Naturfotograf



Jag har en liten dröm om att bli naturfotograf. Det finns inget vackrare än att fånga ett ögonblick med det vackraste vi har på denna planet, naturen. Det är dock inte det lättaste att fota.
   För att vara en bra naturfotograf så måste man ha enormt mycket tålamod och tillgång till bra utrustning och mycket resurser. Tur är något bra att ha också. Man kan få ligga i en buske och vänta på rätt tillfälle i timmar om inte dagar och rätt som det är få två minuter på sig att ta dom där bilderna som man har längtat efter att få ta. Utrustning måste vara tålig och varierad då man aldrig vet vad som dyker upp i naturen. Man måste resa mycket och ta sig till olika platser runt om i världen för att fånga olika ögonblick. Turen spelar kanske in mest. På många av mina bilder så är det bara tur att snö börjar falla, en fågel flyger förbi och fastnar på fotot eller att något helt oväntat händer precis när jag trycker på avtryckarknappen.
   För att få dom här två bilderna så var jag ute i minusgrader i över två timmar  och förfrös nästan mina fingrar och tår. Jag bytte mellan mina två objektiv i vild förtvivlan ungefär en sådär hundra gånger och bytte minneskort två gånger. Sprang i djupsnö från ställe till ställe för att se var man såg solnedgången bäst och i slutändan så hade jag sådan tur som råkade få med fåglar på några av bilderna. På just dom här två så syns en fågel en aning, men på några andra som jag inte har tillgång till nu så ser man några stycken flyga på himlen precis när jag tog fotona.
   Det kommer alltid att vara en liten dröm som jag kommer att bära på. Förhoppningsvis så kan jag kanske bli tillräckligt bra för att kunna åka runt i världen och fota och få mina bilder publicerade.

Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag är säker på att din dröm kommer bli sann! :)



Ha en underbar vecka nu!

2008-12-28 @ 23:28:54
URL: http://andreasarzen.blogg.se/
Postat av: sheima

tack och varsågod haha ;D

2008-12-28 @ 23:33:46
URL: http://modemix.blogg.se/
Postat av: Tobias

tack :D gillar den jag med!

2008-12-28 @ 23:53:38
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Perfektion by Emma

- tack raring. jag blir bara så trött på såna kommentarer och jag tror att de finns så många andra som gör det med. men, egentlgen borde jag inte lägga ner energi på att klaga osv, men idag rann de över..



ja tänk att få vara med i illustrerad vetenskap eller liknande.. jaix. de är väl en av de tidningarna som är alla fotografers dröm?

2008-12-29 @ 00:34:16
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Emma Gynning

Härliga bilder!



Hoppas du får en bra dag!

2008-12-29 @ 09:57:02
URL: http://frokengynning.blogg.se/
Postat av: Knutte

Hehe tack så mycket vad snällt :D

2008-12-29 @ 15:41:59
URL: http://knutte.blogg.se/
Postat av: Emilie

riktigt fint !! :) pussi<3

2008-12-29 @ 19:53:51
URL: http://emmephoto.blogg.se/
Postat av: Philip

Försökte kommentera igår, men det verkar inte ha gått... Får se om jag har mer tur idag.



Naturfoto tycker jag är så svårt :) Eller tråkigt, tror man måste vara lite av en scout för att få de bästa bilderna.

Tror inte man behöver så överdrivna grejor, beror väl på lite för vilken natur man fotar. Kompisen kör med en Canon 40D och ett 17-35 tror jag det är. http://www.jani-westman.se/ Och det blir ju riktigt bra.

2008-12-30 @ 11:13:16
URL: http://philip.picha.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback