Tips: Spara


När man fotar ofta och mycket så blir det snabbt väldigt många bilder och många mappar som lagras. Mitt råd och tips är att inte spara allihopa i en och samma mapp. Det blir snabbt rörigt och det är lättare för datorn att öppna mindre mappar om du gör en ny mapp för varje fotorunda.
   Jag har delat upp min fotomapp först efter år och sedan delar jag in dem i varje enskild mapp från varje fotorunda. Jag döper mapparna med datumet först och sedan en ledtråd till vad som finns i mapparna. Det gör det hela så mycket enklare när man letar bilder och det går så mycket snabbare än att leta igenom en gigantisk mapp, både för datorn och för mig.
   När du spar en bild som du har redigerat, spar aldrig över orginalbilden. Aldrig! En vacker dag kan du behöva orginalet. Jag döper mina redigerade bilder till filnamnet+kopia. Alltså: blablablakopia.jpeg. Om jag gör en bild svartvit så lägger jag även till "bw". Allt för att göra era fotoliv lättare.

Kommentarer
Postat av: Mindy

Hoppas att du har en skön onsdag..

2009-08-26 @ 15:01:14
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: josefin

jädrar vad många mappar :D haha! när upptäckte du att du hade ett intresse och en talang för foto?=)

2009-08-26 @ 15:35:45
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: ROXY

ett bra tips, jag håller verkligen inte alls koll på mina bilder, haha :p

2009-08-26 @ 16:24:41
URL: http://legoliv.blogg.se/
Postat av: emma

amen så trevligt att fira mormor (: och gott med bullar! idag har jag varit och tittat på världens finaste lägenhet, är helt kär

2009-08-26 @ 16:28:22
URL: http://metrobloggen.se/frokenbitterfitta

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback