In the summertime



Mungo Jerry - In the summertime.
I väntan på maten i driveinkön vid Max spelades den här låten på radion. Jag älskar den! Det går inte att låta bli att tycka om den!

Hjältar och raka motsattsen

Bland det värsta jag vet är djurplågare eller människor som tycker att djur inte är lika mycket värda som människor. Jag blev glad när jag läste på Aftonbladet att en man hoppat i vattnet och räddat en 170-kilos björn från att drunkna. Bra jobbat!
Tyvärr var inte glädjen långvarig när jag på sidan av artikeln såg ett klipp om en isbjörn som dykt upp på Island. Den troddes vara farlig och blev därför ihjälskjuten. Det faktum att vi snart inte har isbjörnar kvar struntade dessa människor fullständigt i.
Jaja djurarter dör ut hela tiden och det ena och det andra, men när det är människan som utrotar arter blir jag arg. Det är inte naturligt urval eller naturligt alls att människan dödar djur på det sätt vi gör. Tjuvjakt, naturförstörelse och pengagirighet. Fler borde vara som björnräddaren istället för artdödare.

Tävling - Almanacka


Jag är med och tävlar om denna almanacka här.
Jag vill vinna denna för att jag har letat efter en billig almanacka som jag kan skriva upp jobbtider i. Letade bl.a. på marknaden, men hittade ingen. Den här svarta, av dom tre som Lolita hade som alternativ, är både snygg och mer praktisk utan spiralfästet. I need it!

Tävling - Make up store



Är med och tävlar såklart. Tävla du också här.

Och regnet det bara öser ner

Regnet öser ner. Varför är Krille och jobbar jämt när det är sånt här väder? Nu ska vi sitta på altanen och gosa ju! Vägen är översvämmad med vatten och jag hoppas att åskan som var hemma i viken är här nu.

Shaolinmunkar



Imorgon ska jag och moder boka biljetter till Masters of Shaolin - Kung Fu. Vi hoppas på bra platser i Dalhalla den fjärde. Vi hoppas även att det blir en riktig show med lite mer än viftande med spjut. I can't wait!

Update

Idag var vi till Ockelbo marknad. Jag handlade nästan bara en massa gotta och en liten buddha. Det blev snacks, remmar, munkar och en 88:a-boll, en chokladboll som smakar som glassen 88.
   Igår jobbade jag sista dagen på Dinner's..åtminstone på ett tag. Efter att ha tjaffsat rejält med både chef och arbetskollega, fått veta att jag fortfarande ska jobba i disken när hamburgerbaren öppnat och efter känningar i höften så gav jag upp. Jag sa åt Micke, chefen, att jag hittat ett annat jobb och att jag kan ringa om jag hittar en lucka och kan jobba. Han tyckte att det var okej och strök mig från kommande veckas schema. Det kändes 1000 gånger lättare att jobba resten av dagen när jag visste att jag inte behöver jobba fem dagar i veckan och mestadels med min "mentor", arbetskollegan, mer.
   Nu väntar jag på gullfjunet och på att få se en film. Sen ska vi fortsätta gosa tills jag åker hem någon gång i början av veckan.

Missing you


I'm missing my darling. Imorse, innan jag skulle åka till jobbet, tänkte jag att jag hellre ville åka till Krille än till Dinner's. Tackade nej till att jobba i helgen..igen, bara för att jag vill till honom. Inga pengar i världen kan få mig att jobba denna helg! Imorgon ska jag till honom och jag tror inte jag kommer vilja åka därifrån.

Mycket konstigt

Idag gick det ganska bra på jobbet. Körigt till och från, men hellre det än att göra massa skitgöra som Micke vill att vi ska göra när vi har det lugnt. Då menar jag torka fönster och göra arbeten som vi egentligen inte ska göra. Pratade lite med honom idag. Det var meningen att vi skulle prata arbetstider, men några sådana hade han inte så han berättade att jag måste öka takten och ta åt mig mer arbete...bl.a. Fick även höra att vi alla är en enhet och alla ska hjälpa alla när vi kan. Jag stressar ihjäl mig och får höra massor med skit från både Micke och min arbetskollega. En annan tjej, som är ny där, är jätte seg och gör inte mycket alls. Hon får inte höra ett ord om att öka takten eller ta för sig av andras arbeten, men hon ska lära sig kallskänken och då är det en helt annan sak tydligen. För vi diskare ska hjälpa alla andra, men alla andra kan inte hjälpa oss...

Sport-bh räddar liv

Jag som tyckte att min sport-bh räddade "mitt liv", snarare rygg, men det här kan man kalla rädda liv. En tjej som överlevde 70 timmar på en klippavsats och blev räddad när hon firade iväg sin sport-bh på en kabel, som sedan hittades. Skaplig idé. Synd att hon itne kom på den tidigare. Jag skulle ha dött av hunger efter så lång tid...för att inte tala om godissuget. Jag skulle nog ha hoppat och hoppats på döden.

Svävande


Nu blir det sängen för min del. Helst hade jag velat ligga och svävat i gräset i sommarsolen nu och imorgon. Men istället ska jag plocka disk efter ett antal busslaster  full med folk. För dem som inte sett eller har varit till Dinner's på Gävlebro, kan jag tala om att det får plats minst tre fulla busslaster med gäster vid borden. Idag var vi fyra stycken som tog hand om all disk och allt annat utom försäljning och lagandet av maten. Vi brukar vara högst tre när det är som stressigast.
Jag vill vara blombladet...

The sky

På väg hem från jobbet i måndags satt jag i bilen och tänkte: klick, klick, klick. Himlen var så himla fin och jag hade ingen kamera. När jag kom hem sprang jag och mamma ut med kameran i högsta hugg. Detta blev resultatet:





Pompe blev avis och ville vara med han också. Se så fint han posar.

Dag 4 på Dinner's

Idag kom jag på varför jag inte gillar Dinner's. En viss medarbetare drar ner stämningen och är skit jobbig och chefen är lika jobbig han med. Igår fick jag inte äta för någon av dem även om en migränattack var påväg. Jag fick stressa vidare, trots brist på riktiga jobb, ända tills jag smet iväg och pratade med mamma, som pratade med pappa, som pratade med Sören (vaktmästaren på Gävlebro), som skällde på min medarbetare. Rätt som det var så fick jag gå och äta och vips så försvann migränvarningen, men inte mitt dåliga humör. Vad jag än gjorde eller sa så blev jag nedtryckt av någon av dem.
   Det var sååå mycket bättre idag. Chefen och medarbetaren var inte där, istället jobbade jag med trevliga människor som det faktiskt gick att prata med. När jag bevhövde hjälp eller råd så fick jag det med en vänlig ton på rösten dessutom. Jag hoppas att dem flesta dagar kommer bli så här.
Nu längtar jag efter min lön, helgen och på att mina fötter ska vänja sig vid inte få vila på åtta timmar.

Framtiden är säkrad

Idag ringde chefen, Micke. Han ville att jag skulle jobba hela veckan. Självklart, svarade jag. Han vill att jag ska sköta den nybyggda hamburgerbaren när den öppnas sen också. Självklart, sa jag. Nu längtar jag efter fredagkväll och jag hoppas att jag inte behöver steka burgare och greja sen. Just nu finns det bara saker för att sälja dem i baren. Håller tummarna.
Så nu blir det inte lika mycket uppdaterat som det har blivit förut. Nu jobbar jag under veckorna och umgås med Krille så mycket jag bara kan på helgerna, låter det som att det kommer bli iaf. Jag har konstiga arbetstider som tar över hela dagarna. Mina framtidsplaner, mest enligt Micke, är att sälja burgare i en hamburgerbar. Då har jag alltså jobbat upp mig från diskare....yay... Suck....men jag kommer få pengar.

Sergio Mendes - Magdalenha



Min favorit samba låt.  Enda låten jag kommer ihåg att vi lyssnade på när vi hade musik i skolan.

Gårdagen

Igår firade jag och Krille midsommar i Furuvik och sedan här hemma hos honom.

Vi hade bara mobilerna med oss, så vi knäppte kort med Krilles mobil.
Minikrokodiler, titta noga så kanske tre stycken syns.
Dvärgsilkesapa.
Alligator
Stor och jättefin sköldpadda.
I Furuvik går det påfåglar lösa i parken, här är en av dem.
Det är är Manda, den yngsta schimpansen. Hon lekte med en fotboll och var busig inför åskådarna på andra sidan plexiglaset. Här satt hon på bollen och studsade.

Vi var i parken i två timmar och kollade på alla djuren. I regnskogshuset, med ormar och tropiska djur, sprang apor omkring i taket. Krille tyckte att det var höjdpunkten under dagen. Han gillade småaporna.
Jag matade en kamel som var jätte snäll och hade häftiga läppar. Att se Manda var ändå min höjdpunkt.
   Efter Furuvik köpte vi film och godis. Kollade på Parfymen och sedan skulle vi äta.Vi hade bestämt oss för att äta på Churchstreet, men dem hade stängt för semester. Istället tänkte vi äta på något annat ställe, men alla hade stängt. Så vi gick ner till stan och var hungriga och trötta och fick gå hem lika hungriga och trötta. Väl hemma så grillade vi kabanosskorvar, friterade strips och potatisklyftor och åt som hungriga vargar.
  Vi avslutade kvällen med att kolla på halva Zodiac, sedan blev vi trötta och la oss.

Babyboom

Babyboomen fortsätter. Nu har Britneys syster, Jamie, fött barnet hon väntat sen hon var 16. Jag tycker att det är lite tidigt, men sålänge unga föräldrar är mogna och tar hand om sina barn bra och kan ge dem en bra framtid så får dem göra precis som dem vill. Nu kan systrarna hålla ihop och hjälpa varandra. Önskar Jamie lycka till!

Aftonbladet

Special breakfast

Gissa vad jag åt till frukost idag? Ingen kan komma på det (förutom KrillPill). Tårta! Mamma väckte mig och sa "Frukost!" samtidigt som hon höll en tårtbit under näsan på mig. Det kändes som min födelsedag..men det är hennes. Jag hade då hunnit springa ner i ilfart 07.18 och grattat henne med en present innan broder stack till jobbet och sedan sovit en liten stund. Kunde inte sova inatt heller. Tretimmarssömnen börjar bli uttjatad... Tårtan vägde upp sömnbristen. Jordgubbstårta till frukost är grejer det!

JAG HAR VUNNIT!!

I'm a wiener!

Jag har vunnit, IGEN! :D Jag har vunnit ett halsband hos Wysteriia! Grattis till mig själv! Tredje tävlingen jag har vunnit. Har dock inte fått mitt första pris som jag vann.

Vi får se

Får se om jag orkar starta en dator imorgon så att jag kan lägga in fler bilder. Annars så blir det bara kanske nått snabbt skrivet inlägg hos Krille under helgen. Åker till Gävle igen och då brukar det bli brist på bloggandet.
Får se om jag ska jobba något nästa vecka också. Hoppas på det trots att det var skit tråkigt. Behöver pengarna.
Får se vad det blir på midsommar. Kanske får se min favoritapa Manda i Furuvik.

Min vän



Denna padda ville komma in i vår trädgård, men kom inte över stocken. Stackarn stod på bakbenen och sträckte sig så mycket den kunde för att komma upp och över. Jag hjälpte till och knuffade upp den lille. Sen sprang jag som en tok för att hämta kameran. Jag fick även med den fina vanten som någon tappat.

Appropå



Appropå tidigare bild...
Kusar överallt!!

Ångrar mig lite

Läser Mustaschs blogg och ångrar mig så jag har lust att gråta. Jag skulle ha viljat sett dem på Sweden rock! Även om jag vet att det inte hade varit värt att åka dit så hade jag velat sett dom. Hoppas dem kommer och spelar i närheten snart. Hur stor spelningen är och så har ingen betydelse, jag är ute efter humor och bra musik. Satan att jag inte åkte dit!

Kuse



På alla bilder jag tar sitter det någon slags kuse någonstans på bilden.
Är det charmigt eller förstör det bara?

Jädraån



Jädraån precis där jag bor.

Ännu en bild underifrån



Ännu en blomma tagen underifrån. Varför blir dem bilderna alltid bäst?

Armband och hänge

Gjorde dessa innan jag åkte till Krille.



Armbanderna kommer användas dagligen, iaf det brunsvarta. Hänget gjorde jag två av, en att sälja och en till mamma. Jag gjorde ett likadant med kedja, men med gröna pärlor, till Angelica som studentpresent. Lätt att göra och armbanderna är snygga och billiga. 

Fem klänningar

Jag skulle behöva någon som är kunnig på att sy. Har testat fem klänningar som bara har hängt i garderoben. Två stycken långklänningar som inte sitter som dem ska. En skulle kunna kortas av och kanske bli bra. En skulle behöva sys in eller kastas... Studentklänningen gillar jag inte längre...vet inte riktigt varför. Klänningen som jag försökte sy om förut ligger fortfarande och väntar på att jag ska orka. Sist men inte minst så har jag en starkt rosa klänning som axelbanden behöver kortas av på. Våran symaskin fungerar inte och mitt tålamod orkar inte göra något åt dessa problem. Snälla hjälp mig!

Finally!

Farfar har insett att han är äldre än vad han tidigare trott och ska nu sälja sin lägenhet. Den han bor i nu är på andra våningen med jobbiga trappor. Han ska köpa en ny i huset brevid som är på första våningen. Det är fortfarande trappor så jag förstår inte varför han inte flyttar till ett annat område helt utan trappor. Men men... Han stoltserar alltid med att alla tycker att han är så ung för sin ålder. Minnet hans är finemang också...enligt honom. När syster var och hälsade på i november så kom han inte ihåg hennes namn. Jomen visst farfar!

Underifrån



Jag har fått dille på att knäppa kort på blommor och blad underifrån, så att solen lyser igenom. Alla färger blir finare.

What to do?

Nu börjas det. Min galna moster ringde och undrade hur det blir på fredag. Jag orkar inte välja sida eller tjaffsa så jag sa bara att pappa jobbar och kan iaf inte hämta hit henne. Jag vet att min kusin inte vill skjutsa henne. Nu kommer hon ringa och bråka i två veckor om detta...helt i onödan. Jag föredrar när hon bara är galen och bråkar om nått konstigt än när hon faktiskt har rätt och det faktiskt är synd om henne. Men vad ska jag göra?

Söt tösabit

På bussen hem från min favorit, Krille, klev det på en skolklass med riktigt små barn. Det var så himla kul att se hur svenskarna reagerade. Några (antar att det var människor med egna barn och barnbarn) ställde sig upp eller tog ett barn i sitt knä och pratade vilt med barnen, andra blängde elakt och låtsades inte märka skolklassen.
   Jag satt intryckt på ett säte med packning mellan fötterna på golvet och hann inte ställa mig upp förns jag hade en unge i knät. Skit söt var hon. Alla tjejer är lika blyga...till en början. Innan vi hann komma till Valbo satt hon och pratade om halsband med mig. Hon tyckte att mitt guldhjärta var fint. Jag tyckte att hennes hårband var ännu finare.
   När barnen klev av så tackade fröknarna alla som hjälpt till med att sitta barnvakt och en surtant muttrade att dom kunde ringa efter en taxibuss nästa gång. Alla satt med ett leende på läpparna ända tills just den sekunden. Då fick svenskarna tillbaka sina likgiltga ansikten och vända sig mot fönstret igen.
   Hon var skit söt kan jag tala om och det förgyllde min bussresa. Jag satt kvar med mitt leende tills det var dax att kliva av. Tänk att något så simpelt kan göra en så glad.

Bra blogg

En blogg jag ofta läser är bleunts. Han är jäkligt duktig på att skriva vad han tycker och han tycker alltid vettiga saker. Håller till 98% med honom...jämt! Den är värd att besöka.

Midsommar?

Vad ska alla göra på midsommar? Jag och Krille vet inte riktigt vad vi ska göra...vi kan inte riktigt bestämma oss. Mitt enda krav är jordgubbar och go mat. Midsommarstång behövs inte ens. Hittills har vi kommit på dessa alternativ: Furuvik (djur/nöjespark), churshstreet (min favroritrestaurang), picknick, följa med Krilles fader till en stuga,  äta med mina släktingar (sista alternativet) eller bada. Någon med fler förslag?

Cocoo?


Är det bara jag som inte gillar cocoo.se? Alla armband och en del halsband är dyra med tanke på vad dem är gjorda av. T.ex peacearmbanden skulle kosta 20 kronor i materialkostnader, dem säljs för 85 kronor nu och jag har för mig att dem kostade 149 kronor förut när inte alla hade dem redan. Jag hittar inte mycket jag skulle kunna tänka mig att använda därifrån och speciellt inte som jag skulle lägga ner så mycket pengar på. Varenda kotte köper smycken därifrån och dem är inte värd pengarna när dem inte är speciella eller så värst fina.

The Beatles - Here comes the sun



Jag får bilder i huvudet. Lyckliga barn som springer runt på en äng, ett par som möter varandras blickar och börjar skratta... lycka. Min favoritlåt med Beatles.

Åska!

Det mullrar och åskar. Jag älskar det! Synd att Krille är på jobbet annars hade vi kunnat myst ute på altanen ihop. Helst ska det spöregna och det ska bli översvämningar på gatorna (inte extrema men tillräckligt för att jag ska reagera.). Strömmen ska gå och man måste tända ljus. Det ska blixtra var och varannan sekund och det ska mullra så rutorna skallrar. Åska är sommar för mig.
Birdisarna pratar väldigt mycket varenda gång det låter. Kanske ska gå ner och prata lite med dom.


Rolig chef

Chefen på Dinner's verkar vara ganska konstig. Till en början tyckte jag att han var riktigt bra, rolig sådär. Nu gillar jag honom inte så värst mycket. Han gav mig en föreläsning över telefonen när jag ringde och sa att jag inte kunde jobba på lördagen för att jag hade för ont i höften. "Man ska hålla det man lovar." Igår så ringde jag honom igen för att kolla om jag kunde jobba idag. Då sa han att han skulle ringa mig senare på kvällen. Det gjorde han inte. Funderar på om jag ska påpeka att man håller det man lovat nästa gång jag pratar med honom. Han är väldigt udda och utdragen. Allt tar en evighet för honom att berätta.

Jomen...

Jag har planerat lite grovt att jag vilar upp höften till måndag. Så på måndag tänker jag bita ihop och plåga mig igenom en till arbetsdag. Jag brukar tycka att dom mest tråkiga arbeterna är lite roliga åtminstone, men jobbet på Dinner's var enbart tråkigt. Personalen är trevliga och så...men jag känner mig inte hemma där. Har alltid gjort det annars, vart jag än har jobbat eller hjälpt till. Imorgon ryker mina naglar och jag ställer undan det nyinköpta lacket. Sånt får man inte ha inom den branschen jag jobbar i. Usch så krävande... då måste jag börja klippa naglarna och inte bara vänta på att dom går av. Imorgon får jag träffa sötnöten som är fuskig och är i Sthlm på WTAI. Jag längtar sååååååååååå mycket...ungefär. Tänker lägga mig nu så att tiden går fortare.

Ghostbusters



Har kollat på Ghostbusters ett och två, Jerry Maguire och I am Sam idag. Har försökt att vila höften och har praktiskt taget legat still hela dagen. Har gjort massor med smycken också. Jag älskar Ghostbusters och theme songen. Vem får inte flashbacks?

Första dagen

Första dagen på Dinner's avklarad. Vet inte om jag vill tillbaka dit. Kanske om jag slipper krångla med att ta mig dit och hem. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit imorgon.... Det var inget roligt jobb..alls. Det är ju pengar, men är det värt det? Har inte suttit en enda sekund under hela tiden. Förutom en halvtimme som blev avbruten med jobb då. Min höft mår inte så bra nu. Jag vill inte jobba där imorgon. Skulle kunna tänka mig att jobba just där någon annan dag när det inte är lika krångligt. Kul var det iaf inte och ont har jag.

Kastar valp!

Varför är det alltid amerikanska soldater som är korkade och hamnar i media? Är det just för att det är amerikanska soldater och media väljer att bara rapportera om just dem eller är det för att andra sköter sig?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2672299.ab

En soldat kastar en hundvalp! Jag orkar bara skriva att jag är arg.

Tävling - Halsband



Tävlar hos en av dom bästa och vackraste modeller jag sett, Wysteriia, om detta halsband från puss.se.

Tippande vagn

Började skratta när jag läste tidningen idag. En klass som slutade nian i Storvik hade åkt runt på ett släp på avslutningsdagen när den plötsligt tippade i en korsning. Eleverna fick små blesyrer skrev tidningen. Den värsta skadan var hjärnskakning som en elev hade fått. Skolan ordnade ett kristeam i skolan för dom som behövde prata ut. Klassen som åkte bakom fick chansen att åka till skolan och bli mottagen av kristeamet. Elever, föräldrar och lärare grät. Nu ska en ny skolavslutning anordnas. Kan tillägga att det tros ha varit överbelastat på ena sidan av vagnen och därför tippade den i kurvan.
Jag förstår att man gråter om det gör ont, varför gråter lärare och föräldrar? Krishanteringen förstår jag inte alls. Sådant behövs inte upprättas om det inte är något hemskt som elever har blivit drabbade av. Borde inte denna vagn ha kört sakta från början och nästan stått still i en sväng? Om den nu gjorde det så kan det inte ha varit traumatiserande heller. Jag har själv varit med om några krockar (då menar jag PANGkrockar) och jag klarade mig finfint, trots att det gjorde ont. Varför ordna en ny skolavslutning åt dessa elever bara för att någon överbelastade ena sidan av vagnen EFTER att dom redan slutat skolan? Det hände EFTER skolans ansvarstid.
Jag blir inte riktigt klok....måste få det sagt hur töntigt det än låter. Tänk på barnen i Afrika!

Ny bebi

Det har kommit en till bebi!! Hoppas och håller tummarna!! Jag vill se en bebi som är halvt uppvuxen. Jäklar om birdisarna förstör det här!

Here I come!

Imorgon blir det en jobbig dag. Ska först se när Angelica tar studenten och sen ska jag JOBBA på Dinner's. Jag ska jobba! Skuttade lite smått för mig själv när Micke ringde och sa att det var panik där och att jag skulle jobba under helgen om jag ville. Såklart jag vill! Blir stressigt imorgon dock då Angelica tar studenten mellan 11.00 och 12.00 och jag ska börja jobba 13.00. Pappa får skynda med bärgaren och lämna av mig.
Jag ska jobba och få pengar!!!

Sex and the City mani..varför?

Är det bara jag som inte bryr mig ett dugg om Sex and the city filmen? Kan inte komma på en enda serie som har blivit bra som film, tror det blir likadant med den här filmen. Speciellt när alla har så höga förväntningar.
   Jag tycker att deras kläder är överdrivna och jag skulle aldrig sätta på mig dom. Det är inte alls min stil. Alla säger att Parker är så vacker och det ena och det andra, jag tycker hon ser karlig ut. Den enda anledningen till att jag kollade på seriern var att den var så rätt fram, rakt på sak, ärlig, men det var väl det enda. Efter en säsong så tröttnade jag...vet itne riktigt varför. Det är en bra tjejserie, men jag orkade inte följa den.
  Jag tyckte det var häftigt att dvdboxen låg i en skokartong....ända tills jag såg att det var en skokartong i en mindre storlek. alltså inte som en riktig skokartong. Inte ens det blev riktigt bra. Hoppas filmen blir bra och bättre än seriern så jag slipper bli besviken. Om jag nu kommer se den.

Mitt hjärta!



Darling på hans balkong innan sovdags. (I kalsonger) Miss you!!

Galen moster

Jag har en ganska galen och konstig släkt. Morbror min, en av dom,  går utan skor så fort snön har försvunnit. Sen går han utan skor till jobbet och allt. Han jobbar på verket i Forsbacka. Min ena moster är bara psykiskt instabil och är allmänt galen. Hon brukar ringa och prata väldigt osammanhängande om struntsaker ingen bryr sig om..förutom hon.
    Idag ringde hon och letade mamma, hennes favoritoffer, men pratade med mig istället. Det var någon som hade ringt till hennes nya telefon och övertalat henne till något (jag hann inte förstå vad) och hon undrade om hon blivit lurad. Sedan bad hon mig kolla upp numret som hade ringt, för tydligen ska det gå att göra det på datorn. Telia hade sagt ett företag men hon hade glömt vad det var för företag och Telia skulle bli sur på henne om hon ringde igen. Jag sa att ingen dator var igång och att hon borde få hem papper eller så om det hon gått med på.
   Undrar vad hon hittar på att ringa om imorgon.

Död!

Bebisen är död. Nu blir det inga fler bebis försök. Nu får inte birdisarna ha ägg kvar. Det är kört för dom nu. JAG VILLE JU SE EN BEBIS BLI STOR!! Gråter floder!!!

Dom kommer!

Jag är uttråkad och rastlös. Tankar på god mat och sötsaker kommer allt tätare. Jag vill tillbaka till min babe så jag har någon att mobba när det blir såhär. Skulle vara såååååååå gott med mammas tårta nu. Eller våran smörgåstårta, som gjorde succe, som vanligt,  i lördags. We rules! Jag räknar dagar från och med nu fram till näst nästa helg.

Dinner's

Ringde Gävle-Dinner's chef tidigare och kollade läget. Han hade inte så mycket tid till att prata just då...han var i Österrike. Inte undra på att han inte ringde igen efter hans försök som jag missade i fredags. Han har inte varit i Sverige. På fredag eller måndag ska jag dit och provjobba. Snart har jag nått mitt mål...jag kommer bli en levande diskmaskin med skit kass lön! YES! Hej och hå för allt slit på natur!

Elaka birdisar!

Birdisarna var jätte elaka och drog ut bebis ur "boet" igår och lämnade stackarn i kylan. Jag och Krille tyckte synd om den lille fjunbollen och undrade hur vi skulle göra. Var det bäst att lämna stackarn eller skulle vi flytta tillbaka lillen? Vi bestämde oss för det sista. Krille tog toapapper och la upp bebis på (utan att ta på lillen) och placerade bebis närmare "boet". Efter lite lek med toapappret så drog mamman till sig bebi. Elaka fåglar som inte kan ta hand om sina avkommor!

Bebis!!

Birdisarna har fått bebis, igen! Det blev en bra start på denna dag när jag hörde bebisljud. Nu hoppas jag på ett riktigt åskväder istället för små mesiga muller.

Dagen idag

Daten med Amanda blev framflyttad till morgondagen. Amandas hårblekning tog lite längre tid än väntat. Det kanske var tur det, jag har gjort massor med nyttigt här hemma istället.
Jag och moder borstade Pompe. Dvs, mamma borstade och jag blåhöll honom. Han är en riktigt fin gamling nu.
Har tjaffsat med Sandra eller Zandrea en aning idag. Tänk att jag och hon brevväxlade i trean (tror jag det var). Idag tjaffsade vi om något så löjligt som "blekfisar" som ska sola hemma innan dom går till stranden. Löjligt värre.
Jag har ätit uppvärmda bullar hela dagen och börjar få ont i magen. Illa. Dom blir som nybakta, nästan godare, när man mikrar dom i någon enstaka sekund.
Mer har gjorts men det är bara ännu trökigare att läsa om...

Äckligt!


Spindelbarn... är det inte äckligt?

Amanda idag!!!



Idag ska jag äntligen få träffa Amanda igen! Vi ska prata så mycket så vi kommer få ont i käkarna. Älskar att prata med henne. Hon förstår och jag behöver inte tänka på vad jag säger eller formulera mig för att slippa bli rättad. Det jag gillar mest är hennes ärlighet. Har saknat att kunna prata med henne.

Bilden är på Amanda och mig inför 60/70. Vi var så vackra!

Grönt ljus



Det var jätte fint ljus vid ån idag, tänkte därför gå en till gång för drygt två timmar sen. Det gick inte. Det var överfullt med mygg. Kunde inte gå sakta ens. Satans odjur! Men fick fina kort tidigt på dagen.

Enkelt och kul

Gårdagens och dagens mästerverk:


Armband med kinesiska mynt-imitationer och bergskristall.


Hänge gjort av glaspärlor och silverpläterad tråd. Ett litet expriment.
Hårnål med glaspärla.


Örhänge omgjort till ett halsband.


Samma sak här.


Glaspärlor och silverpläterad kedja och tråd.

Enkla och simpla och jätte roliga detaljer att göra.

Tävling - Steve Madden



När det är en tävling om skor så är det en sådan självklarhet att jag är med, att alla borde bli ckockade om jag inte var med. Därför tävlar jag hos Lily om ett par Steve Madden skor. Gör det du också och ge mig lite motstånd!

Fin, smultronluktande vovve

Efter ett snabbt beslut så är doggidogen nybadad. Han börjar bli riktigt gammal och det känns lika elakt varenda gång vi tvingar honom till att bada. Rädslan för att han ska bryta benen i badkaret är hjärtskärande. Men att se honom glad efteråt gör det lite lättare. Vi får vakta honom så att han inte springer och rullar runt i sandgropen han så fint grävt. Nu är han fin och luktar smultron, han gillar det nog inte, men det var det enda milda schampo vi hade. Fina Pompe är ute och raggar.

Nybakta bullar

Moder väckte mig halv nio imorse för då skulle vi (jag med moder som assisterade) baka bullar. Det är skit kul och jag älskar nybakta bullar. När dom fortfarande är varma och jätte mjuka. Nu har vi sådär fem byttor fulla med bullar som väntar på att bli uppätna. Synd att alla andra gillar nybakta bullar också, inkluderat dom vilda fåglarna och Pompe. Jag vill ha dom alla för mig själv!!

20%

Var med och tävlade på denna blogg och skickade in flest bidrag. Snäll som hon är så ska jag få 20% rabatt på hennes shop, LeiLei.nu. Självklart så måste jag beställa något då, det är trots allt bara fina kläder där.
Ett tips från mig är att läsa hennes blogg och titta in i hennes shop dagligen, det är en rutin för mig.

Det som har varit och vad som ska komma

Nu är jag hemma igen efter en helg med min babe. Vi har ätit mycket, bl.a taccos x2 och glass med jordgubbar, besökt röda korset och letat efter en zooaffär och festat med Jimmy. På fredagkväll blev det först vattenpipa på altanen, sen Foo Fighters konsert på dvd och till sist ett upprustat Jackpot (kommer inte ihåg vad det hette nu). Det var en klar förbättring där och jag tror det är mitt favoritställe från och med nu.
   Om det går som planerat så ska jag och Krille göra smörgåstårta till helgen, det ska bli picknick och jag antar att han vill på gå bio. Det betyder blogguppehåll nästa helg också. Då vet ni alla mina kära läsare, som är sååå många!

RSS 2.0