Beauty is in the eye of the beholder

Bildlänk
När jag låg hemma och var sjuk kollade jag på Oprah så gått det gick. Det handlade om att vi alla är vackra i någons ögon. Både jag och Oprah lärde oss något nytt.
   Det finns ett land, Mauretanien, där kvinnor förväntas vara överviktiga och där överviktiga kvinnor är vackert. Desto fetare, desto bättre, gäller där borta. Inte nog med det så är det sexigt med bristningar och stora rumpor. Det är dessutom ett tecken på att kvinnan är önskad om hon har skilt sig ofta. Oprah velade genast flytta dit.
Bildlänk
   Men tjejen som var där och pratade om sitt hemland gillade inte att det var som det var i hennes där. Många kvinnor gick problem med hälsan. Det var diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, ja allt som är vanligt vid övervikt. Hennes fader var läkare och stötte dagligen på det här och ville inte att hans dotter ska få samma problem, så han stöttade hennes försök att gå ner i vikt. Hennes moder och resterande släktingar tyckte dock tvärtom. Dom ville att hon skulle gå upp mer.
   I Mauretanien har det varit jätte vanligt med tvångsmatning för att få flickor att bli feta fort. Numera är det olagligt, men det pågår fortfarande. Barnen blir itvingade mjölk och andra feta produkter och spyr dom så får dom ännu mer. Kvinnors mål är att bli gift och det är störst chans att dom blir det om dom är feta.
   Hur är det med det manliga könet då? Jo, dom ska vara smala och är dom inte det så blir dom ratade. Det var en man från Mauretanien i publiken som var smal, men han skulle behöva gå ner i vikt om han skulle åka hem till hemlandet igen.

Är det inte ganska sjukt hur olika det är runt om i världen? Här ska man vara smal som kvinna och där ska man vara smal som man och så fet som möjligt som kvinna. Det är som Oprah sa "Beauty is in the eye of the beholder" och jag lär då hålla med henne.

Kommentarer
Postat av: madde

allt bra idag?

2009-03-18 @ 14:14:28
URL: http://mrsmaddy.blogg.se/
Postat av: F O U T O S E ♥

sv: Jag har det "vanliga" det som man får när man köper kameran (kan inte namnet) :p ♥ sj?

2009-03-18 @ 16:17:41
URL: http://foutose.blogg.se/
Postat av: H A I D I J A K O B S S O N

SVAR: tack ! :D varsegod ^^

2009-03-18 @ 17:23:49
URL: http://haaiidi.blogg.se/
Postat av: Deniesé

Har du haft en bra onsdag vännen? :)

2009-03-18 @ 18:00:41
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: anne

Tvångsmatade!?! Som några gåslevergäss då!?! Låter inte klokt. Men, allt som går till överdrift är ju inte direkt av godo, om man säger så...

2009-03-18 @ 21:00:38
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback