Höst var bättre

Jag bjuder på lite höst iställer för mitt hat mot all snö.
Världens ointressantaste intressanta ämneJag tror att dessa "svampar" tillhör gruppen Slemsvampar som egentligen inte är släkt med svampar. Det som är spännande med dessa...."svampar" är att vissa arter kan ta sig genom labyrinter, komma ihåg och ta beslut, i alla fall om man får tro vissa zoologer. Jag tycker att det är skit häftigt. Det finns nästan 200 sorter i Sverige och dem hittas på mörka och fuktiga ställen i våran natur.
Intresserad av att läsa mer? Läs här eller sök på slemsvampar.

ÖvatIgår övade jag på att ta bra kort med självutlösaren på min kamera.
Jag har bestämt mig för att kunna alla funktioner, även om jag inte använder dem. Efter många om och men blev det bra, men jag vill få hem mitt stativ så att jag slipper stötta upp kameran med massa konstigheter.
Jag fick agera motiv. Aldijana får som hon vill. Två flugor i en smäll.

Det är bara början


Nu har det börjat. Nackdelen med att bo i Sverige, snön. Den började falla igår och jag och mamma suckade. VI VILL INTE!  Varför gillar man inte snö och vinter?
Jo för att det är kallt, blött, halt, slirigt och bländande.  Vill man någonstans och vill man se fin ut när man kommer dit kan man glömma det. När du har varit ute i fem minuter är du blöt upp till knäna, håret är förstört och hur mycket du än har klätt på dig så är det alltid någon kroppsdel som är blå när du kommer in. Jag har känsliga ögon och får en lätt huvudvärk efter allt kisande av den bländande snön också. Att ta sig fram är ett äventyr för sig. Går man så är det snorhalt eller dyblött. Cyklar man så är det snorhalt eller slirigt. Åker man bil så är det större risk för olyckor vart man än kör.
Det enda positiva är att man kan ta otroligt fina foton....och jag fyller år också...och det är jul.

Pick one!
Tävling - Kit

Jag måste vara med och tävla om ett kit hos Pelle här. Var med du också!

Lite halloween känslaJag känner lite för att fira halloween, men inte på någon fest utan i ett pyntat rum med trevligt sällskap och kanske några skräckisar att kolla på. Självklart med godis i halloween tema också, men i måttlig mängd kanske.

Going down


Nytt idag igenEtt halsband i himlens och jordens färger och ett halsband i en stark gul. För 100/90 kr kan de bli dina. Jag har nu lagt in dem på Sensa Tempo, gå gärna in och kika!

Lila svamp


Färgklick i naturen


På måndag, då jäklar

Jag ska börja sköta mig och min kropp bättre så att risken för migrän minskar. Jag tror att det har varit nacken som har ställt till det de senaste gångerna, men även den ska jag börja ta hand om bättre. Allt startar på måndag.

Jag ska sluta med:
läsk
smultrondryck....tragiskt nog
godis (jag ska minska ner på det tills jag har slutat)
ljust bröd
chips och snacks
snabbmat (förutom när det behövs)
sitta eller sova i drag
sitta i konstiga kroppspositioner

Jag ska börja med:
dricka mer vatten
sitta rakryggad (så ofta jag kommer ihåg det)
använda halsduk, mössa och vantar
äta regelbundet
lära mig äta fler grönsaker

Kommer säkert på något mer...

The sky


Nytt
Jag uppdaterade med fyra nya smycken på Sensa Tempo. Mycket gult blev det. Gå gärna in och kolla runt om du är nyfiken.

Snart, håll ut!

Tänkte lägga in nya smycken på Sensa Tempo sidan, självklart så strejkar kameran. Nu laddar jag batteriet för fullt. Ljuset kanske inte blir det bästa på bilderna sen, men det är bilder iaf. Håll ut alla tusentals nyfikna köpare, snart uppdateras sidan!

Min underhållning för dagenDet kommer en dag imorgon

Idag ska jag åka hem för imorgon ska jag vara hemma med min Pompe. Det blir nog en liten fotorunda och jag tänkte uppdatera Sensa Tempo med nya smycken som jag gjorde innan jag åkte hit. Jag har varit sugen på chokladbollar ett tag och jag antar att jag kommer ha mycket tid över imorgon så gissa vad jag ska äta då? Nu ska jag röra på mig från datorn.

En liten groda

Idag bjuder jag på en liten groda i mossan.


Roots


Mossa

Bilden som till en början var ett misstag som jag nu gillar. Har hittat många sådana på sista tiden.


Rött vin och långhelg

Jag har tagit mig till Gävle och till min darling som nu förbereder sig för att spela Fable 2. Jag tänkte att jag kunde blogga lite under tiden.
   Vi var och åt på Söderhielmska gården och åt tidigare idag, jag beställde kyckling med rödvinssås. Jag brukar tycka om rödvinssås, men inte rött vin, min mat idag smakade enbart rött vin. Det var gott ändå, tur att jag inte körde bara. Jag tror inte att jag skulle ha kört lagligt efter den middagen. Jag tror att jag föredrar att äta på andra ställen där det är godare mat och bättre stämning.
   Imorgon ska darling vara hemma och få betalt, den jäkeln. Vi får alltså en långhelg ihop och han får betalt för att umgås med mig under en hel dag. Är jag så jobbig?

Frön
Ljusare tider

Saker börjar bli bättre. Har bara en blåsa kvar i munnen, har inte ont någonstans och förkylningen släpper nog imorgon. Därför har jag lyckats städa mitt rum, äntligen och jag har lyckats äta mig mätt. Det börjar arta sig. Nu ska jag rensa igenom bland mina fotomappar och försöka ta några beslut. Wish med luck!

Obegripligt.

Jag tror jag vet hur snusare känner. Eftersom jag har skavsår och blåsor på ena sidan av tungan och mitt på den så måste jag ha halstabletter på den andra sidan. Nu har jag, vad som känns som, ett stort hål i kinden. Är det såhär eller värre det känns efter ett tags snusande så förstår jag inte alls hur någon kan fortsätta med skiten. Det känns skit äckligt och konstigt, dessutom så gör det ont. Skiten stinker apa och kan inte smaka mycket bättre heller. Varför börjar man? Ännu en obegriplig sak.

Svenska skogen


Paddlandes

Har hoppat över den här bilden hittills, nu när jag kollade på den fick jag en flash från alla filmer inspelade på en flod. Tänkte mig alligatorer, stora ormar och mig paddlandes i en kanot.


Lite Alice i Underlandet

Det är åtminstone en liten känsla av Alice i Underlandet tycker jag.


Utmaning

Jag utmanar er alla att försöka äta med förkylningssmaksinne, en visdomstand på väg upp och med en tunga full av stora blåsor. Det är inte lätt kan jag tala om. Men är man hungrig så att magen pratar med en så är det bara att bita ihop...

Fem saker

Ulrika listade fem saker hon aldrig skulle göra. Jag tycker att det var en rolig uppmaning att göra.
Så här är min lista:

1. Använda tobak eller droger.
2. Bo ödsligt eller långt ifrån en affär.
3. Köpa päls
4. Skaffa sköldpaddor igen
5. Äta lever, leverpastej kanske, men inte lever i annan form.

Lista dina fem saker du aldrig skulle göra.

Randigt och spretigt

Lite som mig idag. Jag är långrandig och tråkig och spretig i mitt tänkande. Var det begripligt alls? Jag vill inte gå in på det närmare öfr då kommer det bara bli spretigare tror jag.


Filmtips


Ett filmtips för alla som vill gråta en skvätt, skratta en hel del och bara njuta av en bra film. Kolla på Ya-ya flickornas gudomliga hemligheter (Divine secrets of the Ya-ya sisterhood) med bl.a. Sandra Bullock från 2002.
    Det handlar om en moder och dotter relation som inte har varit den bästa. Jag kan inte låta bli att gråta när det handlar om liknande saker, inte när jag kollar på den här filmen heller. Gråter varenda gång. Sandra Bullock spelar rollen bra, så som alla andra i filmen. En av mina favoritskådespelerskor är också med, Ashley Judd. Hon spelar lika bra som hon alltid gör. Men det är inte bara gråt som lockas fram, mycket skratt också. Det är en må bra film som de flesta säkert har sett, men har du inte det, se den!
   Jag upptäckte när jag kollade i mitt filmskåp att jag har valt en hel del bra filmer och att allihop är favoriter. Jag har jäkligt bra smak.

Tävling - HundhalsbandJag är med i denna tävling om ett hundhalsband. Var med här du också!

Forsbacka och naturen därOm det inte hade varit för att man måste ta sig någonstans för att kunna leva om man bor i Forsbacka så skulle jag vilja flytta dit. Det är så otroligt vackert. Det är nära till vatten vart man än bor där. Anledningen till att det är fint överallt där kanske är just för att man måste ta sig någon annanstans för att leva. Inget som stör naturen och då blir det vackert.
   Synd att det bara bor antingen missbrukare eller konstiga människor där...nästan. Jag menar halva mn släkt bor ju där. Även synd att det enbart finns frisörsalonger där och Konsum då. Jag vill inte leva i storstan, men jag vill inte bo i skavallercentrum heller.
   Alla som inte har sett Forsbacka, åk dit och kolla på omgivningen. Det är värt alla resor.

Sluta tjata

Kan inte alla bloggare sluta göra reklam för alla gratis sidor? Okej någon gång ibland, men när man nästan tror att det är gratissidor bloggen handlar om, då har det gått för långt. Det är inte kul att läsa om, jag skiter i vad du har lyckats skrapa ihop och det är bara bloggare med många läsare som lyckas få saker. Jag skulle inte få ihop ett enda poäng genom att värva andra eftersom att de flesta redan är medlem eller så vill de inte och jag har inte tillräckligt många läsare för det.
Snälla sluta tjata!

Blandad kompott
Så jävla typiskt

När jag köpte min kamera så gjorde jag det för att jag skulle få en blixt och kameraväska på köpet. Försäljaren sa att det enda jag behövde göra var att registrera mig på nikons hemsidaför han registerade mitt köp. När jag sedan gick in på hemsidan och registrerade mig så trodde jag att han hade registrerat mitt köp.
   Jag har fortfarande inte fått min blixt och jag har försökt få tag på någon på Nikon. Idag äntligen fick jag prata med någon som visste vad det handlade om. Hon påpekade att det var till försäkringsbolaget han hade registrerat kameran, inte till Nikon. Nu är det försent att registrera den så jag får ingen blixt. Vad kostar då den? 1 300 kr...det har ju jag råd med....
Så jävla typiskt!

Mossigt värre


Sa ju att jag gillar rött i naturen
Tro kan man göra

Jag trodde att jag skulle klara mig. Vaknade utan röst imorse och ville helst äta en halstablett till frukost. Jäkla moder och broder! Hoppas att skiten går över fort åtminstone. Det är ganska kul med nysattacker dock, men det väger inte upp halsont, snuva och hosta. Önska mig hälsa och hoppas med mig.

Skogens små under
Tickor


Ont

Jag är så korkad... hela min tunga är förstörd och jag fortsätter äta daim och chips som gör det mycket värre. Det blir lätt så när jag är uttråkad och har ont i nacke och höft. Nu har jag även ont i tungan...hur ska det här sluta? Ta bort all daim och chipspåsen från mig, någon!!

Liggandes eller ståendes?
Tur

I vanliga fall så skulle jag ha raderat den här bilden, men som tur var så har jag inte gjort det. I like it!


Nu händer det saker

Sensa Tempo säljer nu bilder. Jag har uppdaterat hela dagen idag. Det har varit lite krävande att leta efter bilder som jag är nöjd med. Fler är på G, men kolla på och köp de jag har lagt in nu.

Bild på mig....

Aldijana klagade på att jag inte har några bilder på mig själv här... Det beror mest på att jag inte kan ta bilder på mig själv, jag raderar allihop bara. Blir aldrig nöjd. Men för att göra henne glad så lägger jag upp en bild från Ginborn som Krilles fader har tagit. Krille kom också med.


Nu har jag gett skiten en chans

Jag förstår inte hur någon kan kolla på High school musical filmerna.... Jag tänkte ge dem en chans nu när dem går på femman. Är det en femåring som har gjort skiten? Eller är det gjort för femåringar? Så måste det vara. Jag skulle kunna agera bättre skådis. Hur kan någon spendera pengar på den skiten?

Glittrande miljö

Jag önskar att jag hade ett bättre objektiv så att bilden hade blivit bättre, men den duger. Tänk om du hade sett ur myrans perspektiv. En glittrande omgivning.


Sexig

Jag måste erkänna en sak. Idag känner jag mig sexig. Iaf lite... I mina fulgröna strumpbyxor och i mitt svarta linne, som har blivit en klänning, med brottarrygg och som ger mig en jäkligt ovanligt fin hylla. Jag är t.o.m nöjd över håret mitt idag och det händer inte ofta. Idag skulle älskling ha sett mig. Hur har jag spenderat min sexiga dag då? Jo, jag har gjort rent åt sköldpaddorna och jag har bakat kladdkaka. Det var den sexigheten det....

Bette Midler - The Rose

Jag dör varenda gång jag ser reklamen för hennes skiva på tv. Jag älskar henne och hennes röst. Min favorit:


Röda nyanser

Är det något jag älskar med hösten så är det alla röda nyanser och alla dystra bilder som blir så vackra av att vara dystra. I love it!


Bristen på färg
Sälja bilder

Jag sitter och försöker få någon ordning på min hemsida. Broder försöker hitta ett system för att lägga in mina foton som jag ska sälja. Jag ska klara av att göra det själv sen och det är det problemet han försöker lösa nu. Han har lovat att lösa det nu i helgen.
   Så nu har jag börjat leta igenom alla mappar med foton efter bilder som duger att sälja. Oj, så svårt det är. Jag har enorma problem att välja. Jag önskar att jag kunde lägga ut allihop, men en så stor hemsida går det inte att göra tror jag.  Hjälp någon?

Besök gärna Sensa Tempo!

Det är enkelheten som gör det


Var ska fokus vara?

Hjälp mig bestämma. Vilken av dessa två bilder ska jag välja?
Som en målning


Häftapparat för 2 599 kr


En häftapparat med Swarovskikristaller på. Den kostar 2 599 kr hos Fluffbabes. Är det någon som vill ha en kristallprydd häftapparat? Vem har råd att köpa en kristallprydd häftapparat? Vem är så korkad och tror att någon ärligt köper en kristallprydd häftapparat? Jag tror det här är det mest onödiga jag har hittat som finns att köpa...eller den kristallprydda tejphållaren kanske är lika onödig.

Jag gillar inte ens fjärilar...


Looking back

Det har hänt mycket lite på sista tiden. Det har inte blivit mycket uppdaterat. Har haft migrän och inte velat eller orkat suttit framför datorn något. Krille har varit så duktig och tagit hand om mig. När jag blev bra igen så gick vi på bio och såg Eagle eye. Vi fick 60 kr rabatt tack vare Coop. Den var riktigt bra, lite överdriven, men bra.
    Jag har kollat en hel del på tv, det blir lätt så när man är rädd för att få tillbaka migränen. Igår var det en blå karl med på Oprah. Han var blå för att han druckit och smörjt in sig i något slags silvervatten. Ganska kul när Oprah sa att man ska se bårtom hudfärg. Det fick mig att skratta gott.
    Vi åkte till återvinningen med darlings gamla kläder och massa annat. Jag har aldrig varit med om någon annan än min hund Pompe som tycker att det är skit kul, men nu har jag. Pompe och Krille är nog dem enda som tycker att det är roligt. Jag tycker att det är bra, men inte roligt.
    Nu ska jag vara hemma i några dagar så nu blir det mycket uppdateringar kan jag lova. Inte för att Chrisse har något val, men det enda jag har planerat två veckor framåt är att besöka henne i hennes nya hus. Så det blir mycket bloggande antar jag.

Landskap
Fira mig själv.

Snart är det dags för min 20-årsdag. Jag har redan köpt en liten present till mig själv. Ett stort klädpaket från Ellos. Det är en vinterjacka som jag hoppas att jag kan ha, skulle behöva en lite finare variant. Trött på att alltid släpa på den stora och klumpiga jackan jag har. Jag längtar faktiskt efter min födelsedag lite. Det är nog mest mammas tårta jag saknar.

Jobbmässa

Idag ska jag till en jobbmässa och se om jag har lite tur. Dela ut några CV och hoppas på det bästa. Hoppas att ingen annan är där så att jag får alla jobb. Skämt åsido, vi hörs senare idag.Det var inte mycket att hänga i granen. Lämnade ett CV. Packat med folk och alla ville att man skulle kolla på hemsidorna deras efter jobb. Kasst. Men men.

Tröstbilder

Jag ursäktar för dålig uppdatering idag. Har legat i sängen och försökt blivit av med en huvudvärk. Låg med migrän inatt och ville inte få tillbaka skiten. Jag bjuder på lite bilder som tröst.
Varför blogga?

Börjar tröttna riktigt rejält på alla bloggare/bloggerskor som slutar svara på kommentarer och slutar bry sig om sina läsare såfort de är populära och har kommit upp i ett stort antal läsare. Jag förstår att det inte går att svara på varenda kommentar, men frågor går väl att svara på? Det jag inte heller förstår är hur alla kan fortsätta kommentera när de aldrig får svar.
   När dessa väl svarar så gör dem det i sin egen blogg. Om då dessa människor får så mycket kommentarer så att dem själva inte har tid att svara på allihop, hur ska andra då orka leta efter svar bland alla dessa kommentarer? Riktigt korkat.
   Orkar man inte bry sig om sina läsare så ska man inte ha en blogg. Skriv dagbok istället eller sök jobb på någon tidning där du kan skriva för dig själv. Jag svarar på alla kommentarer jag kan svara på och då försöker jag alltid till mitt yttersta att hitta något att svara.

It's getting darker


Det forsar färg
Var inte så lat och skänk 20 kr du också

Det enda du behöver göra är att gå in här, kopiera en liten text och lägga in den på din blogg. Vips så har du en bild i ett inlägg och vips så har du skänkt 20 kronor.


Mystik
Röd mark
Muffinshelg

Måste berätta om min och Krilles muffinshelg. På lördagen bakade vi muffins som vi sedan även åt på söndagen när vi badade badkar med en muffinsbomb i. Det var gott och det var avslappnande. Alla borde testa muffinshelger. Ett tips: kolakulor som man ska ha i glass är bara slöseri i muffins. Kulorna sjönk tillbotten och blev en ganska smaklös gegga.

En glimt av en sjö
Stenkonstverk


Ljung, på två olika sätt
Tjärn


HamnJag varnar er, det kommer ske en bildkavalkad. Denna dag har varit en fotodag. Har tagit över 600 bilder tror jag. Så håll i er!

Sensa Tempo

Nu händer det saker. Nu kan jag själv uppdatera min hemsida. Just nu är det mest en massa röra, men det är på väg att bli bra. Jag håller för stunden på att spara om bilder och gör allt grundjobb. När det är gjort så kommer det bli mycket uppdaterat så håll koll. Här är min sida, Sensa Tempo - Tidlöst.

Fem chipspåsar

Jag är fem chipspåsar hög. Hur lång är du?

Lätt som en plätt

Jag och Krille har städat ugnen miljövänligt idag. Vi har även bakat muffins och för att kunna baka dem så behövdes det göras rent först. Det var riktigt enkelt och mycket bättre än köpta rengöringsmedel. Allt som behövs är vatten, såpa och helst en blomspruta. Mängd bestämmer du själv, men tänk på att spruta rikligt så att det blir mindre jobb.
    Ta en del vatten och två delar flytande såpa och blanda i blomsprutan, spruta rikligt i hela ugnen och sätt sedan på ugnen på 100-150 grader i 15 minuter. Torka sedan ur ugnen. Lätt som en plätt.
Är det någon som känner igen tipset? Eller är det bara jag som har kollat på Rent hus som gick på fyran?

Step brothers


I förrgår kväll gick vi på bio gratis. Förhandspremiär på filmen Step brothers med Will Ferrell och John C.  Reilly. Jag brukar inte gilla Ferrells filmer, men den här var faktiskt skapligt bra. Jag skrattade en hel del och för en gångs skull så var inte alla Ferrells skämt "bögskämt".  Den får faktiskt en fyra av fem  möjliga.  Den var lite för löjlig för att vara en  femma.

Det brinnande trädet
The beginning of coldness


Privatplan för en klänning

För någon vecka sedan tittade jag på Oprah och fick se att det var inför SATC premiären. Jag gillade inte filmen så mycket, men jag tänkte att det skulle vara roligt att se. SJP berättade att inför, om det antingen var filmen eller ett avsnitt, så använde dem samma klänning som Vogue använde under en fototagning på andra sidan jordklotet under samma tidsperiod. Därför flögs klänningen fram och tillbaka mellan tagningar tvärs över jordklotet i ett eget plan. Avsnittet före pratade Oprah om att vara snäll mot miljön.
    Jag tyckte att det var otroligt jäkla löjligt. Flyga en ensam klänning fram och tillbaka enbart för några enstaka minuter i en sketen serie? Så viktigt kan det omöjligt vara att vara först med saker och ting. Dessutom så var det lite skrattretande att Oprah i programmet före ville att alla ska börja ta ansvar och ta hand om miljön. Hur tar man hand om miljön då? Jo, genom att skicka en ensam klänning i ett privatplan tvärs över jorden för att SJP ska kunna vara först med en klänning som visas i några minuter. Löjligt!
    Jag kan omöjligt vara ensam om att tycka detta!

Closeup
Lätt som en fjäder
Staket
Fallen


Pyramidvärlden

Det var verkligen fel person den där kvinnan försökte dra med in i pyramidvärlden. Jag och Krille tittade lite närmre på det hela igår och efter att ha läst detta på Wikipedia så blev det ett tvärt nej från oss båda. Jag vet att det är Wikipedia, men det bekräftade det vi redan tänkte. So no thank you!

RSS 2.0