kunna äta och dö av? Jag tycker ändå att växten är vacker. Precis mina favoritfärger, rött, lila och svart.

(Jag har köpt en ministudio med lampor och hela köret idag. Snart kommer Sensa Tempo igång riktigt ordentligt.)

Bokehslända


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag tyckte att bilden på bara trollsländan var ganska tråkig, så jag la till en bild med bara bokeh ovanpå som jag minskade opaciteten på. Det blev en lite mer tilltalande bild. Jag är fortfarande lika imponerad på sländornas uppbyggnad.

Tilltalande


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Något av det bästa jag vet är när bilder tilltalar och drar in mig. Den här bilden gör det. Det är när jag tar sådana här bilder som jag nästan applåderar åt mig själv när jag kollar på min lilla skärm på min lilla D60. Av ren extas så reagerar jag med små tysta applåder åt mig själv.

Konstverk


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag gillar naturens egna konstverk. Så simpla saker kan uttrycka så mycket. Så mycket som jag inte kan få ner i ord.
Idag har det inte blivit mycket uppdaterat här. Har varit upptagen med loppisar och annat hela dagen och sedan råkade jag somna och sov i några timmar. Gissa vem som kommer vara uppe hela natten istället?

Tips: Kontraster

Jag tänkte bjussa på ett litet fototips igen. Ett tips som många glömmer när de fotar. Nämligen att tänka på konstraster. Både när det gäller i färg och i svartvitt. När du vill fota färgstarka bilder så ska du använda dig utav kontrastfärger. Det gör att färgerna syns starkare och poppar ut mer.

Grönt och rött tillsammans ger en bra kontrast.

Blått och orange ger också effekt ihop.

Lila och gult har uppmärksammats i modevärlden, av den anledningen att det är kontrastfärger.

När det gäller kontrasten i svartvita bilder så gäller det att se världen i ljust och mörkt, ganska självklart för att få svart och vitt. I detta fallet så spelar färger inte så stor roll i sig, det är nyansen av färgen som gör skillnad. Ljuset är viktigast för att få bra kontraster i svartvitt. Desto mer svartvit bilden är desto bättre, försök att få bort så mycket grått som möjligt.

Tänk nu på detta om du ska få färger att lysa och om du vill få till bra svartvita bilder. Lycka till!

Natt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag har ju inte visat bilderna som jag tog en natt i väntan på broder. Natten då jag fick leta efter hjärtat mitt som hoppade ur. Det var lite roligt och scary att kolla igenom bilderna när jag såg den här bilden också.

Ser ni vad det är? Ett spöke! Eller så är det min hund som var tvungen att springa ivägen när jag fotade.

Säga NEJ

Bild lånad härifrån.
Jag kollade på Oprah nyss som handlade om mobbning. Jag blev skickad tillbaka i tiden direkt och började nästan gråta. Inte för att jag kände mig mobbad i skolan, det gjorde jag verkligen inte, men jag tyckte att det var jobbigt att vara elevskyddsombud och känna hopplösheten varje dag.
Något som sades, som var jätte viktigt och som jag vet att lärare och kuratorer gjorde fel på min skola, var att man aldrig ska säga åt ett mobbat barn att ignorera mobbarna. Jag vet att vi fick det tipset på våra möten med lärare, kuratorer och alla andra vuxna som jobbade med barnen på skolan, att ignorera mobbarna och att istället bara stötta de som blev mobbade. Jag tror att det var där det blev fel.
Jag har träffat några av de som mobbade under högstadiet och de är fortfarande inte medvetna om att det de sa då sårade. Dessa människor tror fortfarande att alla tyckte att det var roligt och att ingen tog illa upp.
Mobbade barn ska inte få höra att det bara är att ignorera. Mobbaren ska få höra att det som sägs och görs faktiskt sårar och mobbaren ska få höra det direkt från den mobbade. Om jag fick återuppleva tiden på Murgårdsskolan så skulle jag vilja skrika NEJ varenda gång jag gick in i mig själv och ställde mig i försvarsposition. Många gånger slängde jag ur mig elaka saker tillbaka och i slutändan kände jag alltid att jag hade förlorat en kamp, en tävling. Jag skulle istället bara ha sagt NEJ och förklara att deras ord sårar.
Jag kände mig inte alls mobbad i skolan, jag tyckte att det var kul att gå till skolan för jag hade mina vänner och tyckte om mina lärare, men jag mådde dåligt dagligen för dem som tog åt sig och blev mobbade. Jag mådde dåligt för alla förlorade kamper mot dessa mobbare. Jag mådde dåligt för att ingen vuxen tog tag i saken och sa åt de mobbade att säga NEJ och för att de inte sa åt mobbarna att det de säger sårar.
Jag skulle vilja samla min gamla klass och berätta precis hur jag såg varje enskild person och vilken roll de spelade. Efter det skulle jag vilja besöka min gamla skola och prata med eleverna som går igenom samma skit nu och berätta för dem.

Mustasch-Bring me everyone

Jag fick lust att lyssna på Mustasch och hamnade inne på youtube och där inne på karlns sida, Fikmytarn. Han lyckades filma samma låt två år i rad i Kilafors och ingen annan låt. Han kan han.


Krille har även lagt upp ett klipp med Moggis iklädd sumodräkt under Peace&Love. Måste ses! Ignorera drygskallen bara.

Det känns bra hemskt att höra sig själv sådär, även om jag var hes under hela festivalen så lät jag fan inte sådär. Usch...

Mörka bilder


nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ibland känner jag för riktigt mörka bilder som förmedlar lite andra känslor än bilder på färgglada blad. Jag tog dessa tre bilder i ljusa varianter också, men jag kände inte alls lika mycket för de.
Jäklar vad jag uppdaterar...

Konstiga köpvanor

Ibland lyckas vi få in lite extra pengar här i hemmet, såsom bidrag av mor- och farföräldrar, skattepengar eller liknande och varenda gång sker samma sak. Istället för att räkningar betalas eller något nyttigt görs så tar fader en tripp till alla affärer han kan komma på i stil med Biltema, Jula, Rusta osv. Inte för att han har något speciellt att köpa utan enbart för att leta reda på något han kan spendera pengarna på, vad som helst.

(Bild lånad härifrån)
Idag kom han hem med en slipmaskin till enbart motorsågskedjor. Hur ofta använder man en sådan? Högst en gång om året. Även om han har klarat sig utan en sådan maskin i 40 år så måste han ju ha en. Det är det här som är lite jobbigt. Han köper saker som han sedan aldrig använder eller som används en eller två gånger.
Så om ni någon gång behöver en konstig maskin som antagligen ingen annan har så är det bara att komma hit och leta. Pappa har säkert en sådan som står och dammar någonstans. Det skulle ju vara bra om någon använde skiten iallafall.

Röda löv mot blå himmel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag är så jäkla trött i skallen och orkar inte riktigt formulera mig. Bilderna får helt enkelt stå för sig själva.

Skräddare


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag tog en runda runt ån idag igen. Jäklar så snabbt allt går från grönt till brunt. På en vecka ser det ut som något helt annat landskap. Nog om det, vad tycker ni om bilden på skräddaren som jag lyckades ta? Det är ena jäklar på att röra på sig kan jag säga.

Trångsynthet

Något jag blir väldigt trött på är trångsynta människor, människor som bara ser rakt fram och som vägrar ens försöka förstå hur andra tänker. Jag har irriterat mig på dessa människor väldigt länge nu och behöver skriva av mig.
Jag lyssnar på all musik som är bra, det spelar ingen roll vilken genre en låt hör till, sålänge den är bra så lyssnar jag på den. Vissa trångsynta människor vägrar lyssa på musik från en viss genre och blir hatiska mot andra som lyssnar på den genren. Varför? Varför kan man inte ge varje enskild låt en chans och lyssna på den kanske mer än två sekunder? Trångsynta människor när det gäller musik retar mig något så fruktansvärt!
Likadant tycker jag när det gäller olika klädstilar. Vissa tycker illa om alla människor som klär sig på ett visst sätt enbart för att de har bestämt sig för att hata den stilen. Jag tittar på varje enskild människa och tycker att alla människor som känner sig bekväma i sin egen stil och som får ännu bättre självkänsla av den stilen är snygg. Det spelar ingen roll om det är en svartrockare, snobb, punkare, hiphopare eller vilken stil det nu är människan har, så länge människan utstrålar självkänsla och ser ut att känna sig bekväm så är det snyggt. Jätte irriterande med människor som dömmer andra enbart pga deras stil och vägrar att rubba på deras åsikter eller höra på andras.

(Bild lånad härifrån)
Det jag stör mig mest på gällande dessa människor är deras superstarka åsikter om större frågor. Jag försöker alltid lyssna på vad andra har att säga och jag kan acceptera vad andra tycker och kanske ändra mina åsikter lite, se det från ett annat perspektiv. Dessa trångsynta människor kan oftast inte argumentera eller lyssna på andra, iallafall inte ta in vad andra säger, utan kör på sitt race och lever i en bubbla. Dessa människor är oftast okunniga just för att de inte kan lyssna på andra och nonchalerar kunskap.
Sådant här gör mig förbannad, det är sådana här männsikor som startar krig och orättvisor här i världen. Alla borde vara lite mer öppen mot andra och annat än vad de är van vid, lite klichéaktigt men världen skulle då vara en bättre plats.

Uppmuntran i vinter


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag kan inte beskriva hur mycket jag gillar dessa bilder. Ni vet vad jag ska kolla på i vinter när jag har tröttnat iallafall. Ni kan få titta på dem nu undertiden jag tar hand om en massa pärlor som jag precis har fått hem.

Snäcka på väg


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Visst var det en snigel på bilden, rättare sagt en vinbärssnäcka. Rätt gissade Pelle och Katarina, grattis!
Vad tycker ni om snäckan då? Helt otroliga varelser!

Nyaste Gissa vad


Ja, då var det dags igen då, vad är det på bilden? Jag ska försöka ge er en "Gissa vad" per vecka, synd att jag aldrig kommer ihåg eller orkar leta rätt på när jag hade den senaste bara. Vad är det på bilden?

Yuto Miyazawa

Jag kollade precis på Ellen och såg det mest otroliga på länge. En japansk unge på nio år som spelar gitarr bättre än de flesta jag vet om. Han är NIO år!!Efter Yutos besök hos Ellen fick han vara med Ozzy och spela på Blizzcon inför miljontals nördar runt om i världen. Hur coolt är inte det?

Lommigt och mysigt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Nu börjar det se riktigt lommigt och mysigt ut här i Boänge igen. Under högsommaren så är det en mer tråkig grön nyans överallt. Nu är det massor med svamp och mossor igen och allt har fått tillbaka sin lysande gröna färg, strax innan allt blir gult och rött. Ovan bjuder jag på tre bilder från en tripp runt ån.

Fjäder


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En fjäder från Krilles soffa, visst är den fin?

Harmoni


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag är lite kär i dessa bilder. Jag känner mig harmonisk när jag ser dem. Hoppas att ni också gör det! Då kan ni göra det undertiden jag är och ser Ken Ring ikväll. Jag tror inte det finns någon annan med så blandad musiksmak som mig, kanske Krilles fader då...

Lite färg


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Nu när det börjar se trist ut ute och när det är större risk för dåligt väder än chansen för bra väder, så passar det väl med tre färggranna bilder från sommaren som har varit?

En liten händelse

Under natten som var väntade jag på att broder skulle komma hem från Uppsala genom att fota nattmörkret ute med vovven min. Det är lite läskigt när det bara är gatulysena som lyser och man är omringad av skog. Efter att ha fotat gatulysen bestämde jag mig för att fota blindt in i mörkret med inget annat än en slutartid på 12 sekunder och en bländaröppning på f5.6. Blodet frös i mig när jag vände mig om och kollade på den lilla bilden på kameran och såg något vitt som helt plötsligt hade dykt upp. Jag tröck snabbt på avtryckaren igen, men denna gången med blixten på och såg att det var grannkatten. Gissa om jag blev rädd?

Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Första bilden är orginal och den andra har jag gjort lite ljusare i photoshop. Jag skulle ha kunnat tagit en bättre bild, men mina nerver klarade inte det.

Välj


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag kunde inte bestämma mig för vilken av bilderna jag gillade mest, därför får ni dras med båda och så får ni tillfälle att bestämma vilken som är bäst. Vilken skulle du ha valt om du var tvungen, för det är du, jag mördar dig om du inte bestämmer dig för en av dem!

Staket


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Visst var det ett staket, det var tydligen jätte lätt då alla gissade rätt. De som gissade var: Mia, Krille och Mimmi, grattis!!

Vad föreställer bilden?


Jag chansar. Ser ni vad det är på bilden? Gissa på!

Älvkarleby


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6 (alla utom den första som togs med Sigma 70-300mm f4-5.6)
Jag och Krille åkte en sväng till Älvkarleby i söndags. Självklart så fick min kamera följa med och det blev en del bilder på fallet. Jäklar så det forsade och jäklar vad det yrde vatten i luften. Jag fick torka ren kameralinsen mer än en gång kan jag säga. Vi åkte dit i hopp om att indianmuseet skulle vara öppet, men det hade stängt för längesedan, redan 30 juli. Vi besökte istället alla andra bodar med konst, smycken, experiment och annat. Tur att allt var gratis, för det var inte allt för mycket att hänga i julgranen. Vi fick se fantastiska landskap också och en hel del fotades.

Fluga


Nikon D60+Sigma 70-300mm 4-5.6
Nu äntligen har jag fått in en bild i ett inlägg! En bild från juni, men även om den inte är dagsfärsk, så är det fortfarande en favoritbild. Har jag visat den förr?

Suger!

Jag tänkte uppdatera med en bild, men eftersom att blogg.se vägrar ladda upp bilder eller hitta bilder som finns, så går det inte. Blogg.se suger! Läs föregående inlägg och fixa utmaningen där istället.

Utmaning

Okej mina läsare nu ger jag er en utmaning. Alla som har en kamera och som har viljan ska vara med. Vi ska alla öva på komposition genom att ta ett föremål och försöka få ut en bra bild på föremålet. Det blir lite tråkigt om alla tar det närmsta, för jag antar att alla sitter vid datorn när dom läser detta, så slumpa fram ett föremål.
Komposition handlar om vinklar, hur mycket av föremålet som är med på bilden, vad förutom föremålet som är med på bilden och var du placerar föremålet.
Fota nu föremålet, få en bra bild, skriv ett inlägg om bilden eller lägg upp en bildlänk, skriv en kommentar i detta inlägg och så får den som komponerat den bästa bilden en länk i kommande inlägg.
Här är mitt exempel:


Fågel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ni får en fågel på bild en kväll som denna. Det får duga.

Löv, Sensa Tempo


Nu har jag uppdaterat lite grann på Sensa Tempo, min smyckesbutik på nätet, om någon har missat det. Bl.a. så fick det här halsbandet komma upp på sidan. "Löv" finns att köpa här för 80kr.
Jag har lite problem med sidan som kommer att fixas ikväll, men tills dess så kan jag inte göra något åt det. Men titta gärna in på sidan.

Svampar och mossor


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag har inte kunnat lagt in bilder förns nu, men nu bjuder jag på två favoritbilder som jag tog idag. Varsågoda!

Körsbär


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag tycker inte alls om körsbär, förutom när de dinglar sött på ett halsband eller gör ett par trosor extra söta, för att de är för beska för min smak. Annars så är de ganska fina på bild. Vad tycker ni om bäret som så ofta hänger två och två?

Igår blev det inte så alls mycket bloggande då jag umgicks med en gammal vän som jag känt i tolv år, idag blir det kanske mer bloggande, kanske med lite nya smycken jag har gjort.

Blad


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag gillar hösten ändå, trots att det vilket ögonblick som helst kan börja snöa. Jag gillar inte snö, kyla och halka. Färgerna ute på hösten är både gråa och färgglada, jag försöker att bara se dem färgglada.

UtvecklingNikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Jag har alltid haft svårt att fota mänskliga saker, saker som kommer från människan, hus t.ex. Förut har jag tyckt att saker och ting har förstört bilder om man kopplade det till en människa. Därför har jag alltid hatat kraftledningar, hus, ja allt som är i vägen när jag ska fota. På sista tiden har jag blivit duktigare på att se det fina i även sådant och jag har lärt mig att se bra foton i det mesta. Jag har utvecklats, tänka sig.

Sucks...


Efter en underbar start på dagen med en fika på stan med den bästa av dem alla, Christine, så satte jag mig ner och började smida planer för mina smycken. Det gick inte så väldans bra, så nu ser jag ut som på bilden ovan, men jag ser (förhoppningsvis) ett år äldre ut och med kortare hår.
Det suger att få miljontals bra idéer och att då upptäcka att man bara har hälften av grejerna för att kunna genomföra skiten. Jag tycker att jag har så jäkla mycket pärlor och material, men när det väl ska skapas så har jag inte alls något som passar. Det suger! Så nu vet ni det...

Stor bagge


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
På bilden ser ni antagligen den största skalbagge som finns i hela Gästrikland. Om ni jämför baggen med fjärilen jag visade för någon dag sedan så ser ni hur stor den är. De satt på samma blomma och jag såg knappt fjärilen för att baggen var så jäkla stor. Lite läskigt..och en smula överdrivet, men stor var den!

Favorit


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En av mina favoritblommor är vallmon. Den är enkel men samtidigt komplicerad och det varierar i utseendet. Jag vet inte hur många vallmon jag har fotat under mina dagar.

Movie

Denna film såg jag förra veckan (har jag för mig), men har totalt glömt bort att jag tänkte dela med mig om den. Alla av det kvinnliga könet måste kolla på The secret life of bees och alla killar som är intresserad av en girlpowerfilm med lite gråt och skratt ska också kolla på den. Jag visste att jag skulle gråta någon gång under filmen och visst fasiken blev det så.
The secret life of bees är inte en sådan där film som jag kommer se mer än en gång, men det är ändå en film som ska ses och som ska ligga i bakhuvudet när man går igenom resten av livet.
Ett citat ur filmen ligger och gnager i mitt bakhuvud och det är väl jäkligt bra det. "Every little thing just wants to be loved."
Det är något man lätt glömmer. När man är riktigt irriterad på någon eller när man inte riktigt förstår vad som händer eller vad någon gör, då ska man komma ihåg att alla i grund och botten vill vara älskad och att det som görs är för att få kärlek. Det blir genast lättare att förstå andra om man har denna mening i bakhuvudet.
Filmen innehåller många bra budskap och den måste ses. En hel radda med bra skådisar är det i den också, allihop är helt underbara! Se den!

Liten liten groda


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En liten liten groda hoppade framför mina fötter för några dagar sedan då jag och moder tog en sväng efter ån. Självklart fick den leka modell för mig.

Rätt svar


Ja, visst fasiken var det en björkstam allt. Jag trodde att det skulle vara jätte enkelt, men det tror jag varenda gång, så jag chansade. Rätt gissade: Josefin, Katarina och Mimmi. Grattis!

Bjuder på en gissa vad


Vi har haft en bakis- och tagit-igen-ossdag idag, jag och Krille, efter en 25års-fest igår, så därför har det blivit dåligt med bloggningen. Nu tänkte jag fråga er vad det är på bilden ovan? Gissa på!

Motsats


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
I motsats till de svartvita bilderna jag bjöd på tidigare så bjuder jag nu på en färggrann fjäril, påfågelöga, på en bolltistel. Något som gillas?

Nät
Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
I spindelns nät fastnar det mesta och det är just nätet som inte gillar så skarpt. Jag har kommit fram till det, jag känner mig lugn när spindeln inte kan fastna på mig med sitt nät. Jag är inte ett dugg rädd sålänge jag kan fly och sålänge jag vet att jag inte fastnar i ett nät. Därför får jag panik när jag går in i flygande spindelväv på sommrarna.

Björnbärstaggar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Det går knappt att plocka björnbär från busken innan man fastnar i alla taggar och innan busken drar in en under huset och suger på en tills bara skelettet är kvar, men taggarna är vackra iallafall. Björnbärstaggar i all sin elaka ära, vackra är de!

Tips?

Jag vill ha tips. Jag är på jakt efter nya fotobloggar som handlar om just foto. Tipsa mig!!

Positiv


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ja nu börjar det bli höst allt. Det känns tråkigt, men ändå bra. Nu slipper jag känna ångest för alla sommarkläder jag inte hinner bära, för alla soliga stranddagar jag inte kan njuta av och alla sommarmåsten som jag går miste om. Man ska ju se det positiva...

Fika


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag bjuder på två bilder från maj när jag var ut på en fotorunda med Chrisse. Om inte mitt minne sviker så är jag säker på att jag tog dessa bilder... rätta mig om jag har fel Chrisse. Idag ska jag ut och fika med denna brud, denna härliga brud. (Ändrade planer till onsdag istället) Saknar dig bruden! Jag har en känsla av att vi har mycket att prata om.
Förövrigt så kan jag inte låta bli att tänka på några engelsmän som var på besök i min klass på gymnasiet när jag hör ordet fika. De tyckte att ordet fika var jätte roligt och det finns inget ord för fika på engelska. Det hade inte jag tänkt på förns då. Aja...nu ska jag göra armband.

Snilleblixt eller korkad idé?


Jag tänkte kolla om jag har fått en snilleblixt eller en urkass idé. Armband med stjärntecken och färger i stjärntecknets färger? Bra eller dålig idé? Vill man hellre ha en färg av eget val eller vill man bara ha hänget med stjärntecken på? Armbandet ovan har skorpionens tecken och färgera går i rödbrun ton då det är skorpionens färg. Vad tycker ni? Jag har svårt att bestämma mig.

En vecka, åtta kycklingar


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Idag kom jag hem efter en veckas vistelse i Västerås och i Gävle. Jag släpade med mig kameran, men orkade inte och hade inte tid till att fota alls. Antingen regnade det eller så hade jag inte tid eller ork till att faktiskt leta motiv. Notera det allihopa, jag orkade inte se världen i foton! Eftersom att det inte blev några foton knäppta så bjussar jag på en bild på vovven min som jag saknade väldans mycket istället.
Vad ska jag säga (skriva) om veckan som har varit då tro... Jag åt kyckling i olika former åtta gånger, ÅTTA gånger och jag åt inget annat från torsdag till söndag. Klå den ni! Jag upptäckte att Västerås inte alls är så stort som jag trodde att det skulle vara. Fredagen blev inte alls så värst underbar som jag trodde att den skulle bli, men resten av helgen/veckan har varit rätt så rolig faktiskt.
Det första jag gjorde när jag kom hem var att somna framför tv:n, det brukar bli så när jag har sovit borta. Jag blir alldeles tom och slut i skallen av att umgås och av att vara social.
Nu tänkte jag svara på kommentarer och drömma om kycklingsallad innan jag gosar mer med vovven.

Ett hav av ormbunkar


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Det finns ett litet parti i Boänges skogar som är alldeles täckt av ormbunkar och jag gillar det. Det ser så tropiskt och varmt ut och så är det placerat bland vanliga björkar. Ja, jag gillar det.

Runda droppar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag sprang ut efter ett regnväder för att fota droppar för någon dag/vecka sedan, nu kom jag på att jag inte har delat med mig. Så varsågoda allihopa!

RSS 2.0