Min P&L-vecka

Orkar du inte läsa, gör då inte det.

Tisdag:
Vi kom till Borlänge runt 19.00 och ställde oss i kö. Kön varade i 1½ timme innan vi fick våran tältplats, på andra sidan campingen i förhållande till våra bekanta. Solen sken och det kändes skapligt. Efter att ha fått upp tältet besökte vi våra bekanta och lärde känna området. Det tog ett bra jäkla tag innan vi hittade festivalområdet. Vi hittade en karta över festivalområdet, men på den var det inte markerat var fan vi var någonstans. Vi hittade fram efter ett tag iallafall.
Onsdag: Vaknade runt 09.00 för att det inte gick att sova längre i bastun till tält. Käkade mat och letade bekanta, såg General Knas & vänner, satt i öltält och såg Mimikry, innan vi letade oss tillbaka till campingen såg vi Hoffmaestro.
Torsdag: Vaknar ännu en gång före 09.00 pga värmen och krälade ut ur tältet för att sätta sig i den minimala delen skugga som fanns. Vi bestämde oss för att 40kr för en dusch skulle vara värt det och vi duschade. Riktigt värt det var det väl inte då...
Torsdagen var dagen då det började på riktigt och det märktes på alla köer till tamigfan allt. Vi såg: Evergrey, lite av Sofia Karlsson , Backyard Babies, Monster Magnet, Warrior soul, Sven Zetterberg (missade Johnossi pga av gångavståndet), Volbeat, Thåström och Mötley Crue. Tältet nästa!

(Mötley Crue på scenen)

Fredag: Gissa när vi vaknade? 09.00.... började verkligen känna av bristen på sömn och att solen hade bränt sönder hela mig. Henry Rollins sågs och hördes, vi såg och hörde Doherty och Babyshamblers två snabba svängar, såg även Gogol Bordello en snabb sväng, sen blev det The Sounds, Turbonegro, lite Winnerbäck på avstånd, Sky High och Mando Diao.

(The Sounds på den gigantiska skärmen)

Lördag: När kan vi ha vaknat tro? Före 09.00. Efter frukost promenerade vi till festivalområdet för att se: Dia Psalma, The Leather nun, Wildhearts, en aning Winnerbäck, Chris Cornell, Raised Fist och slutligen Faith no more. Hela gänget samlades och drack så mycket vi orkade för att bli av med all alkohol. Natten avslutades med en uppblåsbar sumodräkt och en massa galna människor som jagade sumobrottaren.

(Chris Cornell sjungandes på den gigantiska skärmen)

Söndag: Packade ihop, promenerade i den plågande hettan till bilen, trängde ihop oss sex stycken i en bil för fem. En av grabbarna bestämde sig för att moona alla vi körde om och speciellt kul var det i 180 på motorvägen. Skrattade gott gjorde vi. Gissa om det var skönt att ta en lååång dusch när vi kom hem?

Under hela veckan var det klarblå himmel, minimalt med skuggor och irriterande stekhet sol. Både jag och Krille brände sönder oss och det var så man fick panik av värmen. Det gick inte att stå och hoppa framme vid scenerna på lördagen, det orkade vi inte. Allt vi ville ha då var en molnig himmel eller regn. Jag vägrar befinna mig i solen på minst en vecka till.
    Vad var det som var bra då? Chris Cornell var riktigt jäkla bra, det var hålligång hela tiden och det var inget tråkigt mellansnack som drog ner allt. Riktigt bra! The Sounds var också skit bra, av samma anledning. Jäklar vilka ben kvinnan har! Mimikry var bra som alltid, synd att de spelade i ett trångt öltält bara. Volbeat var as bra, mest för att deras musik är just det, as bra.

(Volbeat för hela slanten)

Hoffmaestro hade nog varit bättre någon annanstans. Lite för trångt och jag såg inte ett jäkla nå. Faith no more var roande att se, synd att man var så sjukt jävla trött bara. Bäst var nog ändå Henry Rollins. Jag garvade och garvade och garvade. Han blandade allvar med humor på ett jäkligt bra sätt och det var roligt som fan!

(Henry Rollins pratandes om sitt hemland USA)

Bästa maten var nog kycklingbaguetten inne på campingen eller pastan inne på festivalområdet. Jäklar så jag längtade efter husmanskost och typ mos med fiskpinnar. Sämsta maten var nog fiskbaguetten som skulle vara en kycklingbaguette. Sämst på hela festivalen var solen, campingplaneringen och gångavstånden.
Jag tror inte att det blir P&L nästa år, då ska det vara riktigt bra band, men kul hade jag iallafall, trots alldeles för mycket sol!

Sol


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ja, då var jag hemma igen. Jag kan sammanfatta veckan som har varit med några ord nu så kan jag berätta mer när jag har fått bilder av Krille. Sol, promenader, sol, bra musik, sol, bajamajor, väntan, sol, mer bra musik, skratt och....SOL. Jag avskyr solen för stunden och kommer nog inte uppskatta den förrens det har regnat i någon dag först. Fy så jag brände mig!
Som sagt, när jag får bilder, får ni en till uppdatering om min vecka, tills dess får ni se en fin fjäril...som sitter i solen, my enemy!

Borta, men uppdaterar


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Jag är borta på festival i Borlänge, på Peace & Love, men min familj är hemma och uppdaterar så att ni har något att titta på när jag är borta. En väldigt vacker trollslända bjuder jag på. Jag jagade jäklarna under två sommrar med min kompakta kamera utan att lyckas riktigt och sedan köpte jag min systemkamera och lyckas hela tiden. Jag lyckas iallafall fota dem när de vill bli fotade. Detta är orginalbilden, helt utan redigering, magiskt va?

AC/DC igår!!!!!


Bild "lånad" från Rockfoto.nu
Förband var Bullet och The Answer (Irländskt) och de var väl sisådär, jag menar hur bra kan de vara egentligen när man väntar på ett gäng jättar? Ljudet var ju inte så jäkla bra heller så, jag ska dock kolla upp The Answer och kanske har jag hittat ett nytt band att lyssna på. Inte visste jag vilka det var inte.
Okej, det var bra! Det var så JÄVLA bra!!! Jag säger bara det, synd och skam över er som missade det och inte har sett dem förut, det kanske var vår sista chans. Angus var grym som vanligt och strippade ner till sina AC/DC-kallingar, lite besviken blev jag att han inte hade Sveriges flagga på kallingarna istället. Så jävla bra var de och bättre kommer de inte bli. Håller med recensenterna om att ljudet inte var det bästa och att Brians röst kanske har gjort sitt, men trots det så var det så jävla grymt! Bäst var nog ändå introt. Jäkligt mäktigt ljud och jag tror inte en själ inne på arenan kunde göra annat än le och jubla. Ni som inte var där, ni missade något!!


Oj oj oj

Imorgon fyller min moder år och det är midsommar. Det blir firande och sedan festande, firande med mamma och festande med Amanda. Moder, tårta och Amanda, oj oj oj!
På lördag åker jag till Göteborg och bor där två nätter för på söndag ska jag se:

Bild "lånad" från metropolis
AC fucking DC!!! På måndag kommer jag hem och då gäller det att packa för på tisdag åker jag till Borlänge där jag ska på festival till på söndag. En vecka ledigt då jag kanske ska långt upp i landet och besöka min moders gamla arbetskollega. Veckan efter ska jag till Kilafors där jag ska uppleva ännu en festival.
Vi får se hur mycket bloggande det blir helt enkelt. Jag hoppas att jag hinner blogga lite mer ikväll och något imorgon.

Den enbente vännen


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Igår var jag ut hos Krille och fotade på deras gård och jag fick även äran att besöka deras grannes gård. Jag hade en liten vän med mig som satt och pratade med mig på lampor, tak och trädtoppar. Jag hade en enda tanke i huvudet, "Den jäkeln har säkert ungar i närheten och kommer skita mig i skallen när som helst", som tur var så satt den bara där, på ett ben.

Imorgon ska jag till polisstationen...

Något nytt varje dag


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Undertiden jag lär mig GIMP, så kan ni njuta av en bild jag håller på att leker med sålänge. Kommer väl bli klar med den om ett halvår eller så kanske. Det är grymt jobbigt att lära sig ett nytt program.

Liten liten spindel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Spindlar är bra läskiga, men gör sig bra på bild.  Dessa två bilder är urklippta ur en större bild, spindeln var bra jäkla liten. Nu är jag hungrig så att jag skakar, så svar på kommentarer får ni senare.

Skruva den som vinrankan


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
I taket på Krilles veranda klättrar det vinrankor, själva druvorna bryr jag mig inte om, men alla krusiduller och skruvar som hänger lite här och var fascinerar mig. Faktum är att jag gillar rankorna mer innan de börjar blomma än när alla skruvar täcks av stora gröna blad. Är de inte ganska häftiga?

Svartvitt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Färg är alltid spännande och nästan alla foton blir bra om det är mycket och spännande färger, att få till bra svartvita foton är en annan sak.
Dramatiken måste finnas direkt i själva motivet. Ett tips är att gråa bilder är tråkigare än rena svartvita bilder. Därför kan man, innan man fotar, testa att göra några bilder svartvita och se vilka färger och ljus som blir mer gråa än andra.
Fungerar inte bilden som svartvitt? Lek lite med kontraster och intesiteten och så om bilden blir mer spännande då. Motivet träder fram mycket bättre utan gråa toner.
Om bilden ska ha en mjukare framtoning så passar det bra med gråa toner, likaså om fotona ska se äldre ut.

Någon gång så


Jag har sakta men säkert börja lära alla i min omgivning hur en systemkamera fungerar. Genom att göra det så förväntar jag mig att jag i slutändan kommer ha riktiga bilder på mig som går att använda. Just nu så har jag inte en enda bild som jag kan använda t.ex. när jag säker jobb där de vill ha en bild. Alla bilder ser ut som ovan. Jag tror inte jag får många jobb med den bilden direkt.
Vad tycks om mitt vattkoppsärr förövrigt?

Håll till godo


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Turkost kakel med silverglänsande krokar. Jag trodde inte att jag skulle gilla bilden när jag tog den, men det gjorde jag, a lot! Det känns lite surt att inte kunna redigera bilder och därför blir det inte något riktigt bloggande heller.
Jag har dessutom gjort en del smycken de senaste dagarna som jag ska försöka sälja på loppis på lördag.
Imorgon bär det av till Amanda som ska klippa mig och som jag ska baka med så att vi har något att äta på fredag då hennes syster tar studenten. Det blir alltså inte direkt mer bloggande då.
Håll till godo med redan redigerade bilder tills redigeringsprogram är fixat!

Omöjliga djur


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Vi har väldigt mycket fåglar här i Boänge. Problemet med de små rackarna är att de är väldigt skygga. Helt omöjliga att fota vissa dagar. När de sitter 780 meter bort eller så, ja då går det bra att posa en snabbis för kameran, men annars så är det omöjligt praktiskt taget. Det var likadant med denna talgoxe som var ute på jakt efter föda till sina ungar i en av våra holkar.

Larvigt


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Idag har det fotats mycket larver, men eftersom att jag inte har haft tillgång till redigeringsprogram m.m, så bjuder jag på två myror istället. Vi har blivit invaderade av gröna feta larver med oranget huvud, någon som vet vad det kommer bli för något? Riktigt äckligt var det när jag såg att det kryllade av jäklarna.

Lila


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Man kan tro att jag bara äger ett objektiv, men jag äger faktiskt två. Jag är bara väldigt fascinerad av närbilder bara och då blir det till att använda det objektivet. Jag gillar färgen lila också, väldigt mycket och har funderat på varför fler hus inte är lila... Finns det något hus som är lila?

PS. Klockan 18.09 sprang jag, så gott det gick, till toaletten. Förutom en dags sittande för att itne bli kissnödig, så har det gott bra idag. Jag hittade mitt tredje minneskort idag. Synd nog så var det fel bilder som låg på det. DS.

Håll tummarna

Det går fanken inte bra för mig nu. Igår kväll upptäckte jag att en av mina bildmappar var tom på min externa hårddisk. Det har blivit fel på just den mappen som enbart låg på den externa hårddisken och på ett av mina minneskort. Jag försökte leta rätt på minneskortet...men hittar det inte. Det måste ha ramlat ur kameraväskan för det låg där innan jag åkte till Krille. Nu kan jag ta om de bilderna, men de kanske inte alls blir lika bra. Jävligt surt...mest surt att kortet är borta.
  Inte nog med detta så börjar min dator krångla när det gäller den externa hårddisken också. Allting krånglar med den, idag kunde jag inte lägga över bilder på den från min kamera. Jag vågar inte koppla in den i datorn nu ifall att bilder eller mappar försvinner helt plötsligt. Inte en risk jag är villig att ta.
  Jag har ett paket med fotogrejer som ligger och väntar på macken som jag inte kan hämta eftersom att karln jag köpte sakerna av på tradera har skickat ett rekommenderat paket som står i min moders namn som inte har giltigt leg. Hennes har gått ut. Hur surt är inte det?
  Jag satt ute med min moder vid våra utemöbler tidigare och stängde precis av kameran som låg i mitt knä när våran häger som bor vid våran å seglade förbi över våra huvuden. Precis när jag hann få igång kameran och få in fokus så var den borta. Fågelhelvete har varit skitsvår att fota. Hur jäkla surt är inte det?
   Imorgon stängs vårat vatten av mellan 07.30 och 18.00. Min plan är att vara vaken så länge jag kan, gå på toaletten en sista gång och sova länge imorgon. Förhoppningsvis till sex. Jag hoppas att min plan kommer att fungera och att det inte ska bli en helvetesdag imorgon. Håll tummarna!

Med eller utan?


Nikon D60+Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
Kontrast, blått och oranget, med lite fågelskit på skorstenen. Fågelskiten orkar jag inte göra något åt. Vilken av bilderna är bäst? Med eller utan burspråk?

Grattis Jenny!


Nikon D60+Sigma 70-300mm f3-5.6
En rätt gissning av Jenny. Grattis!!
Andra gissningar: Krita/pennudd, skott på en orkidé, knopp, borste, massagesak och badrumsmatta till badkaret.

Ännu lättare


Vi gör det ännu lättare. Gissa vad det är på bilden!

Uppdaterad "Gissa vad"


Väldigt svårt den här gången, därför uppdaterar jag "Gissa vad" med bilden i färg. Kan ni nu gissa vad det eller vill ni ha en lättare bild?

Vad tycks?

Jag har uppdaterat min blogg en aning. Den har nu fem olika headers som den skiftar mellan. Jag försökte korta ner mitt bloggarkiv lite, så jag ändrade listan. Det går nu inte att klistra in text i mitt kommentatorsfält, so no more spam. När min broder kommer hem så ska han få hjälpa mig att fixa så att det blir mer ordning och lite snyggare. Om han orkar och ar tid till det dvs. Nå, vad tycks? Tänk på att det bara är halvt klart.

Gissa vad


Vad är det som är förstorat en aning på bilden? Gissa på!

Drops



Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Har jag nämnt att jag gillar vatten och droppar? Jag trodde väl det. Förra veckan åt jag och mamma melon och när vi inte åt av den så låg melonbitarna i säkert förvar under plast på en tallrik. Det är det som är på bilderna. Jag kunde inte låta bli att fota det och då kan jag inte låta bli att visa er heller. Dropparna hänger på insidan av plasten och dem skapade ett härligt mönster, både uppradat och väldigt random. Snyggt som tusan!

621


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
6 bilder, 2 fjärilar, 1 trött Sussi. Jag, Krille och Peter var och kollade på Änglar och demoner på bio tidigare idag, den sög praktiskt taget. Det var inte alls bra att läsa boken bara någon vecka innan man såg filmen. Det var alldeles för mycket som hade ändrats i filmatiseringen.
Men men, nog om filmen, på vilket sätt föredrog ni fjärilarna? Jag föredrar nr 2 gällande den blå (notera att det rimmade!) och jag föredrar den sista bilden när det gäller citronfjärilen.

PS. Jag köpte en extra stor cola åt Krille till filmen och så dricker han en tredjedel av den innan han råkar tappa den på golvet... Vad ska man säga? DS.

Snäcka


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En vinbärssnäcka bjuder jag på. Visste ni att det inte heter snigel om snigeln har ett hus? Snigel utan hus, snäcka med hus. Jag lärde mig något på natur iallafall. Ja, jag lärde mig nog en hel del, inklusive detta.

What would you do: Tappad mat

Du står och lagar mat och är väldigt väldigt stressad för att du lagar mat åt minst tio personer och hittills har allt gått fel. Dina gäster börjar bli riktigt hungriga och velade ha mat redan för en timme sedan. När du tror att det inte kan bli värre tappar du en persons köttbit på golvet. Inga reservbitar finns.

What would you do?

Liiiten spindel


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
En liten liten spindel sprang runt på min broders arm för några veckor sedan, jag var snabb och fotade. Han fick dock hålla sig på avstånd så att jag var utom fara. Den är lite söt faktiskt när den är så liten.

Kollade på Twilight igår, inte var den så bra som alla säger inte. Ganska tråkig och det byggdes aldrig upp någon spänning eller så. Väldigt fel trailer för filmen tycker jag, jag fick helt fel bild av den.

Grattis till (nästan) allihopa!



Här kommer rätt svar på senaste gissnings bilden. Rätt svar var en Akleja och eftersom dom flesta sa blomma så...
Grattis till:
Jenny

Amanda

Katarina

Jessica

Chrisse

Löv!


Nikon D60+Sigma 70-300mm f4-5.6
Ni får en bild på löv så länge... Jag glömde ju naturligtvis min externa hårddisk hemma när jag åkte till Krille igår.

RSS 2.0